В София отбелязаха Деня на Европа и Деня на победата

Много поднесоха цветя
9 май 2021 13:01, Петя Славова
211

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София отбеляза Деня на Европа и Деня на победата. Много хора поднесоха цветя на Паметника на Съветската армия в столицата.
Още по темата

По-рано днес президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

В социалните мрежи премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова поздравиха хората с празника. Поздравително съобщение изпрати и външният министър в оставка Екатерина Захариева по повод Деня на Европа.


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Стига с тия простотии бе злобари !Съветската армия е минала през България транзит , изобщо не са спирали /за да грабят от опосканата България / Как се гани немска армия бе лайнарчета недоносени ?!
193
0
 
2
 
! Отговори
До 191 преди 1 месец
Да бе втори фронт. Целта на този втори фронт е единствено да се грабне парче от беницата и то голямо, тлъсто парче. Червената армия спокойно щеше да приключи войната сама, ама хамериканците нямаше да командват в З Европа а Сталин. Целта са били какато винаги парите.Да ускорен е края на войната но не особено много.
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До към к.187А ти какъв си -турчин ?
191
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако американците не бяха открили втори фронт руснаците трудно щяха да стигнат до победата
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евалата.
189
1
 
2
 
! Отговори
към к.187 преди 1 месец
Мехмед (Мохамед) Али паша - потурчен немец - Karl Detroit - главнокомандващ на турската войска, сетне отстранен от този пост и заместен от Сюлейман паша - евреин - Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната.
188
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В турската войска през 50-те години на 19 век е имало цял конен полк на поляка Чайковски, който се е потурчил и е приел името Садък паша, Формированието на Чайковски е носело името "Садък алай" (виж биографията на Хр.Ботев написана от Захари Стоянов). Четирите крепости в СИ България, с които турците са замисляли да атакуват левия фланг на руската армия, са строени под ръководството на немски военни инженери. Така че руснаците са освободители, а Западна Европа са поддържали Турция.
187
2
 
5
 
! Отговори
до к.183 преди 1 месец
Ти знаеш ли, че си прав: ние сме освободено от турско робство от американците, които наскоро преди това са станали държава, а англичаните не са били старши офицери на корабите на турския флот, нито германци и французи са се потурчили и са станали паши в турските пехотни части. Мехмед Али паша и Сюлейман паша са правоверни турци, нали? Синклер по-късно не е вдигал бунт в Родопите, а е бил там на разходка.Брянци и орловци не са се били на Шипка. Хайде почети малко, а сетне влизай в дискусия.
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че е Радев ,защото фандъкс ще ще да чества деня на еврогейския съюз)
185
6
 
8
 
! Отговори
Разединени преди 1 месец
Денят на Победата руснаците го честваха сутринта и с военния парад показаха, че който реши да се втурне в. Русия трудно ще излезне оттам. Денят на Европа беше отговор на ЕС на руския празник на победата над нацизма. ЕС не е обединен: обособи се Вишеградската четворка, а Западна Европа не гори от желание да дава залудо пари на държавите от Източна Европа, а те да надигат глава с повод и без повод.Скандинавските държави имат добро икономическо ниво,което не желаят да делят с държави от бившия СИВ.
184
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 185"Това са сформирования под диктовката на СС бе, леш!"Това са БАШ СС формирования: предислоцирани от Дахау и други оперативни центрове. ТОЧНО от концлагерите! МЕГА неграмотен си!Дадже изразните средства са ти на пуберче, което е безцелно в живота: такива като теб са идеалната мишена: несретници, които нямат нищо за губене и за подаяния са готови на всичко, особено срещу обществото, което мразят, защото се извиняват за некадърността си с него!
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 184 Това са сформирования под диктовката на СС бе, леш! Истинските есесовци бяха в Полша и Германия, където обслужваха концлагерите с издивателствата си и пазеха елита на Хитлер в Германия. Пак те питам: Само есесовци ли са изнасилвали рускини? Никой друг немски войник извън това сформирование викаш не е изнасилвал рускини?Болееен болееен, за онова за зелето не ставаш даже. Толкова да си спрял!
182
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 181"Никога не са били в СССР"Продължаваш да демонстрираш ВОПИЮЩО невежество!Прочети за СС дивизията Тотенкопф, която е и най-известната от СС формированията воювала в Русия.Изобщо, кой ви внуши да работите срещу БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРСКОТО в услуга на руснаците? НЕграмотни сте и ви личи, тъй че въпроса е, кой ви подшушна да ги правите тези неща?
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 180Питай комунистите къде е бил.Те са СПЕЦИАЛИСТИ по фалшифициране на история. Както вече над 150 години ни набиват фалшивите опорки за "освободителите" и "братята".
180
3
 
2
 
! Отговори
до 179 преди 1 месец
Ахаааа...значи есесовците само изнасилвали рускините в Русия, а другите войници от немската армия са нямали право на това или щото са много хуманни?Муахахахахаа....
179
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 179 Извинявам се..и в Полша са били заради концлагерите там произведение на ХиМлер, но СС частите нямат нищо общо с редовната немска армия нахлула в СССР бе, мaлоумник. Никога не са били в СССР.
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 179Я кажи защо толкова години наред се пишеше и в учебниците по история и в историческите книги, че поп Кръстьо е бил предателя на Левски и всички вярвахме в това, включително и ти, и чак след 89-та се разбира че не е той??? Същата работа не е ли с тоя папагалец Диню дето ми го споменаваш? Значи вярвал си на историческите книги за поп Кръстьо през комунизма, както сега вярваш и на Диню Шарлатанов. Къде беше тоя папардак толкова години, че не каза истината за предателя на Левски? Къде?
177
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 178"Те (СС) са деиствали на територията на Германия само."МОЛЯ?Ти си АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТЕН, моето момче.
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 177ДА ГЛЕДАМ Стойчо Керев? Както филма Сталинград ли? ТОВА ли са ви "източниците"?Информацията за Величка Хашнова идва от едион учител, който е написал книга базирана на известното тогава за историческите събития.Информацията за избитите от съветските войници в МИРНО време в България е събрана в историография с дадени източници.Вие тук ми разправяте БАСНИ!Пак ще ви питам: кой и кога ви подлъга да работите срещу БЪЛГАРСКОТО и срещу БЪЛГАРИЯ като работите за руснаците?
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 175Не позна!Прадядото на Андрей Луканов предава Левски. Гледай Стойчо Керев.И знаеш ли защо е тази лъжа толкова години за поп Кръстьо? Защото бай Тошо е знаел истината, но Луканов като виден комунист, не е трябвало да очерня името на партията чрез прадядо си. Понял?