За 90 мин. премахнаха графит на Навални в Санкт Петербург

Това е символично за Путин, заяви Любов Собол
29 апр 2021 19:45, Нели Христова
88

Снимка: БГНЕС

Улична графит, изобразяващ Алексей Навални, който се появи за една нощ в Санкт Петербург, просъществува едва няколко часа преди общински работници да бъдат изпратени да го боядисат.

На стена бе изобразен  арестуваният руски опозиционен лидер, който се усмихва, а с ръцете си образува сърце. До него се вижда лозунгът "Герой на ново време". Полицията обаче светкавично е била предупредена и работници пристигнали 90 минути по-късно, за да покрият графита с жълта боя.

44-годишният Навални, най-яростният критик на президента Путин, излежава две години и половина по обвинения в измами, които според него са политически мотивирани. Той обвини Кремъл в опит за убийство с нервнопаралитичното вещество "Новичок".  Разбира се, властите в Русия отричат да са замесени.

Действията на Кремъл срещу Навални продължиха, когато служители наредиха на неговите регионални бюра за кампании и неговата антикорупционна организация FBK да преустановят всички дейности. Съд решава дали да ги забрани като "екстремистка група", което може да доведе до десетгодишни присъди за помощниците на Навални.

Десетки привърженици на Навални бяха арестувани през последните дни. В Мурманск, в далечния север на Русия, бяха взривени местните офиси на кампанията му. Никой не пострада.

Руското министерство на правосъдието също обяви Meduza, популярен уебсайт за опозиционни новини, за "чуждестранен агент". Иван Колпаков, неговият редактор, каза, че това вероятно ще изплаши рекламодателите и ще бъде принуден да го затвори.

33-годишната Любов Собол, ключов съюзник на Навални, заяви, че премахването на стенописа е символично за управлението на Путин. Тя написа в Twitter: "Така те превръщат всичко живо и красиво в безлично и мъртво. За нас Русия е за щастие, а за тях е за мрак и стагнация."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Какво работи тоя Навални ? От какво изкарва парите си ?
58
1
 
4
 
! Отговори
Агент- преди 2 години
Провокатор! Платено *** на ЦРУ!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А оригинала - позьор кога ще го премахнат?
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
55
2
 
5
 
! Отговори
ОПАААААААААААААААААА преди 2 години
ДРУГАРКАТА НАВАЛЕНА Е ХОМО,АЛКОХОЛИК И НАРКОЗАВИСИМ--ЕГАТИ ОПОЗИЦИОНЕРА--ЦИРОЗАТА ГО СЪСИПВА...ХАХАХАХ
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диваци
53
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Защо Навални се е върнал от Берлин в Русия, след като е знаел какво го чака ? За мен е ясно подготвен сценарий от Меркел, за да може да има тема за отвличане на вниманието на немската общественост от поразиите, които тя, Меркел нанесе на Германия от 2015 г, насам.
52
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Браво, че се сетихте за Ассанж ! Аз отдавна мислех да пиша подобен коментар, но все забравям.
51
0
 
3
 
! Отговори
Един от Германия преди 2 години
В Берлин огромен плакат на Идентитарното Движение (за запазване на германския идентитет) беше премахнат за 20 мин. след поставянето му над Бранденбургската Врата.Режимът на Меркел лае срещу Путин и защитава Навални, а всячески подтисква и преследва свободомислещи и патриотично настроени германци, както и хора с консервативни разбирания, обявяващи се срещу декадентската дейност и индоктриниране в училища и университети от Зелени и Леви нихилисти с прокарване на джендърска разрушителна идеология
50
0
 
6
 
! Отговори
JULIEN ASSANGE? преди 2 години
Къде сте всички вие, които оплаквате Навални, а мълчите, когато се издевателства над Ассанж?Дали сте купени, дали сте заблудени - няма разлика.Тридесетте сребърника докараха Юда да увисне на дървото, люшкан от вятъра.Никога нищо не е забравено. И никога нищо не остава неплатено.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диваци
48
2
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Е как "родоотстъпника" се връща в Родината си. И там го арестувате.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още началните думи на статията - "Улична графит" - ме отказаха да чета. Нелоооо, Нелооооо...
46
9
 
8
 
! Отговори
СВОБОДА преди 2 години
...ЗА НАВАЛНИ!!!! НАВАЛНИ ДНЕС Е РУСКИЯТ ХРИСТОС, РАЗПЪНАТ НА КРЪСТ ЗАРАДИ ФАЛШИВИ ОБВИНЕНИЯ!!! С В О Б О Д А ЗА НАВАЛНИ!!!РУСИЯ ЩЕ ЗАЕМЕ ПОЛАГАЩОТО Й СЕ ДОБРО МЯСТО В СВЕТА САМО СЛЕД ПУТИН !!!
45
8
 
9
 
! Отговори
Омръзна ни преди 2 години
от този човек на Соpoc! Спрете! Не ни интересува изобщо. Родоотстъпник е и заслужава разстрел
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
махайте го този со.ро-со.ид!
43
5
 
16
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Вече ни се повръща като ни го покажете тоя под каквато и да е форма.*** на чужди интереси. Справка действията на хора в БГ.
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се громят противниците на Путин! Само той може да мисли и да казва кое е добро и лошо! ***, слушайте другаря Путин и недейте да мислите самостоятелно, чуйте кой е лошия враг - Навални. Той е виновен за санкциите, за емиграцията, за ниските заплати.
41
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските крепoстници са решили да се върнат в епохата на сталинизма когато изпращаха опозицията в гулаг. Който не целува ръка на Путин набързо бива обявен за западен агент. Остава само да си затворят границите и да преминат към планова икономика.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пакли тая овца *** христова