САЩ и Русия много добре знаят, че няма да има война в Украйна

Политолог: Америка се притеснява от сближаването на Русия с Китай
4 дек 2021 08:49, Елка Василева
49
САЩ и Русия много добре знаят, че няма да има война в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати и Русия много добре знаят, че няма да има война в Украйна, изтъкна в интервю за БНР американският политолог Игор Туфелд.

В навечерието на очакваната следващата седмица среща на върха между двамата президенти Владимир Путин и Джо Байдън според анализатора е в ход „много тънка дипломатическа игра“.

„Мисля, че има и други въпроси, които могат да бъдат решени на масата за преговори. Америка се притеснява от сближаването на Русия с Китай. А когато към тези две страни се присъедини и трета страна, чиито отношения със Съединените щати също не са добри - имам предвид Иран, това предизвиква още по-сериозни опасения.

Всички знаят, че през лятото се проведоха съвместни руско-китайско-ирански военни учения - между другото след срещата между Путин и Байдън в Женева. Това беше червената лампичка, че е възможен някакъв военен съюз“, каза политологът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Китай никога няма да се сближи с други. Има си собствена политика. Русия,в сравнение с Китай е икономическо джудже и 10 пъти е по-малка по население.
36
4
 
9
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Войната е на Режимът в Киев срещу мирното население!14000 убити!!!
35
14
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
ами то вече има война в Украйна и руските окупатори я започнаха.. 14000 жертви да говорят нещо
34
18
 
3
 
! Отговори
USSF преди 2 години
Всеки, който влезе във военен конфликт с Космическа Америка не само ще претърпи крах, но ще изчезне от лицето на Земята. Всякакъв друг вариант е пожелание на не информираните.
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя политолог явно е на хранилка при Путин. Среща няма да има. В най-добрия случай Байдън ако е в изключително вастроение може да вдигне телефона на Путин.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обадят на г л амавия Зеленски
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна - федерация с руски републики, или независими руски републики.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Русия си разделиха цяла Германия и цяла Европа, че една никаква Украйна ли няма. Украйна ще бъде разделена на две и ще спре конфликта.
29
3
 
9
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Вярно е! Войната и то ядрена ще се проведе на американския континент и то по божията заповед!!! Целта ще е да се унищожи злото!!!
28
2
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Е няма да има естественно - украина ще бьде анексирана нищо няма да остане от нея
27
3
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До кратко и ясно-9 Само подводниците около САЩ -ще ги пратят да плуватв океана!!!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Handel Воидчката на Сибир, водичката! Тъй, че сближаване има и ще има до моментът до който Путин спре да им се дупи на китайците. След това вече ще има съвсем натурално е...
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има военен конфликт няма да има нито Русия , нито Путин , нито Китай.
24
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Путин ги пържи на слаб огън, докато накрая клекнат и се съгласят на неговото. САЩ бързо губят стратегическите си предимства пред Китай и към 2030г азиатците ще са Недосегаеми-икономически и военно. Американската идея беше да сломят икономически Русия, тя да се предаде и тогава да смачка беззащитни Китай. Това вече се провали и единственият шанс за оцеляване на САЩ минава през съюз с Русия. Нещо, което Путин предлага от 20 години.
23
6
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Как така няма да има Война между Русия и Украйна ?Та нали Плевнелиев каза че ще има - даже набира Доброволци от ГЕРБ за войници - да ходят да се бият срещу Русия , и да наложат Демокрация в Освободените Територии ?
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беларус - Русия - Китай - Виетнам е новата военна ос.
21
7
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Политолог: Америка се притеснява от сближаването на Русия с Китай" Неграмотен, та дрънка. Китай не се "сближава" с никоя държава, той само ги използва. В случая с Русия очевидно е че иска суровините от Сибир (пазара на китайския ширпотреб той така или иначе вече си го има). Освен това в случая с Русия се залага и на "меката" инвазия - в областите край руско-китайската граница отдавана вече има повече китайци, отколкото руснаци.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д0 13: и англичани барабар със шотланци, италиянски кралства разни, швейцарци и всякаква европейска мешавица на Австрийската империя!
19
11
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Тази новина е важна за нас,защото за съжаление ако има война ние вероятно ще бъдем въвлечени в нея.Но има и едно успокояващо обстоятелство-на Русия война с Украйна не и трябва!?Да предположим,че ще има война и Русия логично ще я спечели.Но после ще трябва да оправя положението в Украйна,а то е трагично,поне от икономическа гледна точка.Путин много добре разбира,че времето работи за Русия и трябва само да чака Украйна да се самоубие!?И тогава Русия ще си прибере това,което и е откраднато !
18
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САЩ заразно зло "Русия ако ще напада някой няма да складира военна техника така открито и пред всички спътници,вземете да почнете да мислите вече" Що, къде ще я скрие от сателитите? :))))