Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви военни,кви паради бе!Тея са 50 години назад!Днес най-мощното оръжие е ИКОНОМИЧЕСКОТО!Много добре се видя как се молиха на Германия да лобира пред САЩ за газта им.Ако ЕС реши да съсипе Русия изобщо не им трябват бомби и танкове!Да не говорим за биологично,химическо и ядрено такова!Къде са тръгнали тея спрелите да се перчат с военна мощ ?Кой ще ги напада пък тях?!Те ли ще нападат?ОК разгледано като ШОУ този парад е впечатляващ,ама по-добре тея пари да ги бяха дали на бедните като помощ !
397
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това им остана на руснаците.Един никому нуж ен парад-част от грандиозната пропаганда за " Велика Русия".От малки са дресирани да вярват на властите,а този парад има стойност единствено пред суетата на народната им психология.В 21 век войната и оръжията не би трябвало да са на върха на парадигмата ! Срамно и скандално е цял свят да говори за мир и ментално израстване,а ти да плашиш с враждебност-всяка една демонстрация на военна мощ е своерода такава !Примитивна работа!
396
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който дърпа Мечката за опашката, Мечката после му идва на гости.Последният път стоя 45 години на гости.
395
4
 
8
 
! Отговори
световната конспирац преди 2 години
Автоматични скоростни кутии в Русия се произвеждат от компанията ООО "Кате". Тяхната деветстепенна автоматична скоростна кутия се използва в руските лимузини AURUS , а седемстепенна - в производството на "Лади".
394
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се концентрираме върху фактите. Войната започнала 1939г. свърши. По-късно СССР загуби Студената Война и се разпадна заради дънки, банани, пепси и макдоналдс. Понастоящем американците покоряват космоса, правят ел. коли, а ВАЗ все още не е усвоил автоматичната скоростна кутия. Въпроса е приключен.
393
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 498 Втората св. война започва на 1 септември 1939 г. след като "отряд от немски криминални затворници, преоблечени в полски униформи, инсценира нападение на полската армия срещу немска радиостанция в граничния немски град Глайвиц. Но това все още е война само между Германия и Полша. На 3 и 4 септември 1939 г. Англия и Франция обявяват война на Германия и така войната става световна. Чак на 14 септември червената армия завзема територии населени с белоруси, русини, гуцули и украинци, а Чърчил не възразява
392
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 май е. Руснаците отново си мечтаят за Зелени карти.
391
7
 
9
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
а сега на квас до следващата пародия.
390
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 507 Ходи си пери прашките в Ламанша, бе , смmешник
389
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 506Твоя коментар ми напомня - същото е положението и с русофилите, с тях трябва само през зъбите. Ще ви гоним и уволняваме където ви сварим, докато останете без нищо ...
388
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 503 да видим коя ще е тя... - ха ха ха, бохемия е стара евростутка, кой не я е въргалял и търкалял в поза партер
387
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно в САЩ има 40 милиона бедни и гладуващи, самия Байдън си призна...
386
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DO 500 Ние тука в Америка, американските рейнджъри, като не ни стига пиенето, къркаме антифриз, пийваме си и по малко белина чат-пат, много е профилактично
385
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин еднозначно показа, че ще се съобразява само със силата: даже копоите му си позволиха да говорят на чехите като с някаква треторазрядна държава.Оттам нататък следва само дипломация на силата, докато една от двете страни не рухне.Да видим коя ще е тя.:)
384
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е колегата по-долу. Сега *** постоянно се обясняват, славяни, братушки и не знам си какво. Е, и украинците са славяни, но ги нападат. Поляците също са славяни, но ги смляха през ВСВ. Не слушайте какво ви казват, а гледайте какво правят.
383
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 497 Джедай Мастър Посмали малко, мънгоджери.Много са ти плитки лъжите, бе ,тъпоъгълник
382
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой мие ли си краката с бояришник?
381
11
 
6
 
! Отговори
Любен Стойков преди 2 години
Руснаците вече 150 години ни тъпчат в главите как 3-ти Март требе да е вечно свещен ден за българите, защото тогава те били ни били освободили. Представете си колко години ще пълнят главите на руснаците и ще ги карат да маршируват по хитлеристки, с надувки за война, от която няма отдавна нито един жив участник..
380
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата коята започна войната атакувайки славянските си братя празнуват победата?!?!?!
379
8
 
6
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
Мен ми е смешно.От ***, освен хранене неочакван в безпомощността му.Сигурно и Чеченците са славяни, като част от РФ.Но не става въпрос само и за тях.35% от населението на Руската Федерация са мюсюлмани.Останалите 65% не знаят кви са.До снощи русофилите гордо броихте и Украинците, но хах30 милиона мразят Русия...МРАЗЯТ, все с още толкова поляци!!!