Русия изстреля хиперзвукова ракета от атомна подводница

"Циркон" е поразила условната цел, полетът е бил по параметрите
4 окт 2021 14:49, Елка Василева
135

Русия обяви, че е извършила успешно изстрелване на хиперзвукова ракета „Циркон“ от атомна подводница за първи път. Оръжието беше посочено от президента Владимир Путин като част от ново поколение бойни системи, „които пробиват всяка защита“, предаде Ройтерс.

Още по темата

Министерството на отбраната съобщи, че учебната стрелба е успешно извършена от подводницата „Северодвинск“ по условна морска цел в Баренцово море. Съгласно данните от обективния контрол ракетата е поразила условната цел, а полетът ѝ е съответствал на зададените параметри.

Стрелбата е извършена през нощта от надводно положение.

Русия изпробва ракета „Циркон“ от боен кораб през юли по наземна цел.

Източник от руския отбранително-промишлен комплекс съобщи за ТАСС на 30 септември, че първият изпитателен пуск на подводната версия на хиперзвуковата ракета „Циркон“ ще бъде извършен от атомната подводница „Северодвинск“ през октомври. Вторият пуск в зависимост от резултатите се планира да се извърши през ноември от подводно положение по морска цел.

В изказване през 2018 г., обявявайки създаването на нови хиперзвукови оръжия, Путин обяви, че те могат да поразят цел в почти всяка точка на света, както и да избегнат американския противоракетен щит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е чак такъв проблем да се направи бърза ракета. Такива имат още САЩ и Китай. Руснаците, обаче дигат шум до небесата за прототипи. В същото време Китай произвежда по 40 танка на седмица. Путин запали цял Сибир и дестабилизира климата в цяла Евразия, само и само да намали временно Китайската суша. Наместо това сушата дойде в Турция, а в Китай и Западна Европа станаха потопи.
75
10
 
8
 
! Отговори
До стъпка по стъпка преди 2 години
Браво товарищ, при третия пуск като се събудиш ще се окаже че си отвил, а при четвъртия хиперзвуковата ракета току виж се самовзривила по-рано от предвиденото и като нищо може да изпрати атомната подводница при посестримата и "Курск"
74
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс "Последната голяма война /2-ра световна/беше спечелена от Русия" Русия никога не е печелила голяма война без помощта на Западна държава.
73
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем за ракетите. И те като петото поколение руски изстребители- останаха си само прототипи.
72
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, как няма да прожектират филмчета за въображаемата военна мощ на Рассия, като и вчера са счупили официален рекорд по смъртност от Ковид (казвам официален, защото всички знаят, че числата им в началото на пандемията бяха брутално фалшифицирани и жертвите им на ден са се движили над 2500 на ден). Затова и Джуджи пак се "изолира", защото знае какъв провал са с ваксинацията и ваксините им.
71
9
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен69 Последната голяма война /2-ра световна/беше спечелена от Русия/Съветски съюз/Не знам за какви войни говориш.
70
9
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Браво ... Подобна новина ако не идва от рассия би дошла от Северна Корея, това са най-напредничавите нации в света, които всеки ден изстрелват по някоя въображаема ракета към коварният Враг който по презумпция дебне пред портите им ... !!!
69
2
 
11
 
! Отговори
L. преди 2 години
Родната българска попържня се движи още по-бързо от хиперзвукова ракета и преодолява ама абсолютно всякакви морални задръжки и защити.
68
11
 
11
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Ако ще се бием само със хиперзвуково оръжие русия ще загуби ФАКТ
67
6
 
13
 
! Отговори
стъпка по стъпка преди 2 години
Задачите се усложняват: 1. През юли Русия изстреля хиперзвуковата ракета Циркон от боен кораб по наземна цел. 2. Извърши успешно изстрелване на хиперзвуковата ракета Циркон през нощта от надводно положение от подводницата Северодвинск по условна морска цел в Баренцово море. 3. Първият изпитателен пуск на подводната версия на хиперзвуковата ракета Циркон ще бъде извършен от атомната подводница Северодвинск през октомври. 4. Вторият пуск от подводно положение е планиран за ноември.
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Да не земем ние да ги бием че тогаз резила ще е брутален
65
12
 
8
 
! Отговори
Бай Пентагончев преди 2 години
Подводницата оцеляла ли е след изстрелването?
64
11
 
13
 
! Отговори
Нато на тор! преди 2 години
нато и краварските сподвижници у нас да бъдат сполетени от съдбата краварските сподвижници в Афганистан ,никой не обича предателите и западнопоклониците!Направо нов 9-ти за такива!После що имало народни съдилища и белене ,ама я за измяна на родината само най тежкото наказание !
63
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми харесва как всички бият Путин по фейса. Чисто статистически ми е интересно за колко време биха ни прегазили (без употребата на ядрено оръжие). Според мен е достатъчно просто да изтрелят 20-30 крилати ракети - Безмер и Графа ще останат на земята, а после ще дойдат да маршируват на центъра на София с оркестъра.
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изобщо бяха изтреляли нещо щахме да го видим как къди още от тук ноли му е руски двигателя къде без къдене ))
61
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арматата дали почна да пали без теглене ?
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлексИ кво му е доброто Дори калашника го правим много по добре от тях
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс 65 практиката от войните показва обратното
58
2
 
6
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Да се даде на Путин Нобелова награда за Мир, не подлежи на обсъждане и обжалване!
57
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руските пропагадни глупости пак почнаха ... от 1944 им ги слушаме кви са безаналогови а на живо един болт Немогат да направят като хората