Русия изстреля хиперзвукова ракета от атомна подводница

"Циркон" е поразила условната цел, полетът е бил по параметрите
4 окт 2021 14:49, Елка Василева
135

Русия обяви, че е извършила успешно изстрелване на хиперзвукова ракета „Циркон“ от атомна подводница за първи път. Оръжието беше посочено от президента Владимир Путин като част от ново поколение бойни системи, „които пробиват всяка защита“, предаде Ройтерс.

Още по темата

Министерството на отбраната съобщи, че учебната стрелба е успешно извършена от подводницата „Северодвинск“ по условна морска цел в Баренцово море. Съгласно данните от обективния контрол ракетата е поразила условната цел, а полетът ѝ е съответствал на зададените параметри.

Стрелбата е извършена през нощта от надводно положение.

Русия изпробва ракета „Циркон“ от боен кораб през юли по наземна цел.

Източник от руския отбранително-промишлен комплекс съобщи за ТАСС на 30 септември, че първият изпитателен пуск на подводната версия на хиперзвуковата ракета „Циркон“ ще бъде извършен от атомната подводница „Северодвинск“ през октомври. Вторият пуск в зависимост от резултатите се планира да се извърши през ноември от подводно положение по морска цел.

В изказване през 2018 г., обявявайки създаването на нови хиперзвукови оръжия, Путин обяви, че те могат да поразят цел в почти всяка точка на света, както и да избегнат американския противоракетен щит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102.....***, руснаците трябваше да направят избор между масло и оръдия. Избраха оръдията,за да има кой после да яде масло. Сега, след като си осигуриха военно превъзходство, ще се преориентират средства за стандарта.
95
1
 
0
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
До АнонименЗа сутринта не знам, но следобяда стигна 1900 гущера
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еххх, като се сетя преди години Симеон Дянков след посещение в Москва заяви, че плескал руснаците зад врата и намалил цената та газа.... мъкааа, мъкааа... и в Европа са все такива отворковци
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А канализация, кога?
92
0
 
3
 
! Отговори
Е добре! преди 2 години
А американците щотото бая са изостанали по темата с хипероръжията оня ден изпуснаха една от самолет на което много се радваха че било 'успешно'. :):) Всеки трябва да се радва на нещо!
91
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Какъв извод може да се направи от статията?За руския газ,нефт и т.н. трябва да се плаща.Без пари не става.Бие се лошо.
90
4
 
3
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
До Бобитпва, че са изстреляли една от двайсетте произведени ракети е титанична новост. добре, че още не е излезнал спама за тренировките на пилотите на сухоземна писта на самолетоносач
89
3
 
1
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
яле те бобко разяснява. такамс. 2025 требва да има руска КС, хора пратени до марс, чисто нов тихоокеански флот, 10 фрегати ново поколение в черно море и хиляди бройки платформа армата и пак-фа. кам ги, бобец?
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се, колко беше газа на борсата днес сутринта? 1300 ли каза някой? Или това беше вчера?
87
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Никой не заплашва Русия, а каквото има за изнасяне, Путин отдавна го е сложил за продан ! Мисля че цялото това раздрънкване на оръжие и пропаганда е за вътрешна употреба, да плащат самите руснаци каква война може да стане! Навън надали някой им се връзва! Влизането в НАТО бе най-хубавото нещо което можеше да се случи на България!!
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ко да напрайм ся? И като я изтреля да не се оправи стандарта на живот в Русия нещо?
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 "ако тръгне да пада определено ще стане хиперзвукова дано поне тия от вътре направят снимки преди да се опържат" Като знам как нямат снимки от "първото излизане на човек в околоземна орбита" не бих се учудил ако пишман киноманите се върнат с рекламни видеоклипчета от Росфилм.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен99 ако тръгне да пада определено ще стане хиперзвукова дано поне тия от вътре направят снимки преди да се опържат
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиперзвукова ли е руската ракета-носител "Союз 2-1а", извеждаща утре на околоземна орбита руския космически кораб "Союз МС-19" с първия в историята киноекипаж на борда?
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците са смешни
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия до 30 години няма да съществува А тук единственото хиперзвуково е руската глупост Още от космическите пускове се знае че предела на ракетния двигател е 6,5 мак а останалото се постига за сметка на кинетичната енергия на падането Примерно Фал 2 от войната достига до 17 мак ....в руснаците ми напомнят роми самохвалковци
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Русия ще стои три гигантски града за китайците в Сибир. Други мераклии за там няма.
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може и да реши временно китайския недостиг на вода, след договора за отклоняването на Енисейския водосборен басеин към Китай. Байкал, обаче ще си остане винаги цел 1. Китайците спокойно могат да предложат на Шойгу поста замком на армията на Поднебесната. Просто ще се прекръсти на Шой-***.
78
2
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Уцели ли пентагона :)))
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е положението господа ! Няма как да се откраднат руските ресурси - те са добре защитени! Плащаите си газта и благодарете на нашите американски партньори за нереално високите цени!