Русия ще трупа войски в Западния военен окръг

Сергей Шойгу заяви, че това е в отговор на активността на НАТО
1 юни 2021 07:30, Нели Христова
97
Русия ще трупа войски в Западния военен окръг
Снимка: БГНЕС

До края на годината Русия ще разположи около 20 нови военни формирования в Западния военен окръг, обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Той уточни, че това ще бъде отговор на военната активност на страните от НАТО начело със Съединените щати, които увеличават интензивността на полетите и присъствието на бойни кораби до руските граници,съобщава БНР.

"Действията на нашите западни колеги разрушават системата за сигурност в света и ни принуждават да предприемем мерки за адекватно противодействие. Непрекъснато усъвършенстваме бойния състав на войските", добави Сергей Шойгу.

НАТО увеличава интензивността на полетите на стратегическата авиация, бойни кораби с крилати ракети систематично навлизат в Балтийско море, а броят на ученията нараства, посочи министърът.

"Ситуацията в западното стратегическо направление се характеризира с увеличаване на военните заплахи. През последните седем години интензивността на полетите на стратегическата бомбардировъчна авиация на ВВС на САЩ в Европа е нараснала 14 пъти", каза Шойгу на среща на руското министерство на отбраната.

Той уточни, че кораби на НАТО с управляеми ракетни оръжия системно навлизат в Балтийско море. "Само през миналата година кораби от този клас са изпълнявали мисии близо до Калининградска област три пъти. Общо от 2016 г. системата за обективен контрол е регистрирала 18 такива захода на военни кораби към предполагаемите зони за изстрелване на крилати ракети", каза Шойгу.

В същото време САЩ и НАТО продължават да разширяват обхвата на оперативната и бойна подготовка в близост до руските граници, каза той.

"През последните години броят на ученията се е увеличил с един и половина пъти. В момента се провеждат най-големите през последните 30 години, ученията Defender Europe-2021 г., в които участват до 40 000 военнослужещи. Основната им цел е да се разработи пълноценно прехвърляне на цяло подразделение от Съединените щати към Европа", каза министърът.

 


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека!Нека Просия трупа колкото може повече оръжие и да харчи колкото може повече за въоръжение.Нека мужика живее в мизерия.Това заслужават тези ***.
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който си има свой войски си ги трупа, а кой си няма тогава чужди войски му влизат във двора и днес окупират цехове , а утре нещо друго ..каквото си решат, когато двора е разграден и друг Те чеше е така ....!
63
6
 
8
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 месеца
да ги попукваме американските окупатори !
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"През последните 7 години" Чакай да се сетя какво се случи преди 7 години: ааааа, да, анексирането на Крим!
61
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Леле Който си има държава, може да си я дели на каквото си иска. А руснака си има най-голямата държава в света - 1/6 част от сушата е негова.... А който си няма държава, обикаля по света и се опитва да дели другите държави.
60
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До: 52 Ама човеко, те "джендърите" си разиграват коня, а Путин е безсилен, затова демонстрира "декоративни мускули" - въздух под налягане!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Парадоксмного си зле, пич. Може просто да си някакво хлапе.
58
7
 
12
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
Койт има войски трупа, койт няма войски - няма кво да трупа.
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да изселим Сидерови от България!
56
16
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
До: номер 57 Сталин си е мислил, че вероятността да бъде нападнат от Запад е малка не заради нещо друго, а защото е бил сключил приятелски договор с Хитлер и не е вярвал, че Вермахта ще нападне СССР. При това е пренебрегнал сигналите на разузнаването, които са го предупредили. Сега нищо не заплашва Путин от Запад, а единственият му съюзник подобно на Хитлер е Лукашенко.
55
2
 
8
 
! Отговори
334 преди 2 месеца
Това е отговор на отговора, ако някои не са разбрали.
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трупайте войски,някой по нервен да натисне копчето и да се свършва с този объркан свят.Който оцелее да създаде нещо по нормално,без войни,без мизерия...един да има милиарди,друг да се чуди как да си нахрани децата.
53
13
 
11
 
! Отговори
Леле преди 2 месеца
Тия още си делят държавата на "Военни окръзи".
52
17
 
16
 
! Отговори
Парадокс преди 2 месеца
Постоянно се леят балади за мощта на руската армия,мощта на руското оръжия, за победата им над Германия...! А като гледаме , Германия днес е най-мощната икономика на Европа, 1 евро = 90 рубли, германците не емигрират в Русия...!!! Кой е победил Германия ,Русия ли ?
51
12
 
13
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 2 месеца
ТЪПОТО НАТО КАТ ПРЕТРУПА ВОЙСКИ ОТ БАЛТОКА ДО ЧЕРНО МОРЕ КО ДА ПРАВЯТ РУСНАЦИТЕ ДА СПЯТ БЕ ОВСИ КАТ ВАС
50
8
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 месеца
Армията си е на Русия и ще си я...дислоцира където намери за необходимо.Все пак не дрънка...оръжие далеч зад границите си,а в собствената си държава.Малка е вероятноста,атаката да дойде от...Запада,но така са мислили и преди началото на щурма на Вермахта.Така че,те си знаят хората,за това и подържат и въоръжават боеспособна съвремена армия;разчитат само на себе си.
49
6
 
10
 
! Отговори
Уточнение: преди 2 месеца
До: номер 45 Шойгу не е китаец, а тувинец. Тувинците са тюркски народ.
48
15
 
8
 
! Отговори
Чакайте! преди 2 месеца
Скоро ще тропат руските ботуши и у нас. Това е подготовката за ново "усвояване" на България.
47
13
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Такива "заходи" на кораби на НАТО за които говори руският министър на отбраната са ненужни. Флагманът на Шести американски флот може да уцели Крим с ракети от пристанището на Варна.
46
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джендърите още си мислят, че свободно могат да си разиграват коня. Приказката отдавна свърши. Добре че Путин не се лови на болните им мозъци.