Темата за погребението на Ленин стана модерна сред младите в Русия

Тялото му все някога ще бъде изнесено от Мавзолея
15 ное 2021 21:31, Нели Христова
36
Темата за погребението на Ленин стана модерна сред младите в Русия
Снимка: БГНЕС

Тялото на Владимир Ленин рано или късно ще бъде изнесено от Мавзолея и погребано, в обществото "ще бъде намерен консенсус“ по този въпрос.

Това мнение изрази ръководителят на отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Волоколамски митрополит Иларион.

В ефира на програмата „Църквата и светът“ по телевизионния канал „ Русия-24 “ водещият обърна внимание на факта, че темата за погребението на Ленин е станала популярна в дискусии сред младото поколение, което не се е случвало преди, и попита митрополитът да коментира мнението, че „в съвремието е най-малкото нецивилизовано една държава да има тялото на непогребан лидер в самия център на столицата“.

„Дори не се съмнявам, че рано или късно ще изнесат Ленин от мавзолея, защото това наистина е реликва от миналото, че балсамираното тяло лежи в самия център на столицата. <...> Надявам се, че ще се намери някакъв консенсус и тялото ще бъде погребано“, отговори митрополитът.

Според него Ленин има много почитатели, всеки път, когато възникне дискусия за неговото препогребване, от комунистическата партия „излизат всякакви оратори и се изправят да защитават това мъртво тяло“.

„Затова кога ще се случи това, сега е трудно да се предвиди“, каза митрополитът.

Според него не е съвсем вярна идеята, че Ленин е защитаван само от представители на по-старото поколение, а младите хора винаги са против съветския лидер.

„И сред по-старото поколение има много хора, които и в съветско време не одобряваха факта, че този труп е на Червения площад, нито сега не го одобряват. А сред младите хора има и такива, които като цяло са безразлични към това, такива, които се интересуват, такива, които го одобряват, и такива, които не одобряват. Следователно в крайна сметка говорим за някакъв мирогледен спор“, смята митрополитът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
Василий преди 2 години
Преди години един *** се беше напил и беше правил любов с мумята
28
0
 
4
 
! Отговори
До Роза преди 2 години
Не руснаците не са го погребали. Не са го погребали управляващите през 1924 г. в СССР троцкисти. Оставили са го като троцкистски символ, като троцкистска пътеводна звезда. Истинското име на Троцкий е Лев Давидович Бронщейн.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волоколамският митрополит Иларион е сравнително млад и изключително мъдър човек."И сред по-старото поколение има много хора, които и в съветско време не одобряваха факта, че този труп е на Червения площад, нито сега не го одобряват. А сред младите хора има и такива, които като цяло са безразлични към това, такива, които се интересуват, такива, които го одобряват, и такива, които не одобряват. Следователно в крайна сметка говорим за някакъв мирогледен спор". Рано е за резки движения.
26
10
 
6
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Империята на злото обича да се клани на антихриста избил милиони!
25
5
 
13
 
! Отговори
Off преди 2 години
Просто трябва да изчакат да измрат едни фанатични поколения, примерно още 100-на години. Иначе винаги ще се намират склеротици, скачащи на оръжие, щом се спомене за погребение на мумията. Азиатска му работа.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоя нищо!
23
5
 
3
 
! Отговори
до Роза преди 2 години
Ама той човек ли е бил.
22
8
 
6
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Според мен, въпреки, че е бил мъртъв доста дълго време, е хубаво на тялото на Ленин да му бъде поставена поне една игла на Пфайзер! Така ще убием с един куршум два заека - хем ще се даде позитивен пример на неговите привърженици да се ваксинират, хем ще предотвратим повторната му смърт, бидейки ваксинираните умират само по веднъж!
21
6
 
4
 
! Отговори
РОСЕНЕЦ преди 2 години
ЩЕ ГО ПОГРЕБВАТ В ДРЪНДАР ЗАПОЧВА СТРОЕЖ НА ДЪЛГООЧАКВАНИЯ МАВЗОЛЕЙ НА НОВИЯТ ВОЖД ОЧАКВАМЕ САМО МУМИЯТА
20
5
 
11
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Никога не съм могла да разбера защо руснаците досега не са погребали тялото на Ленин по християнски.Доколкото знам,Ленин преди смъртта си е поискал да бъде погребан до гроба на майка си.Не са уважили дори това обикновено,човешко желание на един умиращ!Да им е грях на душата,че се подиграват с останките на един покойник,какъвто и да е бил той!
19
6
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ами погребвайте го, да се свършва вече с тази мумия.
18
4
 
3
 
! Отговори
Петзвездно жабешко ц преди 2 години
Да го наденат на някой руски военен робот и да го направят Терминатор Ленин. Гавнокомандващ кибервойските на РФ.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Значи ит ББС съобщиха че руснаците са осъществили успешен тест на ракета против спътници. ПРОТИВ СПЪТНИЦИ, представяте ли си къде са руснаците, запада изостава отчайващоооо//Против спътници на ниска орбита ,ракети имат всички ядрени сили,така,че това не е новина !Ако руснаците бяха направили свестен хладилник ,щеше да е новина!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде да го закопават най-сетне.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ит ББС съобщиха че руснаците са осъществили успешен тест на ракета против спътници. ПРОТИВ СПЪТНИЦИ, представяте ли си къде са руснаците, запада изостава отчайващоооо
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, нещо да изръсят русофилите во главе с Малинов които твърдят, че Русия защитавал Православните ценности!Така ли ги защитава като имат езическа мумия в центъра на Москва и руснаците се редът на опашка да й се кланят.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е модерно гейството, а е известен факта, че Ленин е бил гей.След време обратните могат да правят паради пред мавзолея, развявайки знамето на дъгата със сърп и чук на него.
12
4
 
16
 
! Отговори
USA преди 2 години
Държат непогребан трyп на масов убиец и сифилистик на показ в мавзолей да плаши децата, а иначе се тyпат че били православни, Жалка рaбота. Руска.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мойту момумче сяя вий тука фисофи милсофи амааа. .. Традижийата ни си га барами! И а ора още у танграта вярват!
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 Христянствуту е зло!