Пожар в руска болница, има жертви и пострадали

Пожарът е тръгнал от апарат за изкуствена вентилация
9 юни 2021 10:31, Ния Христова
15
Пожар в руска болница, има жертви и пострадали
Снимка: Pixabay
Трима души загинаха, а други осем пострадаха, при пожар, възникнал тази нощ в реанимацията на болница в руския град Рязан, на близо 200 километра югоизточна от столицата Москва, предаде ТАСС, като се позова на властите.
 
Пожарната и управата на болницата успешно са евакуирали 35 човека.
 
Силната задименост и конструктивни особености на сградата са затруднили гасенето на пожара. Той вече е потушен, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.
 
Загиналите са били настанени в реанимационно отделение поради усложнения след заразяване с коронавируса.
 
Сред пострадалите са и две медицински сестри, които се опитали да потушат пламъците преди пристигането на пожарникарите. Едната от тях е получила 75% изгаряния.
 
Потвърдено е, че пожарът е тръгнал от апарат за изкуствена вентилация на белите дробове. Властите се опитват да установят точната причина - претоварване, неизправност, неправилна експлоатация или късо съединение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пациента закачен за вентилатора е прекалил със самогона, а машината попми яко кислород. Та колко му е да пламне ватенката.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожари с жертви и пострадали стават навсякъде. Показателното за Русия е, че инцидентът е възникнал тази нощ в провинциален град, а руските компетентни служби още рано тази сутрин, веднага излязоха с пълни подробности за случилото се - брой на загинали и пострадали, брой и време на евакуация, установено огнище и тн.
1
1
 
9
 
! Отговори
Бре! Изолирана Русия преди 2 години
Бре, как знаете всичко за Русия, бедната изостанала изолирана Русия от която никой не се интересува, какво е станало в град Pязан, и веднага на първа страница!