Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО

Военната инфраструктура се приближава към границите ни, заяви Песков
5 сеп 2021 20:15, Анисия Иванова
92
Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече продължаващия стремеж на Украйна към НАТО и теоретичната готовност на САЩ да обсъдят този въпрос "непосредствена заплаха".

„Първо, [украинският президент Владимир] Зеленски казва: "Искаме, стремим се към НАТО". Американците казват: "Чудесно, има определени условия, изпълнете ги и ние ще ви чакаме с отворени обятия." Това е пряка заплаха за Русия. Това е потенциално бъдещо приближаване на военната инфраструктура на НАТО към нашите граници", каза  Песков в ефира на телевизионния канал Русия-1.

Той отбеляза, че руският президент Владимир Путин "ще положи усилия", така че историческите земи на Русия да не бъдат използвани срещу нея, съобщи БГНЕС.

Според Песков резултатите от срещата на Зеленски с президента на САЩ Джо Байдън, ако се изхожда от онези моменти, които „очевидно Москва не харесва“, са продължение на създаването на проект за превръщане на Украйна в антируска.

Песков също подчерта, че въпросът за това на коя страна принадлежи Крим, не може да бъде тема на среща между лидерите на Руската федерация и Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
ако Украйна е руска тогава Русия е украинска и те са в правото си да се разхождат с танкове из червения пложщад
53
1
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Значи като е за тях историческите земи на русия не може да са против нея , а за нас историческите зцеми на България -Македония благодарения на Русия е против България . Мръсно хазарско племе.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците направиха единственото, което можеше да превърне Украйна в твърдо антируска: нападнаха я и продължават с опитите да откъснат още територии от нея. От това НЯМА излизане. Това е пряк резултат от външната политика на Русия.
51
7
 
4
 
! Отговори
да си гледат кочинат преди 2 години
руските некадърници да си гледат в тяхната паничка и да не се месят в работите на другите държави.
50
8
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
от как руските окупатори и терористи заплашват абсолютно всички свои съседи естествено е тези държави да търсят защита от НАТО.Като НАТО няма друго,тъй могъщо на света.То е нашата упора,то е нашата висота.
49
4
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
."ще положи усилия", така че историческите земи на Русия да не бъдат използвани срещу нея... Е много е чудно след това изказване на Вовата, защо Украйна прави всичко възможно да влезе в НАТО. Аз лично "не мога да си го обясня". А вие?
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме им на Украйна......влизат си в НАТО и няма кой да ги пипне
47
6
 
11
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
Честит празник, България!
46
11
 
11
 
! Отговори
Руските свине преди 2 години
Ги тресе яко параноята! Украйна е суверенна държава а не руски васал и нейно право е да участва във всякакви съюзи, които счете, че са и необходими. Независимо от това че на Империята на злото не е харесва. Ако Украйна беше станала член на НАТО. Русия нямаше да я нападне, да анексира Крим и да окупира територии и да избие близо 15 000 украинци.
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаврата с руската кочииина е колосалнаа :)
44
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Кремъл му дай да реве от заплахи! Ми то, от своя страна Русия е непосредствена и пряка заплаха за Украйна, като освен това непркъснато извършва агресивни действия срещу Украйна!
43
10
 
11
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
"Мнозина емигрираха, главно в Русия......" както казвах преди...идиотиИма навсякъде.
42
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко свястно в Украйна се разграничи от управляващите. Мнозина емигрираха, главно в Русия. Управниците търсеха хора с лице, с авторитет. Не ги намериха! Само един пример - Наталия Богомолец. Учена, великолепен лекар, дъщеря на великия физиолог, на когото е кръстен световноизвестния Институт по физиология в Киев. Музикант, краевед, създаде музей! Тя ги отсвири - явно освен интелект е имала онзи дълбочинен интелект, наречен интуиция. Укрите стигнаха до там,че прибраха и дадоха власт на грузински
41
10
 
5
 
! Отговори
56 съм преди 2 години
До Анонимен 66....Аз не крещя. Ако кресна, значи съм се отървал от напрежението и няма страшно. Мен трябва да ме внимаваш, когато гласът ми спадне и зазвучи гадно! Такъв съм, но тук е писмо, глас няма! Разбрал си ме погрешно - нямам намерение да разбивам ничия уста. На знаещите руски им е ясно това изречение...За неблагодарници вече ни считат много руснаци. И с право! А как ни обичаха! Нямам думи! Така наивно, по детски. "Българин" отваряше всяка врата, всяко сърце! Изживял съм го безброй пъти.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58. Думите на украинския министър на отбраната за разходка с танк по Червения площад аз лично ще ги разбера, като първо проверя дали въобще са изказвани. Руската пропаганда има навик да приписва изказвания на своите идейни противници. В тези новини се цитира официално изказване на представител на руската администрация. Украинският президент в официално изказване ли е казал за разходката с танка, ако въобще е казал нещо подобно.52196
39
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СССР. Украйна беше съветска република. А СССР се разпадна с подписите на четири официални представители: Русия, Казахстан, Беларус и Украйна. И така се родиха четири нови държави. Украйна не е руска територия. Но има реваншистки амбиции на руския имперски шовинизъм за възстановяване на предишното геополитическо влияние и статукво.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56. А защо крещиш? Кой те мисли за неблагодарник? За какво използваш ругатни като "***" и се заканваш да разбиваш усти? Начинът ти на поведение наподобява много безпардонността на руското имперско мислене. Мислиш ли, че Кремъл ще спре само с Украйна? Не, няма да спре. Ще продължи нататък, дори и до България ще стигне, ако може. Имперските амбиции на Кремъл могат да се спрат само със сила или с ясна решителност за употреба на сила. Така стана през март.
37
13
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Клемълските , наети и платени от Руския център на Шипка 6 / ако не знаете /, вият и пустосват, но Украйна се отскубна от кремълския ботуш. Свърши, момчета. Рано или късно Украйна ще влезе при останалите европейски държави, където и е мястото. А вие ще си останете при Афганистан, Таджикистан, Казахстан и доброжелателния китайски съсед. И да рипате, и да скачате, това е положението. Тъй върви Света, както е казал поета.
36
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние като бяхме толкоз години със съседи от НАТО -Гърция и Турция -и не сме срaли от страх като руснаците и пак сме живели по добре от тях, а пък сега ептен ни дишат праха .
35
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са като македонците. Измислена нация без история. Създадена при разпадането на Руската империя на републики през 1921 година.