Русия ще трупа войски в Западния военен окръг

Сергей Шойгу заяви, че това е в отговор на активността на НАТО
1 юни 2021 07:30, Нели Христова
97
Русия ще трупа войски в Западния военен окръг
Снимка: БГНЕС

До края на годината Русия ще разположи около 20 нови военни формирования в Западния военен окръг, обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Той уточни, че това ще бъде отговор на военната активност на страните от НАТО начело със Съединените щати, които увеличават интензивността на полетите и присъствието на бойни кораби до руските граници,съобщава БНР.

"Действията на нашите западни колеги разрушават системата за сигурност в света и ни принуждават да предприемем мерки за адекватно противодействие. Непрекъснато усъвършенстваме бойния състав на войските", добави Сергей Шойгу.

НАТО увеличава интензивността на полетите на стратегическата авиация, бойни кораби с крилати ракети систематично навлизат в Балтийско море, а броят на ученията нараства, посочи министърът.

"Ситуацията в западното стратегическо направление се характеризира с увеличаване на военните заплахи. През последните седем години интензивността на полетите на стратегическата бомбардировъчна авиация на ВВС на САЩ в Европа е нараснала 14 пъти", каза Шойгу на среща на руското министерство на отбраната.

Той уточни, че кораби на НАТО с управляеми ракетни оръжия системно навлизат в Балтийско море. "Само през миналата година кораби от този клас са изпълнявали мисии близо до Калининградска област три пъти. Общо от 2016 г. системата за обективен контрол е регистрирала 18 такива захода на военни кораби към предполагаемите зони за изстрелване на крилати ракети", каза Шойгу.

В същото време САЩ и НАТО продължават да разширяват обхвата на оперативната и бойна подготовка в близост до руските граници, каза той.

"През последните години броят на ученията се е увеличил с един и половина пъти. В момента се провеждат най-големите през последните 30 години, ученията Defender Europe-2021 г., в които участват до 40 000 военнослужещи. Основната им цел е да се разработи пълноценно прехвърляне на цяло подразделение от Съединените щати към Европа", каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, само бой по ибанатовските канчета.
31
29
 
17
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 2 години
Ще трупат и после поcpaни ще си го приберат обратно в Азия. Друго не им остава пред смазващата мощ на НАТО
30
19
 
17
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Пак ще плюскат дрънкане на оръжия и приклади тия некадърници. Без лендлийза щяха да са и до сега немски крепостни.
29
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немаше нужда да мърдат. Само като видят какво се случи в Чешнагирово. Те натуфците не моат да върят в пътя. Или може би точно заради това са нащрек, понеже не се знае натуфците ква беля могат да сътворят нейде поради некадърност.
28
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу си е половин китаец. Какво да се очаква от него, освен да разгологъзи руско-китайската граница. Всичко върви по план, още Ванга го беше казала! Това, обаче ще превърне руснаците в духовен народ.
27
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36За каква победа над Германия ми говориш?Германия икономически владее цяла Европа и каквото каже това става. Всъщност Германия е победителя.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам.......А защо трябва да ходят в други държави с танкове ? И аз само питам.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Историк....Много си скаран с историята отвсякъде
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Future==== Много здраво си се изнафантазирал
23
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Козяшките тролчета са се нахвърлили настървено за един пробит долар
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питат германеца:- С каква кола ходите в магазина?- С BMW.- А зад граница?- Зад граница с мерцедес.Питат французина:- С какво кола ходите да пазарувате?- С Rеnаult!- А зад граница?- Зад граница с Pеugеot!Накрая пита руснака:- С каква машина ходите да пазарувате?- С тролейбуса!- А зад граница?- Ние не пътуваме зад граница!- А ако се наложи?- На нас не ни се налага!- Но, ако е страшно необходимо?- Е, ако е страшно, ама страшно-страшно и много необходимо,тогава с танкове!
21
13
 
12
 
! Отговори
Future преди 2 години
На крепостните още не им е станало ясно, че ударът срещу тях ще дойде не от Изток, нито от Запад , а от Космоса и напразно се притесняват, че НАТО щял да ги напада. Почти е сигурно, че НАТО изобщо няма да вземе участие в предстоящата Космическа война, защото не е космическа сила. Предстои абсолютен позор за феодалните прими.тиви, които ще изчезнат от лицето на Земята...
20
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам къде са учили военно дело стратезите на Нато и Пентагона, но ако смятат да предприемат военна инвазия в Русия, отдавна изтърваха момента. За толкова години дрънкане на оръжие до границите и, Русия като притисната в ъгъла държава вложи много ресурс, иновации в техниката и се запаси с муниции за две войни. Да бяха прочели поне Сун Дзъ и Изкуството на войната. Няма изненада и внезапност. А Русия не е Ирак.Всяко нападение от запад ще принуди руснаците в марш да стигнат до Атлантика.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водопровод*
18
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаха газопровод защото старият се спукал (бил отпреди 40 години), а за нов денги нет. Чисти абургени.
17
8
 
10
 
! Отговори
Таксиджиев преди 2 години
До 15 Георги - Казваш,че ни оставиха когато фалираха,лошото е,че повлякоха и насМоже ли някой да познае кой е първиат отрасъл в България който Руснаците ликвидираха????
16
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладах филм по WELT дадоха 15 000 град няма водопровод и хората се редяха на опашка на градската чЮшма да заредят тубите.
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Историк Голям истотик си, няма що, припомни си 9-ти май - ден на победата над хитлеристка Германия. Като си толкова отворен за бъдещето, предвиждаш ли и такъв празник да честват и за американците, които по същия начин нахалстват и дразнят, но само на чужда теритирия, затова ще си сърбат това, което надробят.
14
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин Май са ти изсмукали акъла, та така си мислиш. А нормално ли е да си натвариш самолетчетата с бомби и да ги изсипеш в друга държава, и да наричаш това ,,военен обект,,. Как можеш да смяташ за нормално да струпваш войски в друга държава и да си правиш каквото си искаш. Нямат ли си собствена държава за тази цел. Кой друг прави това - никой, само пощурелите американски началничета
13
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ставай страна Агромная ставай, ставай на СМЕРТНИЙ БОЙ! Руснаците изповядват чист джихат!!