Москва отговори: Навални е човекът на САЩ в Русия

Движението му се ръководело от Съединените щати
10 юни 2021 13:33, Елка Василева
70
Москва отговори: Навални е човекът на САЩ в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Движението на руския опозиционер Алексей Навални е ръководено от САЩ. Това заяви днес говорителката на външното министерство в Москва в отговор на американските критики на решението на Русия да обяви за "екстремистки" организациите на основния критик на Кремъл, предаде Франс прес.

Бързината, с която Вашингтон тази нощ осъди решението на руското правосъдие да забрани всички структури на Навални, показва, че той всъщност е "техен агент", каза Мария Захарова.

Още по темата
Два часа след оповестяването на решението те излизат със специално изявление, възмути се тя пред радио "Вести-ФМ", говорейки за САЩ. "Те проявяват такова политическо усърдие, защото са засегнати хора, контролирани от тях, хора, които бяха подкрепяни от тях политически и по други начини", добави говорителката.

Навални е в затвора от януари. Неговите привърженици винаги са отричали да имат някаква връзка със западни сили и са наричали тези твърдения лъжи, целящи да ги опорочат. Кремъл обаче дори заяви, че опозиционерът сътрудничи с чуждестранни разузнавания.

Русия лансира мащабна съдебна офанзива срещу опозиционерите и по-специално близките до Навални след ареста му през януари при завръщане от Германия. Там той се възстановяваше от отравяне, разпоредено според него от Владимир Путин.

Забраната на организациите, обявени за "екстремистки", дава основания привърженици на Навални да не бъдат допуснати да се кандидатират на парламентарните избори наесен.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая го казаха открито. Браво! Това всичко го знаехме, но друго е официално да се каже. Какво жално лице вади "Навални", руският народ да го съжали и да го подкрепи.
44
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да не се страхувам от това,че с бойко ще ми пратите килъри,света ни може без всеки от нас,важно е децата ни да могат да продължат в един по Справедлив Свят!!!Справедлив Свят или го закрийте!!!Бог да пази САЩ!!!
43
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
от столетия децата на руските Народи умират за да пазят властта на крадци и убийци...вменяващи им "врагове"...
42
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха,"човек на САЩ" най-проспериращият Народ...за разлика от руският,най- толерантен,най-справедливият и достоен,най-сводолюбивият,единствено децата на американците умират за да донесат Свободата на угнетени и убивани Народи,до кога ли?заслужава ли си?извадете си главите от зад.иц.те...не ви дължим нищо!!!
41
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
само факти...в Кремъл няма убити руски граждани!в Конгреса на САЩ вашият човек тръмп изпрати,фашисти и расисти да убиват невинни американци!имате само манипулацията и лъжата...така умря и гьобелс...вярвайки си,Справедлив и Свободен Свят или ще го погребем...не ни плашете с ракетите си...няма да могат да излетят...изтрезняха ли путин и въздушният пират лукашенко?
40
7
 
5
 
! Отговори
Аз Зис преди 2 години
Добру Утру ... Захарче. Спа ли добре ? *** завива ли те ?
39
14
 
6
 
! Отговори
мирът преди 2 години
Русия нямя да съществува ако няма враг.
38
10
 
4
 
! Отговори
hitko преди 2 години
Хе, у нас си имаме Президент, оня *** Малинов, Копейкин и още близо 500000 все още живи члена на БСП. САЩ пак изостават в щпионската и компроматната война...Няма по-добри в наместа на Политическия Живот от СССР и Русия.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навални е "жалък, нищожен човек", както биха го определили в една класическа книга. Помните ли как преди 30-40 години в британски затвори ирландски момчета обявяваха гладни стачки и когато стачкуващият умреше, друг започваше стачка до смърт и това продължаваше!Никой не прекъсна стачката, никой не изневери на клетвата!Но това са твърди ирландци, хора с идея!Защо наш Едвин си правеше гаргара с гладни стачки, а и този негодник предпочете живота пред идеята? Просто -няма идея, всичко е предплатено!
36
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво? Светът бъка от руски шпиони, подпалвачи и какво ли не.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното театрално " скандалче" между Източна и Западна Хазария(Русия и САЩ).Отдавна ми се иска мошетата да сменят репертоара, но щом си върви и мат'ряла го кльопа, кво пък...САЩ и Русия са толкова врагове, колкото са врагове ГЕРБ и БСП, или иначе казано - пред камерите ще си издерем очите, зад кулисите си бъркаме по дупките.
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Шеломович е човекът на Израел в Русия.
33
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко оригинално. Не сме очаквали, че проблема на Рушия и захарчето е САЩ. За пръв път се случва.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъртия пеофил е срам за САЩ ! Предаде Навални и разреши потоците на Путин!
31
8
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Путин е виновен!
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28На кое иска ревизия Нахални, не разбрах?
29
3
 
15
 
! Отговори
ВАШИНГТОН ОТГОВОРИ: преди 2 години
БАЙДЪН ЧОВЕКЪТ НА РУСИЯ В САЩ
28
27
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛУКАВШЕНКО, ФАЛШИВИЯ ***, БАШАР АСАД СА НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИ И ДОРИ НЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ! КВОТО ИМ СКИМНЕ КАТО РЕЗУЛТАТ ТОВА ПРОБУТВАТ, А ВСЕКИ КОЙТО ПОИСКА РЕВИЗИЯ КАТО НАВАЛНИ Е ОБЯВЕН ЗА ТЕРОРИСТ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ :D
27
2
 
21
 
! Отговори
Цирк сащ преди 2 години
Страно каква среща ще е тази как ще гледа в очите "убиец"
26
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не признаеш, че Мария Захарова е абсолютно права като казва, че бързината, с която Вашингтон тази нощ осъди решението на руското правосъдие да признае ФБК и щабовете на берлинския пациент за екстремистки организации, показва, че той всъщност е "техен агент".