Путин: Ако ваксинирането не е в ръката, а на друго място, пак ли да се показва?

Руският президент се е ваксинирал със „Спутник V“
30 юни 2021 14:25, Елка Василева
73
Путин: Ако ваксинирането не е в ръката, а на друго място, пак ли да се показва?
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не подкрепя задължителна ваксинация срещу коронавирус, като е бил против подобна мярка и по-рано. Той каза това на голямата си пресконференция, известна като „пряка линия“.

Запитан ще бъде ли и занапред доброволно имунизирането срещу COVID-19 в Русия, Путин заяви, че остава противник на задължителната обща ваксинация. Въвеждането на задължително ваксиниране за отделни категории хора на места се извършва строго според закона, подчерта той.

Путин призна, че самият той се е ваксинирал с ваксината „Спутник V“. Той е бил помолен да не посочва избрания от него препарат, за да не се вдига ненужен шум около него, но е решил да каже това предвид получените към него въпроси, предадоха руските агенции.

Още по темата

В момента, в който Путин се е ваксинирал, в Русия е имало две ваксини – „Спутник V“ и „ЕпиВакКорона“. Той похвали и двата препарата, изтъквайки специално липсата на странични ефекти при „ЕпиВакКорона“. Самият той, ориентирайки се от познати и предвид на това, че „Спутник V“ защитава за по-дълго време, е избрал точно тази ваксина.

Руският президент добави, че със „Спутник V“ се ваксинират военните, а той все пак е върховен главнокомандващ.

Путин определи публичността при ваксинирането като излишно и се пошегува: „А ако правеха ваксинацията не в ръката, а на друго място, също ли трябва да се показва?“.

Путин отбеляза още, че всичките четири руски ваксини са добри и нямат такива странични ефекти, каквито могат да се проявят при западните препарати. „Слава Богу, ние нямаме такива трагични ситуации след ваксинация както след употребата на „АстраЗенека“ или „Пфайзер“, каза Путин.

Близки на руския лидер са се заразили с коронавируса след ваксиниране, но са понесли инфекцията леко, изтъкна държавният лидер. Той не разкри кои са те, като се ограничи да каже, че са от най-близкото му обкръжение.

Действията на властите в редица региони от Руската федерация целят да се избегне въвеждането на локдаун заради разпространението на коронавируса, заяви Путин.

При локдаун се затварят цели предприятия, хората остават без работа и без заплати, фалират дребни и средни бизнесмени, спадат доходите на населението, напомни руският президент.

По-нататъшното разпространение на пандемията може да бъде предотвратено единствено чрез ваксинация, посочи той.

Организирането на мачове от Евро-2020 в Санкт Петербург на фона на пандемията е необходимо с оглед на ангажиментите, поети по-рано от Русия, обясни държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
6
 
! Отговори
Обърках се! преди 2 години
E АКО не е в ръката, ще го мислим....СЕГА Е В РЪКАТА и се показва. Хахахаха смях...не му се получи нещо този път....
34
15
 
13
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Името му подсказва къде се е ваксинирал... по-добре е да не показва!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До MaйMyнaтa - всъщност, простолюдието най-много обича да ближе подметките на някои хора с власт, мислейки си, че са велики, защото така са им казали.
32
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахахахахахаха. Съветски кенефен хумор от товарищ Путин. Смейте се русофили, който не се смее ще има среща с белите мечки в сибир.Ваксинирането се прави в делтоидния мускул по ред причини. А в *** е Матушка Русь, и наистина не е за показване пред хората.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още в началото на пряката линия станаха ясни три неща: 1) Руският президент се е ваксинирал със Спутник V. 2) Руският президент смята, че украинският народ не е враждебно настроен към Русия, но президентът Зе е марионетка на Вашингтон. 3) През миналата година Русия е изнесла на външния пазар селскостопанска продукция на сума $30 млрд.
30
4
 
