Русия изготвя списък с "неприятелски държави"

Те няма да могат да наемат руски граждани в дипломатически мисии
25 апр 2021 17:45, Нели Христова
104
Русия изготвя списък с "неприятелски държави"
Снимка: БГНЕС

Руското външно министерство формира списък с "неприятелски държави", на които ще бъде забранено да наемат руснаци за работа в техните дипломатически мисии. Този списък вече включва САЩ. Това съобщи официалният представител на ведомството Мария Захарова, пише “Российская газета“, цитирана от Агенция "Фокус".

"Списъкът се оформя в момента. Естествено, тази правителствена заповед се подготвя в междуведомствен формат. Но, както прекрасно разбираме, цялата история започна с нов кръг от абсолютно недружелюбни действия на Съединените американски щати за налагане на нови санкции срещу нашата страна и поредното експулсиране на руски дипломати е неоснователно.

Разбирате и както мога да потвърдя това, Съединените американски щати се появяват в списъка ", каза Захарова в ефира на канала “Россия 1“.

По-рано руският президент Владимир Путин подписа указ за ограничаване на наемането от дипломатически мисии на чужди държави, които извършват недружелюбни действия спрямо Руската федерация, на служители от Русия.

Допустимият брой лица, които могат да бъдат наети, ще бъде определен от правителството на Руската федерация. Всички сключени преди това трудови договори, които надвишават допустимата квота, подлежат на прекратяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54"може би защото той печели от теб?"Ахахахахахахахахаха.Ами, той знае и може повече ЗАТОВА печели повече от теб, неговия служител!Ако си голямата работа СИ НАПРАВИ СОБСТВЕНА ФИРМА и виж колко е "лесно" да си "шеф".Неграмотници, мързеливци и некадърници взели да броят парите на шефовете на фирми!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, Горби действително се оказа наивникЩо пари можеше да свали от сделката, ум да ви зайде, но минало-бешело.
50
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без враг не може да съществува западът, не Русия. Оборотът оръжие-пари-власт има нужда от причини за война и производство на оръжие. Русия има няма нужда от войни, тя е принудена да отвърне на заплахите и опитите за омаловажаването й като велика сила. Русия спазва отбранителна доктрина, а западът експанзивна и нападателна доктрина. Ако не беше така нямаше да има ркспанзия на НАТО и нямаше да сноват американски кораби в Черно море. Да сте чули за руски военни кораби около САЩ?
49
3
 
8
 
! Отговори
М.Тачър преди 3 години
"Горбачов се оказа голям наивник!"
48
12
 
5
 
! Отговори
ДО 64 конец филма преди 3 години
Хомocekcyални са тези които ти обещават заплащане за да пишеш пpocтoтии. А диктатори, убийци и окупатори ги търси но в западна посока. Фащ имат над 800 военни бази по света няма по голями окупатори... Но това ще го разбереш когато пораснеш (ако имаш с какво)
47
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСИЯ Е ВЕЛИКА.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като не искаш да си роб,.бегай във Великобритания, отвори си компания и стартирай свой бизнес.Даже ако направиш регисърацията от България, по интернет, никой не може да те спре да влезеш на Острова.Е, ще трябва да се оправяш с английския.Good luck ;)
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номерцата с моркова и тоягата минават само в банановите републики, но не и с Русия.
44
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е НАЙ СЕТНЕ И ТЪРПЕНИЕТО НА РУСИЯ ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗЧЕРПВА. ЗА МЕН ДОРИ ОТГОВАРЯТ НА ЗАПАДНАТА АГРЕСИЯ ДОСТА МЕКО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И НИЯ СМЕ В СПИСЪКАНА "НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ ДЪРЖАВИ ". ДАНО ПЪК СРЕЩУ ТОВА ЧЕ ЦЕЛУВАМЕ ПАМПЕPCA HA БАЙДЪН ДА НЕ СИ ПОЛУЧИМ ЗАСЛУЖЕНОТО КАКТО ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
43
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът сам доказа на целия свят, че мрази Русия и всичко руско. Сладките приказки са едно, а действията, друго. Русия няма ангажимент да спазва двуличните им стандарти и сега те недоволстват.Хората са казали: тарикат не писка.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"горкото робеможе би защото той печели от теб?"------Интетесува ме това, което аз печеля и с което мога да си позволя ВСИЧКО.Толкова ли Е трудно да го схванеш?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад има много руски "държавни" милиардери, които инвестират (трансферират) от Матушката в САЩ, Канада, Великобритания, Швейцария колосални суми в долари, паунди и суис франкове.Същото правят и китайските милиардери.А когато твоята валута се ползва по Света, то тя винаги се връща в държавата притежателка на емисиите.Толкова ли не можете да асимилирате как работи капитала и защо НИКОГА няма да се срине.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време беше.За 30 годин западът недвусмислено доказа на Русия, че сладките му приказки нямат нищо с вражеските му действия.Наивниците в Русия свършиха и никой не вярва в прехваленото западно благородство.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та така... Какво ме интересува, или ЗАЩО трябва да ме интересува, банковата сметка на боса, неговите пари и колко получава ?!На запад, ако питаш колегите си кой колко пари получава може и да се простиш с компанията, а има такива сладки работи на Запад, за които по времето на коминтерна само сънувахме.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ИЗПОЛЗВАТ ВИ И ВИ КРАДАТ КАКТО СИ ИСКАТ"------Напомняш ми публикациите на журналята от "Работническо дело."Предвид твоите съждения, как би се чувствал, ако седмичната ти заработка звучи над 700 паунда, което е нещо минимално за всеки труженик из канстракшъните, да речем в Лондон.Няма да ти казвам, само ще подскажа, че имам колеги заработващи над 300 паунда, не рубли, на ден - сърпраиз ?!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Пишеш някакви неща, но не знаеш какво значат.На крадливия *** мечтата му е да не плаща данъци, докато държавата го храни, докато пищи колко е несправедлив живота.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори много руснаци се насочват към Азиа Китай, Сингапур, Хонконг, Япония ,Корея. В ЕС не им е лесно визи , курс рубла ?, политика, а и стърговски отношения е на много висок стандарт.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37"АЗ НЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, НЕ СА БАЛЬК"Ми, затова и после ще ПИЩИШ.:))))))
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38"МЪЛЧИ, ПОТИ СЕ И НЕ СЕ ОПЛАКВАЙ"Че аз не се оплаквам.Сополивите ревливци за комунизма сте вие.:))))
33
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
Някога на робите се е давало храна точно толкова колкото да могат да продължът да работят.Нищо от там после по отношение на заплатите не се е променило.А Русия дали ще изготвя списъци или не си е нейна работа.Всяка държава има военна доктрина с изключение на нашата.Причината ли ? Никой от шапкарите на служба няма токова ум да я направи.Тъжно но факт.