Руснаците недоволни от "пристрастното" съдийството в художествената гимнастика

Руската федерация по гимнастика подозира саботаж срещу състезателите си
7 авг 2021 19:46, Ния Христова
59
Руснаците недоволни от "пристрастното" съдийството в художествената гимнастика
Снимка: БГНЕС
Русия изрази гнева и недоволството си заради "пристрастното" съдийство във финала на индивидуалното в многобоя по художествена гимнастика. Израелката Линой Ашрам сложи край над 20-годишната доминация на Русия с победа над трикратната световна шампионка Дина Аверина, припомни БГНЕС.
 
Президентът на Руския олимпийски комитет (РОК) заяви, че страната ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ). 
 
"Решихме, че няма да си затворим очите в тази ситуация. Вече подготвяме официално обжалване до Международната федерация. Бихме искали да получим обяснение по няколко проблема", каза Станислав Поздняков в изявление в Инстаграм, акцентирайки върху "съдийството".
 
По-рано днес, Ашрам грабва златния медал въпреки грешката си на лента в последния уред. За първи път Русия не успя да стигне до първото място от Атланта 1996-а насам и това се оказа една от най-големите изненади в историята на спорта.
 
Самата Аверина сподели, че не смята, че "е било честно днес".
Още по темата
 
Известни руснаци обвиниха съдиите в предубеденост. 
 
"Дина не загуби, тя спечели. Но, за съжаление, съдийството беше безкрайно несправедливо. Това просто беше подигравка с художествената гимнастика. Достатъчно, те се умориха от Русия. И съдиите решиха да подкрепят това момиче от Израел", каза Ирина Винер, президент на Руската федерация по художествена гимнастика, в коментари за RT, финансиран от Кремъл телевизионен канал.
 
"Тъй като всички закони са нарушени, всички правила, които художествената гимнастика трябва да спазва безспорно. Първият е за чистота на изпълнението, стабилност, изразителност, спорт на ръба на изкуството и изкуство на ръба на спорта“, сподели Винер пред "РИА Новости". 
 
"Българският отбор спечели с висок резултат, при това с грешка, а изпревари Русия. Мисля, че и там има вариант България да бъде на първо място. Оказва се, че това е саботаж срещу Русия, отстраняват ни от всички надпревари. Никога не съм била политизирана", каза още Ирина Винер.
 
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също обвини съдиите в извършването на "измама пред целия свят". 
 
"Онези, които стартираха русофобската война срещу спорта не можеха да позволят тази победа", сподели тя по Telegram. Прима балерината Светлана Захарова определи днешното съдийство като "грабеж". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава как след изпускане на уреди сребърната медалистка от тези игри стана световна шампионка и през 2018 г. и през 2019 г.?
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олимпияда на двуличните лицемери симптомизирано демонстриращи шизофренията на съдийските психопати. Кво? Хич не ме наричай русофил. Оценявам че иде зимата и че европейските газови складове са 20,-30% заредени за зимата. Северния още се тества. Газ през Укурураина няма да потече. Войната ако почва до края на авГАЗт ще приключи, то от 1 септ руският език да се легализира в ЕУята , ха ха ха ха
49
2
 
5
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
До АнонимныйРазбира се, радиото е първото изобретено от руския Попов. но Маркони беше първият, който успя да патентова. Руснаците винаги са първите, които измислят, а не знаят как да рекламират
48
2
 
5
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Съдиите са русофоби. заповядано им е. , защото съдийството-шест САЩ. най-допинг екипи-САЩ, Норвегия, Франция и още 10 бр и едва тогава Русия на 15 място. Разбира се, руснаците са възмутени. Нашите законно спечелиха златото, те са шампионки.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и на нашата Борянка несправедливо и отсъдиха по-нисък резултат, ама какво да се прави...
46
5
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
*** са една художествена измислица че са славяни..Монголци са
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като ощетиха нашия щангист за сметка на рашаците забравиха
44
6
 
9
 
! Отговори
sd преди 2 години
аиде, русоиди, излизайте от дупките си! Почвайте да плюете отрова срещу Бqлгария.
43
4
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
Вярно е - умишлунно е - но нямате си и представа -какво са обещали евреите на три от съдийките !!!!!!!!!! Но , има полза за художествената гимнастика !!!!!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този път съветите не надделяха!
41
7
 
20
 
! Отговори
пффф преди 2 години
Китайците и руснаците са вечно недоволни, когато не спечелят - вечно е някакъв заговор срещу тях. Да не говорим, когато ги хванат с допинг, спонсориран от правителствата им - вой до небесата как са чисти като ангели, а лошите (разбирай, целият останал свят) го направил нарочно без те да знаят. Като малки деца в детската градина са - не могат да поемат отговорност за действията си и това е. Постоянни лъжи и извъртане, само и само да не са те виновни за фиаското.
40
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Държави на организирания допинг са САЩ Норвегия и други подобни. Състезателите им са все астматици и сърдечноболни. Симона защо се отказа от участие? Май и свърши енергията. А руснаците без допинг взеха маса медали.
39
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 Май се пръскаш от злоба ти. Руснаците, чисти от допинг, взеха куп медали. Това, явно, лиши от сън някои хора.
38
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в заглавието думата пристрастно е в кавички? Израелската гимнастичка изпусна уреда си, което е груба грешка и изключва първото място.
37
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати кефа, даано да се пръснат от злоба зомбираните руснаци.
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джапанките ги е страх от нелегалния ядрен арсенал на изсраел
35
8
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Красен Кралев е купил всички съдии с българско участие на олимпиадата.
34
18
 
26
 
! Отговори
sd преди 2 години
Русия като държава на организирания допинг няма право на държавен отбор. Това е някакъв си отбор без флаг от индивидуално участващи състезателки. Не знам каква им се явява руската федерация по художествена гимнастика?
33
9
 
9
 
! Отговори
Скуадра адзура преди 2 години
Нещата напомнят за полуфинала Англия - Дания на тазгодишното европейско първенство по футбол. По-специално, за и подарената дузпа за домакините. Срамът за съдиите беше толкова голям, че на финала Англия-Италия такъв подарък нямаше как да бъде даден. Дина Аверина е заявила, че се чувства победителка в състезанието. Би трябвало да я накажат, ама ако е права надали. Така че българските гимнастички от ансамбъла не трябва да разчитат на съдийски подаръци. Днешните съдии няма да бъдат като вчерашните.
32
12
 
29
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А Крим как го спечелихте? С грабеж или с честен референдум? Каквото посееш, това ще жънеш