Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне

Москва е тествала успешно нова хиперзвукова ракета с морско базиране
30 ное 2021 17:22, Красимир Ангелов
318
Путин: НАТО е близо до натискане на спусъка, Русия е готова да отвърне
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО пресече "червените линии" по кризата с Украйна. Руският президент заяви, че Москва ще разглежда разполагането на определени нападателни ракетни съоръжения на украинска територия като натискане на спусъка.

В речта си на инвестиционния форум в Москва Путин изрази надежда, че здравият разум ще надделее от всички страни, но иска НАТО да е наясно с притесненията на Русия за собствената ѝ сигурност, свързани с Украйна, съобщава „А Нюз“.

"Ако на територията на Украйна се появят някакви нападателни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а в случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете", каза Путин и продължи:

"Какво ще правим при такъв сценарий? Тогава ще трябва да направим нещо подобно по посока на тези, които ни заплашват по този начин. И можем да направим това още сега."

Путин заяви, че Русия съвсем скоро успешно е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в експлоатация в началото на новата година. Той каза, че тя има време за полет до Украйна от 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Създаването на такива заплахи в Украйна поставя червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне дотам. Надявам се, че ще надделее здравия разум, а също и отговорността както за нашите страни, така и за световната общност", каза Путин.

По-рано днес Съединените щати и Великобритания предупредиха Русия за всяка нова военна агресия срещу Украйна. Това се случи преди срещата на НАТО за обсъждането на въпроса за разполагането на войски от Русия в близост до южната ѝ съседка.

Русия отхвърли предположенията, че е готова да започне нападение срещу Украйна, като заяви, че това е с цел всяване на страх и заяви, че придвижването на войските ѝ има чисто отбранителен характер, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куба ще се сдобие с Циркон, Никсън го няма, а Ердоган си купува руска техника и затова янките се опитват да бутнат турската лира както направиха при нас хиперинфлацията, обаче при тях номера няма да мине.
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До5349 Китай е соц и има всичко, а и вече по богат от щатите. Клишетата от 90те отдавна не вървят.////Като е по-богат от щатите,защо всяка година хиляди китайци емигрират в САЩ ,а не съм чул американци да напинят да се заселват в Китай!
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неудобно въпросче, ако някакъв български гражданин поиска да стане член на Единна Русия, лидерите на руската партия уважат желанието му и му връчат тържествено партийна книжка, това нарушава ли международното право, това руска политическа дейност на територията на България ли е? Ако някои искат да бъдат руски граждани, Русия трябва ли да им отказва, за да не обиди отан?
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се занимаваите с този човек защото не е добре с него работят други хора защото може да атакува румъния и сърбия.
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин завижда на запада ,че е дръпнал на светлинни години пред Блатная и единственият начин икономически Русия да се изравни със цивилизованият свят е ядрена война която да унищожи планетата!Обаче и това не е сигурно ,защото изостаналостта им е много голяма!
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 Китай е соц и има всичко, а и вече по богат от щатите. Клишетата от 90те отдавна не вървят.
33
11
 
5
 
! Отговори
БДЖ преди 2 години
Рускоте тролчета на вагончето и в Сибир! При Господаря Путин.
32
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без съмнение рашаните ще спечелят войната със запада.След парада на победата обаче немедльенно идва голямото нямане от соца.Любимите на всяка руска душа западни стоки изчезват моментално.А най големият ужас е,че няма вече къде да избягат.Гулак отваря широко врати.
31
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно като няма и намек за нападение от страна на Украйна,защо се струпват оръжия и сила по границата...Това отбранителен характер ли е..Защшо е тази намеса в Крим и ЛНР...ДНР..нещо не се връзва...И как стигна до тези хиперзвукови ракети,нали имаше разоръжаване...така се действа подмолно...
30
9
 
2
 
! Отговори
Белоруская баба преди 2 години
До 39 и другите руски ***- ребята много се стараете! Заслужихте по една фирка с беззъбата ми уста!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си взима вовата украинските части, какво ви боли?*** военен, ядрен конфликт близо до нас. А ние сме на челните редици.
28
13
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Владимир ВладиТаип-ович Ердоган! Смъртъ за теб,руснак турски гнусен! Смъртъ за Русия! Да живее Китай! Груцни московски фашистки хазарски!
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сюлейман Мупаси, искаше да се разполага ядрен арсенал у нас!!!!....
26
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както обикновено, Джуджето просто води политика на сплашване с дрънкане на оръжие. Русия НИКОГА не е имала скрупули да разположи каквито оръжия има, където може да го направи. Приказките на Путин, как щели да бъдат "принудени" не е нищо друго освен да плашат с нещо, което те ВЕЧЕ правят. По този начин се опитват да тестват решимостта на НАТО да помогне на Украйна. НАТО трябва НЕЗАБАВНО да пристъпи към засилване на присъствието си в региона. В противен случай Русия ще нападне Украйна.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател........Като малък да са ти правили нещо изотзадека. Познавам такива като теб дето като малки са ги еали и сега не са в ред с главите.
24
18
 
3
 
! Отговори
Украинска тьотя преди 2 години
Този Вова само да ми се мерне я Украйна, нака ще го стисна за вратлето, че ще изкочат всичките му ***!
23
19
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Ако и България е легитимна цел за Путин, накрая ще пием вино от черепа му!
22
32
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Болното джудже е готово да пожертва нацията си и света в името на тшеславието си. Това е новия Хитлер. Само дето накрая няма да се отрови защото е страхливец!
21
23
 
8
 
! Отговори
Неудобно въпросче преди 2 години
Путинската управляваща партия "Единая Россия" се похвали, че е връчила първите 100 "партийни книжки" на жители на Донбас, които вече са получили руско гражданство. Я сега да дотичат всички умни путинофили и да обяснят тази наглост от гледна точка на международното право. Нали Русия уж не е страна в конфликта в Донбас, не е във война с Украйна и не е окупирала открито отцепническите области? Политическата дейност там не е ли намеса във вътрешните работи на Украйна? Или за Вовата може всичко?
20
6
 
33
 
! Отговори
МУХОМОРКА преди 2 години
МЕЖДО ДРУГОТО НЯКОЯ ОТ ДРАСКАЩИТЕ ГОВЕДАРОПОДЛОГИ,ДАЛИ СИ ДАВА СМЕТКА ,ЧЕ РАКЕТНАТА БАЗА , КОЯТО РАЗПОЛОЖИХА В РУМЪНИЯ И ЗА КОЯТО ПУТИН ПРЕДУПРЕДИ ,ЧЕ АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕЛ 1 ЗА ЯДРЕН УДАР ,(ЩОМ РУМЪНЦИТЕ СА ИМАЛИ ТОЛКОВА АКЪЛ)..., ТА ТАЗИ БАЗА СЕ НАМИРА НА 60 КМ. ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ!?!МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН НАШИТЕ "ПАРТНЬОРИ" НЕ СА НИ ПРЕВЪРНАЛИ В ЗАЛОЖНИК ЗА ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ И ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС???ВИЕ ГОВЕДАРОПОДЛОГИ, ДАЛИ СТЕ СЕ ЗАМИСЛЯЛИ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА КАКВО ГИ ЧАКА????????