В знак на протест: Критик на Кремъл разигра самоубийство на Червения площад

Павел Крисевич е бил арестуван
11 юни 2021 18:49, Нели Христова
54
В знак на протест: Критик на Кремъл разигра самоубийство на Червения площад

Руската полиция задържа днес на Червения площад в Москва опозиционен активист, разиграл сцена, при която в знак на политически протест уж се застрелва в главата, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на кадри в социалните мрежи и на изявления на негови съмишленици пред руски медии, предаде БТА.

Според информационния сайт "МБХ медия" задържаният е Павел Крисевич, критик на Кремъл и артист, занимаващ се с пърформанси. Според негова приятелка става дума за политически протест, при който Крисевич стрелял с пистолет, зареден с халосни патрони, първо във въздуха, а после и насочвайки пистолета към главата си, за да имитира самоубийство.

"Павел е добре, той е невредим. Това бе просто протест", цитира "МБХ медия" думите на Анастасия Михайлова.

Новинарският сайт "Отворени медии" съобщи, че Крисевич бил подготвил манифест преди днешната си акция, за да привлече вниманието към, по думите му, неприемливите репресии от страна на властите.

Крисевич бе вкаран в затвора миналата година за 15 дни, след като близо до централата на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) разигра разпъване на кръст.

Руски съд в сряда обяви за незаконни организациите, свързани с критика на Кремъл Алексей Навални, следа като ги обяви за "екстремистки" - стъпка, с която да практика се забранява участието на сподвижници на опозиционера на парламентарните избори през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки побърканяк и придурок ли сте склонни да наричате Критик на Кремъл? В какво се изразява критицизмът на този маргинален смръдльо? Като се пише артист, дайте да се запознаем с творчеството му, с ролите му.
4
3
 
16
 
! Отговори
Европейски Съюз преди 2 години
Между другото в ЕС се нарушават правата на човека. За един шамар на президента на Франция, издадоха присъда от 18 месеца затвор, а когато бившия президент на България Петър Стоянов шамароса един журналист не го вкараха в затвора.
3
1
 
10
 
! Отговори
Мосю Густав преди 2 години
Сега ще прави перформънси в Сибир...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мосгорсуд в сряда обяви за незаконни ФБК и щабовете на берлинския пациент като ги обяви за екстремистки. Руската полиция обяви федерално издирване на директора на ФБК, който е в неизвестност, а Путин даде интервю на пиндостански медии за пръв път от 3 години.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия правела хибридни атаки пък това какво е. Хванали платили на един шут да прави сцени на площада и хоп демокрацията застрашена. Айде въс у леву.