Руски министър загина по време на учение

Евгений Зиничев спасявал човешки живот
8 сеп 2021 13:49, Нели Христова
52
Руски министър загина по време на учение
Снимка: БГНЕС

Министърът на извънредните ситуации на Русия Евгений Зиничев загина по време на учение в сибирския град Норилск. Това съобщи днес неговото ведомство, предаде ТАСС.

"С прискърбие съобщаваме, че при изпълнение на служебния си дълг, по време на пребиваване в Норилск на междуведомствено учение за защита на арктическата зона от извънредни ситуации, спасявайки човешки живот, трагично загина главата на МИС Евгений Зиничев", заявиха от министерството.

Мащабното учение в арктическата зона започна вчера, като от руското ведомство съобщиха, че ще бъдат отработени 12 сценария на ликвидиране на извънредни ситуации по вода и на суша. Подробности за смъртта на 55-годишния генерал не се съобщават. Последното съобщение на пресслужбата на МИС е от 8 октомври, като в него се съобщава, че Евгений Зиничев е в Красноярска област, където в рамките на работна визита ще провери строителството на новата противопожарна служба в Норилск.

Евгений Николаевич Зиничев оглави Министерството на извънредните ситуации на Русия през 2018 г. Той е роден на 18 август 1966 година в Санкт Петербург. От 2006 до 2015 г. работи в личната охрана на президента на Русия, която съпровожда Владимир Путин при работни посещения в страната и чужбина.

От 2015 г. ген. Зиничев оглавява управлението на Федералната служба за сигурност в Калининградска област, а година по-късно Путин го назначава за временно изпълняващ длъжността губернатор на Калининград. Остава на поста само няколко месеца и през октомври 2016 г. Евгений Зиничев е назначен за зам.-директор на Федералната служба за сигурност.

През декември 2018 г. с указ на руския държавен глава, Зиничев е назначен за министър на извънредните ситуации и е произведен в чин генерал-полковник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Жалко ,добър човек е бил !
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щерев......Хкремент настъпан, с най-голямо удоволствие бих ти префасонирал мордата!
40
0
 
4
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Шефа на спасителната служба е извършил героизъм, дал е личен пример, че човешкия живот трябва да се спасява, дори с риск за собствения живот. Трагедия е че и двамата са загинали. Мнението на повечето тук е доказателство каква помия излиза от днешното ни училище. Заслуга имат и политиците, 95% продажници купени от американски фондации.Модно е да се плюе по Русия. Смелчаци, които скоро ще се изпокрият или ще се пребоядисат.
39
10
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
На времето ни даваше държавата 3-и дена почивка за траур когато някое руско куче умре марцина.. А сега се радваме и без 3-и дни почивка..ха.ха.ха Има всенародно веселие..ха.ха
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава России! Честит 9 септември! Добре дошли у нас!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости! Чест и слава на Русия!
36
2
 
5
 
! Отговори
Дж.Роб.Бидон преди 2 години
До Анонимен 39 Лека му пръст, също и на теб
35
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загинал е при тестване на нов вид секретен 90 градусов спирт за водка без мезе от кисели краставички. Лека му пръст
34
11
 
5
 
! Отговори
Открит е ! преди 2 години
Намира се на новата балистична ракета, захранвана с мини ядрен реактор и в момента снима с екшън камера. В кабината казаха, че е оборудван с достатъчно водка и сельотка за няколко години. Казаха, че отказват повече коментари... било строго секретно... така чух !
33
0
 
11
 
! Отговори
Ята на боклуците преди 2 години
коментатори отдолу - манталитет на *** е винаги.
32
0
 
1
 
! Отговори
До Costa 25 преди 2 години
Еххх, Коста, Коста... или не си доразбрал или ти куца сериозно българският език. Последното ти изречение трябва да се редактира на: "Човекът, КОГОТО ГЛАВАТА(защо не сърцето или далакът) НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА СЕ ОПИТА ДА СПАСИ БЕШЕ..."
31
8
 
2
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Какво нелепо самоубийство!
30
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норилск е известен с особеностите в съставките на местния алкохол. А военните учения на Русия са известни с особеностите при начина на употреба на алкохол от страна на висшето ръководство.
29
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се види колко руснаци има в българия.и да не им се позволява да купуват имоти тук.растрел на месо да не се допускат на границата.чиба от българия няма безплатна храна.всичките черни хора и роми в българия са ги мандръцали.ядът черни паламарки здраво.обичат чоребето повече от хляба.само се пазете да не ви лепнат някои спин че 50% от рускините са болни от спин.
28
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е наи изостаналата нация в цял свят.задаватели си въпроса защо идват в българия.за да крадът красиви българи искат злато и диаманти.и безплатна кльопачка на наш гръб.рускините всичките роми и араби в българия и русия са ги минали освен сифилис спин ебола друго не може да хванете от рускиня.максим ставииски уби човек и не е съден и още е на свобода избяга скри се.защо идват тука бягат от собствената си държава предатели.вън марш вън вън всичките в затвора и всичките дипломати вън.
27
9
 
4
 
! Отговори
кааскадьор-Мдааа... преди 2 години
Селфи...А...?Не е ли имал обезопасително въже?
26
11
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не са е хвърлил във водата а паднал от скалата докато го снимат... виж Уикипедия :)))
25
19
 
10
 
! Отговори
таварищ Сталин преди 2 години
И аз така едно време трепах провинили се руски генерали в Сибир....За Родину,за Сталину...
24
18
 
11
 
! Отговори
Опааа... преди 2 години
Загинал руски генерал на учение...???Сигурно се е държал за пушката на неекой солдат и тя милата гръмнала без да иска...
23
2
 
23
 
! Отговори
Costa преди 2 години
Зиничев се опита да спаси паднал във водата оператор. И двамата умряха.Човекът, който се опита да спаси главата на Министерството на отбраната Евгений Зиничев, беше режисьорът и сценаристът Александър Мелник.