Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне

Москва е тествала успешно нова хиперзвукова ракета с морско базиране
30 ное 2021 17:22, Красимир Ангелов
318
Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 Нещо много си се наплашил. Всичките ядрени оръжия на света не могат да заличат земята, камоли само на една държава. Много големи градове ще изчезнат разбира се, но само толкова. Дори ще има донякъде прочистващ ефект такава война.
18
27
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ким Пу Тин е брутален диктатор, а такива вече никой не ги търпи.
17
17
 
26
 
! Отговори
Сатират преди 2 години
Тая Украйна стана най-неприятната страна със света. Ами да бе мирно стояло не би чудо видяло. Създадоха най-големия конфликт между Русия и запада, от карибската криза насам. Украйнски интриганти
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват" __ Направи го още сега. Разположи по 3-4 "Посейдон"-а в близост до източното и западното крайбрежие на Пиндостан.
15
4
 
22
 
! Отговори
Петър преди 2 години
"За какво ни е свят, в който я няма Русия"-отговори Путин на бай Дончо. Който има акъл да се сеща.
14
9
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
добрият натовец е само разлагащият :)
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте какви ги плямпате, само една от ядрените държави, притежава ракети с които може да се унищожи цялата планета, няколко пъти, вие къде ще се денете?
12
36
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
Само американците имат повече ядрени бойни глави от Русия и Китай взети заедно. Отделно са Франция, Англия, че дори и Индия. И това е само официално. Иначе какво друго имат американците е божа работа. Докато при руснаците дори не е сигурно, че имат и това с което се хвалят. Така че Путин да седи мирно.
11
26
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ЩЕ бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. ...............Хахахааааааа, да обърнем внимание и да се посмеем отново на руското ЩЕ :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Всички го знаем руското ЩЕ... :))))))))))))))))))))))))) А новата Волга кога? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10
19
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Предупредили Русия за ВСЯКА НОВА АГРЕСИЯ СРЕЩУ УКРАЙНА! Русия сигурно помага на руснаците в Украйна с доброволци и оръжие,а това не е начин да се разреши конфликта там определено и Западните "помощници" на Украйна вместо да организират военен натиск над Русия, по-добре да направят кръгла маса с медиатор /може би/ на двете страни..Вместо да "помага" на руснаците в Украйна,по-добре е Русия да им осигури квартира и работа по широките руски предели,значи..Ама не-щом ги бият и те ще се бият, папагали
9
28
 
8
 
! Отговори
Путин, преди 2 години
Започнете ли да говорите, САМО хвалби за нови оръжия, колко ЕФИКАСНО УБИВАТ и как можете да УНИЩОЖИТЕ ВСЕКИГО.Такива личности е имало в историята.Не се споменават с добро.
8
9
 
24
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Всавай страна огромнавя всавай насмертной бой.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как успяхте да се договорите за ковид измамата ??!? Много странно ...
6
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А радае ще разположи ядрени оръжия по нарждане на херо мустафа на територията на България, фигурантът извършва геноцид над българите!
5
14
 
52
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Май накрая голямата мечка ще оправи планетата на жендърите и демократите. Браво Путин !
4
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
азиатски хитринки - разположи армия възможно най-близо за да сплашиш противника да те нападне първи за да изглеждаш ти невинен
3
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може бие крайно време, мечката да се разходи до Куба и да посади там едни хиперзвукови ракети. Дали големия брат няма да ореве света?
2
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На краварите любимият номер е да се водят войни на други континети и никога у тях. Трябва да са луди, ако решат да се самоубиват натискайки копчето.
1
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тежко на западните травестити ако тръгнат си играят с русия