Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V

Защо повечето руснаци не искат да се ваксинират?
20 юни 2021 19:35, Нели Христова
193
Болните от COVID-19 в Русия се множат: Каква е истината за Sputnik V
Снимка: БГНЕС

Повечето руснаци не искат да се ваксинират, особено пък със Sputnik V. Но инфекциите растат и болниците са почти препълнени. Затова властите въведоха задължителна имунизация в Москва и признаха, че са безсилни, съобщава "Дойче Веле".

Като изключим едномесечната карантина в Москва и още няколко други региона, от вече цяла година Русия се държи в пандемията по-различно от другите държави в Европа: всички хора работят, на много малко места е наложен строг режим за носене на маски, от масовите прояви отпаднаха само политическите, и то предимно онези, които не са на управляващата партия на Владимир Путин.

Русия премина през пандемията доста спокойно, макар че смъртността беше висока. В Русия оставаш с впечатлението, че още малко и вирусът съвсем ще си отиде. Допреди седмица темата за коронавируса беше съвсем периферна, макар че от средата на март заболеваемостта отново нараства.

Според експертите, точно тогава е била внесена и опасната Делта мутация, която първоначално беше открита в Индия. Под предлог, че трябва да пазят страната от тази мутация, властите спряха полетите до редица страни, в това число и до много популярната туристическа дестинация Турция, но самолетите до Индия продължиха да си летят.

Ситуацията е лоша и продължава да се влошава с бързи темпове. И ако това продължи така, до няколко седмици в Москва ще свършат свободните легла в интензивните отделения. На този фон бе взето решение за задължителна ваксинация, макар то засега да се отнася само до част от жителите на руската столица.

Съдейки по обществените нагласи, повечето хора категорично не желаят да бъдат ваксинирани - особено пък с наличната ваксина.

За правителството беше по-важно Русия да е първата страна, която има готова ваксина, отколкото да я изпробва надеждно; то манипулираше статистическите данни и с пропагандни методи започна да дискредитира чуждите ваксини, като по този начин подкопа и доверието към самите имунизации, пише Александър Плюшчев - журналист от радиостанция "Ехото на Москва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Англия и Португалия се множат болните. И каква е връзката със Спутник?
70
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти му викаш, че ваксините не работят, то ти вика - нема друго спасение освен ваксините! То бива бива балкански синдром!!!
69
4
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Те може и да са хора но са женчовци! И определено въшният в който са се превели не е нормално са един индивудуален човешнки индивид! Естествено сега и в България ги имаме такива, в цял свят в момента има такива и са всичкие еднакви! С нищо не се различват от останалите
68
6
 
15
 
! Отговори
Stalinista преди 2 години
Великобритания пред 4-та вълна, Лисабон затворен, Чили с Файзър пред тотален срив, тия неща защо не ги пишете?
67
10
 
8
 
! Отговори
т6 преди 2 години
ваксината е като всичко руско
66
10
 
13
 
! Отговори
Към 77 преди 2 години
И биологично оръжие да е , няма друго спасение освен ваксините. И няма 10 години време за изпитания, както тръбиш под всяка статия, защото за 10 години няма да останат здрави хора по земята. Не си прави труда да пишеш, защото освен някои примитивни мозъци, няма кой друг да ти се хване на пропагандата.
65
8
 
13
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Докатото от западните ваксини смъртите случаи са дестеки хиляди и се крият..." -- е, щом случаен *** от форума на долнопробен сайт като днес беге ги е разкрил, значи на са се крили кой знае колко. Или, викаш. ти си по-умен от световните елити? :)
64
3
 
13
 
! Отговори
кико преди 2 години
дрън дрън доиче веле
63
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, като гледам какви задълбочени коментари има относно това коя ваксина е безопасна и коя не е... Трябва да има мозък на щраус да се ваксинираш при положение че това е биологично оръжие изстреляно от Ухански Институт по Вирусология точно с цел масова ваксинация... Ако някой е гледал филма идиокрация и не е разбрал за какво става въпрос, най-вероятно сега се е ваксинирал или планира да се ваксинира в бъдеще... хаха
62
15
 
14
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Хубава държава е Русия. Хубав народ. Но докато Путин е начело, нямат шанс да излязат от блатото.
61
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквато знаехме, че е. Русия е изградена от лъжи. Отзад няма нищо ,освен някой и друг ръждясал танк от Студената война.
60
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрели полети Но до Индия продължават да си летят. Тоя 68 годишен изкукурингел старец е зле. Какви сделки толкова прави с тези че им се натега. Ами че този вирус в Русия ще мутира до безкрайност и нарая няма да остане нито един здрав човек. Затова внимавайте какви качвате на власт. По възрастни от 50 години не ви трябват. Над 50 годишните вече са с деменция и мозъците им са спаружени. Виждате Късия който е на 55 г.колко е задръстен. Возят го в жипката щото той неможе да кара не му стига акъл.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцария - Турция 3-1 с 2 гола на Шакира и 1 на Зверович.
58
3
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
АЗ на англичаните и Спутника са подобни и затова е логично да действат по подобен начин. А отговора защо и 2те не действат вече е, че оригиналния ковид вирус го няма, но има мутации и те не реагират на ваксините по същия начин. Те ваксините бързо ги правят. Бавното е да се докаже че работят и са безопасни
57
5
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Е виж ги какви са на снимката! Това е срам и излагация! Това първо на първо не е нормално и второ и пълно разочерование като имаш предвид колко са надценени, какви смели и силни войници и бойци са били през втората световна война, Руско турската война, тн.:
56
2
 
11
 
! Отговори
no comment преди 2 години
дойче зеле.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56Дран дран чи пляяяяяяяяяс!
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така не искат? Путин защо не им нареди??!?!?
53
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не се ваксинират щото искат качествени американски ваксини, но Путинъ отказва да внесе и така мори народа. Традициите трябва да се спазват! Най-големия враг на руснака е Кремъл!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към момента в Русия са ваксинирани към 24 млн души, което не е никак малко, но не достатъчно. Иначе вече произвеждат достатъчно ваксини - над 30 млн дози месечно. Епицентърът на епидемията в Русия е в Москва, защото там се движи неспирен поток от чужденци, някои от които донасят новите щамове. И затова кметът Собянин взима нужните мерки.