Леонид Волков: Навални е личен затворник на Путин

Руските чиновници изнасят корупция в ЕС, заяви той пред Bulgaria ON AIR
15 дек 2021 08:10, Анисия Иванова
49
Леонид Волков: Навални е личен затворник на Путин
Снимка: Bulgaria ON AIR

60 млрд. долара годишно изтичат от Русия и се вливат в европейската икономика, включително и в България. Това заяви близкият партньор на руския опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков.

В интервю за Bulgaria ON AIR той нарече Владимир Путин "международен терорист". Самият Навални пък беше отличен с наградата "Сахаров" на ЕП.

Дъщерята на Навални – Дария, ще получи наградата на баща си в сряда. Най-известният критик на Кремъл все още е в затвор в Русия.

"За мен, като негова дъщеря, е много важно да помогнем Алексей Навални да бъде незабавно освободен и вярвам, че с ваша помощ може да постигнем това", каза Дария Навалная.

В Страсбург е и един от най-близките му партньори – Леонид Волков. С него в Европейския парламент се срещна водещият на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова. Волков определя Навални като личен затворник на Путин.

"Тук не става дума за руския съд или за руската правосъдна система, а за решенията на един човек. Владимир Путин. Той лично решава дали Навални да бъде държан в затвора, или освободен. Как да бъде третиран", заяви Волков, който бе и началник на предизборния щаб на Навални през 2018 г.

По думите му в затвора се отнасят изключително лошо с него.

"Всякакъв вид психологически натиск е позволен да бъде упражняван срещу него. Но не му се позволява никакъв контакт с човешки същества, той не говори с никого. Но въпреки това е много смел", разказа Волков.

Той цитира официални данни, че от Русия изтичат 60 милиарда долара. А разследване през 2014 година е установило колко лесно държавни служители купуват луксозни имоти без въпроси откъде са парите.

"Същото се случва с цели селища с руски луксозни апартаменти в Слънчев бряг и на други места по българското Черноморие. Те идват с много пари в брой и никой не задава въпроси", разкри той.

Дясната ръка на Навални е категоричен, че руски чиновници буквално изнасят корупция в редица страни от Евросъюза, сред които и България.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пост е от 5-6 дена и на него заради Волков от една стран и от друга заради Неумилатиновасе само 4-50 поста са се лепнали; по < 1пост на час!!! Дори щеркаНавалнюховская зарад кльокавите гащорюхи и келавите й млечни жлезухи лепна в пъти повече публикувани поста.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тоя Вълков да не види че името на Навални е написано грешно. Волков,приятел и узорпатор на Навалното кресло, дане забележи че наместо Алексей е написано АлеСКЕй. Бръъъмм. Говорителката много сладичко изговаря рътатат Корхрхрхрупция. Оди на логопед да те от Рътят *** жухрхрхраналсизке.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навални личен затворник на Путин?! Много му вдигаш акциите, приятелю. Не струва толкова.
34
2
 
3
 
! Отговори
Боде му преди 2 години
Стотиците милиарди от Русия при Горби и Елцин ги изнасяха рускити хазари и то не в България,а в Британия,Швейцария,Кипър,Лихтенщайн..... Сега е същото. Путин поосъди някои хазарчета. Леонид Волков е 100% хазарче. България му боде очите защото тук купуват средната ръка руснаци,а не хазарчета.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 милиона лева изнесоха от наша банка и никой не разбра кой и как ги изнесе. А Леонид Волков знае точно колко пари се изнасят от Русия, кой и къде ги изнася. Бре-бре!!! Ами обърнете се към него. Той ще ви каже кой изнесе нашите 60 милиона.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милена Милотинова е един български срам, докога ще търпим да ни я показват от Брюксел?
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този навални, че не мога да се сетя?
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разчистването от русофоби на българската администрация ще свали корупцията в пъти.
29
6
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Путин и партизанска бригада крадат от руския народ от природни богатства и от уж въоражаване на армията... и си купуват имоти и пращат децата си в ЕС и САЩ. Всички богатства на Путин са в ЕС и Америка. В Русия има само един дворец. Най -лошото е че краде руския народ и те се радват завалиите.
28
10
 
11
 
! Отговори
радикал преди 2 години
Педерутин колкото и добре да си живурка и той ще умре и дано да е по-скоро!
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след месец да не ревете като цената на газа за БГ стане тройно, само казвам че резултат на толкова плюене и то без никакви доказателства води и има последствия.
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да питам а Асандж на кой е личен затворник толкова години? Нещо коментарче за това може ли?
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До немец Хихихи. Явно толкова и знаеш езици. Немският е в ПЪТИ по-прецизен от руския и българския, затова има толкова сложни съставни думи. Думата на немски, която си споменал, е диалектна.
24
5
 
16
 
! Отговори
немец преди 2 години
Не съм русофил, но все пак лингвистично се натрапва един факт - сравнение между езиците: на немски се казва "Таузенфюслер" (буквално Хилядоножка), на български - Стоножка, на руски - "Сороконожка" (т.е. Четиридесетножка)... Справка с биологията... Единствено руснаците могат да броят... Българите са горе-долу ок, Немците определено не... Самото определение "немец" е славянско - "НЕМИ" - не могат да говорят човешки език... хи хи хи...
23
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До АнонименВолков е издирван в Русия за вътрешен тероризъм и присвояване на пари....
22
8
 
18
 
! Отговори
Ей мисирки преди 2 години
Кой заповяда на медиите да се редят на опашка и да взимат интервюта от един лъжец и провокатор?
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ужас "от един издирван за кражби и предателство?!" Добре ли сте? Навални е в руски затвор.Волков е в Страсбург. Кой "издирват"?
20
7
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Бтв в ефир пуска лъжи и обиди към президента на Русия,от един издирван за кражби и предателство?!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчерашната статия с ново заглавие, поради засилен обществен интерес. Уважаема редакция, колко плаща Волков?
18
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление, как под коментарите червените са се развихрили. Статията е за Навални, но тролеите пишат за САЩ, ЕС и кой ли не, само не за любимото им Джудже. Не усещат те празничното настроение явно, щом и за джудже не искат да пишат.