Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете

Ние смятаме за особен грях това съжителството, обяви Кирил
20 ное 2021 17:30, Красимир Ангелов
112
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете
Снимка: БГНЕС

Православната църква никога няма да признае съжителството на хора от един и същи пол за брак, а може да го нарече само грях, заяви Московският и на цяла Русия патриарх Кирил.

"Ето едно просто нещо: Православната църква не е съгласна и никога няма да се съгласи с новоизмислената идея за брака. Ние смятаме за особен грях съжителството, което сега се практикува от хора от един и същи пол", заяви патриархът пред телевизионния канал "Россия 1".

Патриарх Кирил заяви още, че Западната църква е "особено уязвима" по въпросите, свързани с еднополовите бракове.

Русия не признава нито еднополовите бракове, нито каквато и да е друга форма на граждански съюз за еднополови двойки. На конституционния референдум в Русия през 2020 г. в основния закон на страната официално е залегнал единствено хетеросексуалният брак, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова пък руско-савецката църква признава масовия убиец Ленин, който седи непогребан и на показ в центъра на масква. Попе, ти ги разбираш нещата, половината сте хомота.
75
3
 
5
 
! Отговори
Джо Байдън преди 2 години
Сега ще наложим санкции на руската православна църква
74
5
 
7
 
! Отговори
Радев за смях... преди 2 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
73
11
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А! Пък патриарха, това изкопаемо от средновековието ако знае на гейовете колко им пука той какво мисли, лошо ще му стане :))) Абе нека всеки си живее живота както намери за добре. Аз също имам любовница, която има мъж и малко дете, семейство. Патриарха и мен ще отрече гаранция и ще каже, че църквата не признава такъв грях. А в половин България жените си имат любовници
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРКВA е сградата, а църквa е религиозната институция. И двете думи съществуват в български език.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес Московският и на цяла Русия патриарх Кирил навърши 75 години. Да е жив и здрав! Днес Президентът на Русия Владимир Путин награди Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с ордена Андрей Первозванньiй. ------------------------- Нашият вице-президент дали пак ще му клекне на колене?
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ПроСоТо: " И да не легнеш с мъж като със жена,защото това е ГНУСОТА за Господа,твоя Бог!"... ______________ Само за църковни служители може, май-май ... Изверги, с малко, за съжаление, изключения!
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Православието е истината.
68
11
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете. Виж друго си е контрабандата на цигари и да си винаги добре с властта, а набожния народ и вярата в Бог, тя е за простите и честни хора.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Църквата е морален фактор за поведението на обществото както е джамията за талибаните. Не е необходимо да си вярващ за да осъзнаеш приносът й. Казвам ти го като атеист. ____________________ Де да беше морален стожер... Заклеймяват неща в декларации, а действията им позорни! Тези на върха в църквата са богаташи, обичат невинни душици, телата им най-много, доносничат и си сътрудничат със службите масово... Действията и живота им не са пример за нищо!
66
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Противното би било алогично.Разбира се,че църквата няма как да признае такива бракове.Това обаче по никакъв начин не пречи на мнозина руски звезди от шоубизнеса,и то много известни имена,да бъдат в отбора на обратните или както там ги наричат "голубие".Сумати от тях се обзаведоха с деца родени от сурогатни майки.Така че заявлението на руския патриарх звучи малко лицемерно,защото тези звезди ходят на църква и не са отлъчени от нея.А и самият патриарх в миналото е агент на КГБ,каква там святост!
65
2
 
2
 
! Отговори
Ной преди 2 години
Правилно ако и признаят браковете то кой ще изкупва греховете на земята
64
5
 
0
 
! Отговори
Taliban преди 2 години
ЗНАМ КЬДЕ Е ГНЕЗДОТО НА ОСИТЕ....БОЙКО И РАШКОВ СЕ УСЛУШВАТ КАТО ПРАСЕ В ТРЬСТИКА
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога руската православна църква най-после ще излезе с декларация, че се отказва от такива физически проявления вътре в нея и от педофилията, най-вече, и ще я разпространи по медиите?! Не браковете, а действията, често насилствени!
62
3
 
3
 
! Отговори
79825 преди 2 години
До АнонименНикой не те пита дали ги признаваш ... щото е напълно нормално след като двама душа искат да стъпят в съюз да го направят ...
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие ако сте църква ,аз съм бог.Вие не сте църква и аз не съм бог.Смешници,обличащи се като лампиони.Отивайте по дяволите при вашия бог.
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският патриарх: Църквата никога няма да признае гей браковете ____________________ Служителите й само използват телата на "колегите" си, без сериозен ангажимент за брак!
59
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Да,ама европейския съюз е пълен с ге_йо_ве и нападне ли някой ЛГБ Т клуб,скачат като попарени да заклеймяват.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно.
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така, мъж и жена, другото е извращение.