Путин и Байдън се очаква да преговарят идната седмица

Русия е поискала от Запада гаранции за сигурността си
3 дек 2021 08:15, Елка Василева
17
Путин и Байдън се очаква да преговарят идната седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати може да се състоят в началото на следващата седмица, съобщи радио "Комерсант". За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Още по темата

След срещата си с Блинкън Лавров даде пресконференция, на която заяви, че Съединените щати са изразили готовност да помогнат при изпълнението на Минските споразумения. "Считаме, че могат да се използват техните възможности, отчитайки факта, че именно те оказват решаващо влияние на Киевския режим," допълни руският външен министър, цитиран от БНР.

Сергей Лавров е запознал Антъни Блинкън с руската позиция, че Москва е посредник, а не е участник в конфликта в Донбас и че кризата трябва да бъде решена чрез преки преговори между Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга.

По време на контактите си в рамките на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Лавров е поискал от западните си колеги гаранции за сигурността на Русия.

"Поставената цел е да не се допусне по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане по западните ни граници на нови оръжейни системи, които да застрашават сигурността на Руската федерация," каза Лавров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
бай Дън преди 2 години
Кой беше този Клутин?
11
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
До Анонмсен 8: Поговорката не е българска, но е добре преведена на български.
10
3
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Що ни занимавате със мокрите сънища на путин и лавров? Че кой брои Раша за фактор днес?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе "м0дерат0р" неприлична дума ли е? По-неприлична от името, което си е избрал номер 4?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как *** решава кои коментари да изтрие? Вижте какви гр0зни цинизми е оставил!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Путин да не му пожелае да е жив и здрав като предният път и стареца едва не се преби по стълбите на самолета.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаранции от сащ? -- това звучи много глупаво и наивно, те разбират само от насочени срещу тях ядрени ракети. Тук става дума явно за някакви шахматни ходове.
5
1
 
5
 
! Отговори
А в САЩ знаят ли преди 2 години
новината.ха.ха Г-н Байдън даже не знае името на джуджето..ха.ха.ха нарече го Клутин.ха.ха Клатен Путин е от чеченци яко..ха.ха.ха
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една българска поговорка " Който сее ветрове, жъне бури". Бисмарк още 19 век е написал "Никога не замисляйте нищо против Русия, защото на всяка ваша хитрост, те ще отвърнат със своя непредсказуема глупост." И да не стане истина слогана на ракетните войски със стратегическо назначение" Ние не сме Газпром, но също носим светлина и топлина". В съвременната история още никой не е провокирал държава с ядрен арсенал.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също вчера, президентите на Литва, Полша и Украйна поискаха срещу Русия да бъдат въведени нови санкции. Диаметрално противоположна, трезва и проникната от здрав разум е позицията на министъра на външните работи на Норвегия Аникен Хюитфелдт. Тя не иска отановски войски по границата между Норвегия и Русия.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви гаранции при краварите всеки следващ президент като Тръмп може да наруши договора и да излезе едностранно от него (парижкото споразуеание, договора с Иран)
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчерашната среща между руския министър на външните работи Сергей Лавров и американския държавен секретар Антъни Блинкън в Стокхолм продължи 40 минути. Сергей Лавров за стотен път "запозна" Антъни Блинкън с руската позиция, че Москва е посредник, а не е участник в конфликта в Донбас и че кризата трябва да бъде решена чрез преки преговори между Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга. Руският министър попита защо на разделителната линия с Донбас, Киев е струпал 125-хилядна войска?