Захарова: Великобритания обвинява Русия в собствените си грехове

Първата среща на външните министри от Г7 от 2 години ще се проведе в Лондон
132
Захарова: Великобритания обвинява Русия в собствените си грехове
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова цитира Антоний Велики в отговор на изявлението на британския външен министър Доминик Рааб относно възможността за създаване на механизъм в Групата на седемте (Г7) за борба с дезинформацията, за която се твърди, че се разпространява от Русия, и посочи, че британците обвиняват Русия за собствените си грехове.

"На светлия празник Великден ще си позволя да отговоря, като цитирам монаха Антоний Велики, който каза: "Ще дойдат последните времена, когато девет болни ще дойдат при един здрав човек и ще кажат: болен си, защото не си като нас", написа Захарова в неделя на своята страница във Фейсбук .

"Време е да помислим защо страните, които са болни от пропаганда и които са я използвали повече от веднъж, за да оправдаят въоръжена инвазия и сваляне на правителствата (ето как Великобритания и Съединените щати действаха в Ирак, измисляйки история за химическото оръжие), обвиняват страната ни в собствените им грехове".

Рааб заяви в неделя в интервю за Ройтерс , че Обединеното кралство, което председателства Г-7 през 2021 г., се надява да убеди партньорите в необходимостта от стартиране на механизми за бързо реагиране, които ще се стремят да опровергаят дезинформацията, разпространена от Русия.

Първата директна среща на външните министри от Г7 от две години ще се проведе в Лондон от 3 до 5 май, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
Г Марков е убит от анг спец служби, защото след години е видял , че цензурата там е по- голяма он тази в България !
82
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Защо нападат Русия ? мвого просто обяснение , защото не им се подчинява , а ги е страх да предприеват действия като в Либия, Ирак ,Сирия ,Авгавистан ,Украйва и пр
81
4
 
4
 
! Отговори
Брех преди 2 години
Навални и другите преди него британците ли ги тровиха, не знаех... !
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 87ЯВНО СИ РОДЕН 87 ГОДИНА МНОГО ЗНАЕШ СИГУРНО БАТЕ ТИ БОЙКО ТИ Е РАСПРАВАЛ КАК Е СЛУШАЛ ОТ БАЙ ТОДОР ЧЕ НЕКОЙ МУ КАЗАЛ И ТАКА НАТАТЪК И ТАКА НАТАТЪК РАЗБРА МЕ.
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крим не е рускиКрим е руски, съжале боку, още от времената на Екатерина Велика. Това е нещото което спасява Крим да не е станал вече турски. Нещо което не е руско е славяно българската азбука, това е сигурно. А що се отнася до Крим сега той е така нареченият коз в ръцете на западняците да идват на изток и да разполагат военни кораби по тези ширини. Пак игрички, бате. Това е положението. До кога, не знам, накрая все ние ядем калая, обикновените хора, както винаги.
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КРИМ НИКОГА НЕ Е БИЛ УКРАИНСКИ НЯМАЛО Е ТАКАВА ДЪРЖАВА ДО 1917. ПРОСТО ДА НАРЕЧЕШ ШОПИЛАНДИЯ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ И ДА И ДАДЕШ НЕЗАВИСИМОСТ.
77
13
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
руска дезинформация е че Крим е руски и не са нападали Украйна... Ами от как се помня те все воюват със своите съседи и ограбват всичко.
76
10
 
1
 
! Отговори
на руските преди 2 години
некадърници целия свят им е виновен...
75
0
 
2
 
! Отговори
От най богатата държ преди 2 години
До Тъжно епо добре да погледнеш в соят джоб... През този сезон ще видиш още по добре.
74
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не уважаема,четете евангелието като дявола...та защо вие и олигарсите на путин имате замъци,а народите на Русия само врагове според вашите манипулации...Народите на Русия намат врагове...политическата класа на Руските Народи отнели Свободата им имат врагове...Свободният Свят е враг на политическата и олигархическа на Руските Народи,Свобода за Народите на Русия...Бог ни дава Свободота още при раждането...защо да я подаряваме на убийци диктатори и олигарси...Свободен Свят...
73
5
 
5
 
! Отговори
Тъжно е преди 2 години
Най богатата държава в света , хората с доходи като в Египет.
72
3
 
10
 
! Отговори
Ебтер преди 2 години
Етих западние Говедарьй не понимают, что бог Посейдон их наблюдает от дно океяна и упайдет метеорит!? Просто им так надо?!!
71
31
 
10
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 2 години
Няма страх от Бога тази жена. И на връх Великден лъже най-безочливо.
70
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захарова, докога ще се мотате, кога най-сетне колхозния фюрер ще даде заповед за нахлуване в Украйна?
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живковизма бе си е отишъл. Тато не е Тито.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До94;. Преди Живков /1944/ култура и традиции европейски. С разбойничеството от Изток и нахлуването на колхозниците модела се сменя. Действа колективния комунизъм. За някой стопански браншове и сега продължава, като арендатори ,централно отопление, централна власт, централно регулиране на цените, централно масово информиране
67
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е доста объркана с нормите на поведение. Ако за Запад тровене ,агресия , шпионаж , консппирация е недопустимо. . За руснаците е нормално.
66
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхе и в България да хващат руски шпиони за агресия. При Живков това беше невъзможно. Каквото казваха от Кремъл това правеха в Бг.
65
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин и наркоманите от МИД Рассии им туриха прангите. Нещо което трябваше да бъде направено още от президента Буш в 2008 година след вероломното нападение на Русия над Грузия. Доживяхме истински американски президент да обуздае сумашедшия Путин. Доживяхме Байдън да обедини Европа и НАТО да дадат ясен знак че всяка нова агресия на Русия ще струва съществуването и, и съществуването на бандитската шайка която е яхнала Русия . Доживяхме и помагачите на Путин Меркел и Макрон да бъдат изолирани.
64
8
 
23
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
нагло -саксонци да ми говорят за лъжи и пропаганда тия вече не са нормални отдавна незнаят на къде се намират изобщо!