15
 
! Отговори
Sputnik V 1 преди 2 години
На 8 юни Министерството на здравеопазването на ОАЕ обяви резултатите от прилагането на руската ваксина "Спътник V". Ефективността на ваксината в резултат на анализа на данните на 81 хиляди лица, ваксинирани с двата компонента на "Sputnik V", е 97,8%", се казва в доклада. Руската ваксина също демонстрира 100% ефективност срещу тежко протичане на коронавирус,
29
4
 
14
 
! Отговори
Sputnik V 2 преди 2 години
Официалните данни за ваксинацията в ОАЕ също потвърждават, че" Sputnik V " има високи нива на безопасност. Не е регистриран нито един тежък нежелан феномен след ваксинацията, не е регистриран нито един случай на хоспитализация или случай на смърт, свързан с ваксинацията. Няма случаи на церебрална венозна тромбоза, няма регистрирани случаи на миокардит".
28
4
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Нормално е пpocтoлюдието до мраэи великите хора, и точно эатова, никога няма да раэбере кои пък са най великите
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ, този, дето сложи минуса, с цифрите ли не е съгласен!2 То статистика, братче, не зависи от тебе!? Имаше в началото на април по 205, 208 починали на денонощие...
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Владимирович е напълнил гащите в бункера. Току до него в Сочи се шляят стада от военни кораби от целия свят-Обединените арабски емирства, Сенегал, Мадагаскар, България и други екзотични държави. Др. Лилипутин не мое спи-ручат със свирките ката ден...
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много *** шега. Други лидери се ваксинираха, за да дават пример. Самият факт, че в Русия хората не искат да се ваксинират показва, че има нужда от пример.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не е човек, Путин е титла. Могат да си го сменят колкото си искат.
23
2
 
2
 
! Отговори
........ преди 2 години
До StrikerСичкото *** изпълзяло от дупките, реве като за последно!
22
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Striker, на 150 милиона население 600 починали, не че са нещо хубаво, но е в пъти по-добре, отколкото 200 починали на 6 милиона, като у нас!Ама на герберухите толкова им е мозъка...
21
2
 
19
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
сорос,ротшилдови,рокфелер,и по нисшите гейтсови,блумбергови,зукърбъргови и така нататък фамилий дали са се ваксинирали със качественните ваксини опел астра,югурт шах,модерна, итн.....?
20
4
 
19
 
! Отговори
На Антарктика съм! преди 2 години
Байдън беше обявен за президент на същия ден и час в която започва Октомврийската революция, диктатора Путин направи инжекциите задължители в деня когато нацистите нападат Русия. Путин е от една фракция с Буш - Череп и кости. Само овцете вярват на политици. Наесен когато започне масовия мор на инжектирани, ще ни кажат - Виждате ли Русия, там се справиха с пандемията, виждате ли Израел блахблахфъкингблах.
19
13
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
И КАКВО СЕ ОКАЗА ?-В ПЪРВИТЕ РЕДОВЕ НА СТАТИЯТА АКО СА ВЕРНИ!-ПУТИН Е ЧОВЕК КОЙТО УВАЖАВА ХОРАТА СИ-ТОЕСТ НАРОДА НА РУСИЯ-НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ А АКО ИСКАТ-БРАВО.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Не умен човеко,не гледай проучвания,гледай страничните ефекти при обикновените руснаци,които ги описват сами от личен опит,а на някои роднините им,защото те вече са излетели със спутника. Не вярвай на този мошеник Путин.
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как нагло лъже този диктатор,той самият не се ваксинира. Надмина всички диктатори управлявали Русия по наглост,и престъпност.
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DO 9 - Защо лъжеш така безочливо. Наскоро в Аржентина завърши проучване на ваксината Спутник и там казаха, че резултатите показват, че руската ваксина е високоефективна и много безопасна - нама никакви тежки случаи след ваксиниране. В момента една аржентинска компания произвежда спутник и смята да увеличи производството до 300 млн дози