Захарова: НАТО провокира в Черно море, защото САЩ не приемат „Северен поток 2“

Агресивната реторика не успяла и се преминало към „друг род действия“
22 дек 2021 12:48, Елка Василева
50
Захарова: НАТО провокира в Черно море, защото САЩ не приемат „Северен поток 2“
Снимка: архив, БГНЕС

Провокативната дейност на страните от НАТО в Черноморския регион има за основа между другото и „дивата алергия“ на САЩ към изгодния за цяла Европа проект за газопровод „Северен поток 2“. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала "Соловьев Live", предаде ТАСС.

Още по темата

„В основата на цялата провокативна дейност /на НАТО/ е отново дивата алергия на САЩ и по принцип на натовската общност – много представители на НАТО, по отношение на енергийно изгодния на първо място за цяла Европа и за отделни европейски страни проект /за газопровод „Северен поток 2“/, каза руският дипломат.

По думите на Захарова членовете на Северноатлантическия алианс външно са се подписали за „невъзможността по-нататък открито да се осъществява политически натиск“ и че агресивната реторика и шантажът също не са донесли очаквания резултат и сега те били преминали „към друг род действия“. „И тази провокативна дейност на натовците в Черноморския регион демонстрира истинността на /техните/ намерения“, добави Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нямало натовски държави с излаз на черно море, я пак? и ако си чак, ама чак толкова неграмотен, поне знаеш ние в коя държава живеем.
40
1
 
1
 
! Отговори
Т преди 2 години
Ццж
39
8
 
28
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Американците нямат никаква работа в Черно море. Нищо лошо не сме видяли от Руснаците, освен 500 хиляди руски туристи всяка година на Черноморието. Който остават десетки милиони в страната. Факт!
38
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37..с огромен кеф бих ти извил врата! Раздаде цялата ни черноморска ивица на Русия, заедно с още 4 държави.
37
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИННОСТТА преди 2 години
на техните действия се казва сатанизъм.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35------Да, ама това за километрите няма никакво значение! Тук Историята е по-важна от географията! А количеството и качеството на флота е определящо - ЧФ на Русия е много силен - мощният крайцер "Москва", безшумните подводници клас 636 "черна дупка" - 6 бр., бързите кораби на въздушна възглавница - 105 км/ч Самум и Бора, малките ракетоносни катери, клас Каракурт и Буян, въоръжени с Калибр и т.н.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се гледа излаза на черно море, би трябвало нашият черноморски флот да е колкото руския. Хайде сравнете ги, да видим кой е агресорът.
34
10
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Черно Море е Руска трритория!! НАТО няма никва работа в Черно Море. Няма НАТОвски държави с излаз на Черно Море!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Русия провокира.....***, Черно море помни славните победи на Руския флот - приОчаков, историческата победа на Ушаков при Калиакра (операцията е повторена 1:1 от великия Нелсън при Абукир!), при Синоп! Всичко е станало преди да я има Юкрейн! Русия помни нападението на три империи и едно кралство в Кримската война, хитлеристкото завоюване на Крим и няма да разреши на разни задокеански пунгаши да се наместят в Крим! Натри им муцуните, както от Виетнамската война не бяха унижавани!
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море има 6 гранични държави. с обиколка 4340 км, руската част без Крим е 350 км..дори и с крим, на Русия не се пада и 1/8 от излаза..а тръгнали да се държат все едно всичко е тяхно
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щерев---------- Маша е мъжко момиче, но само импотент не може да оцени приятната й външност и изключителния й интелект. Когато започне да говори, западните политици се сгърчват като червяци в креслата си! Знае перфектно английски и китайски - говоримо и писмено! С коя да я сравниш, дали с гръко-полския *** Джен Псаки, дето щеше да праща самолетоносачи в Беларус? И дето на журналистически въпрос за мнението й за новосъздадените USSF отговори, че мисли, че това е успешна авиокомпания!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, ако Русия разположи армия близо до краварника, ония как ще реагират?!
29
18
 
4
 
! Отговори
Русия провокира преди 2 години
Рисия има 1/4 от крайбрежието на Черно море и са откраднали още - части от Украйна и Грузия.Държат се все едно Черно море е руски гьол. Много нагло това кремълско жуже.
28
23
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
само този мъж в женски дрехи Захарова не е разбрала че ако нападнат Украйна няма СП 2 и ще ядат дървен Господ..
27
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия вера да немаш, ако Украйна не си бяха върнали ядрените бомби, сега нямаше да имат тия проблеми.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та нали с вас знаем добре как под различни поводи, включително за осигуряване на собствената си сигурност, действат на хиляди километри от собствената си територия, на хиляди. И когато им попречи за това международното право и Уставът на ООН, обявяват всичко това за остаряло, ненужно, а когато отговаря на интересите им, веднага се позовават на нормите на международното право, Устава на ООН, хуманитарното международно право и т.н. От тези манипулации ни писна.
25
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка иска да се бие с Русия до последния европеец. Кога Европа ще стане световна силс, сега си е колония на СаЩ, а Англия от край време играе ...вягин против всички в удобен момент. Кога ще има химически шашми с бели каски в Украйна
24
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "В момента половин Европа вече плаща за неработещия СП2, Газпром е на път да си избие инвестициите с днешните цени. Глупаво, нали?" Хихихи. Липсата на доставки през Ямал показват, че проблемът не е СП2, а Русия. Няма никакво значение какво се случва, ако зависи от същия играч, тъй че "логиката" ти, е сбъркана.
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента половин Европа вече плаща за неработещия СП2, Газпром е на път да си избие инвестициите с днешните цени. Глупаво, нали?
22
0
 
1
 
! Отговори
Златев преди 2 години
До Анонимен 13У Танзания!