Захарова: НАТО провокира в Черно море, защото САЩ не приемат „Северен поток 2“

Агресивната реторика не успяла и се преминало към „друг род действия“
22 дек 2021 12:48, Елка Василева
50
Захарова: НАТО провокира в Черно море, защото САЩ не приемат „Северен поток 2“
Снимка: архив, БГНЕС

Провокативната дейност на страните от НАТО в Черноморския регион има за основа между другото и „дивата алергия“ на САЩ към изгодния за цяла Европа проект за газопровод „Северен поток 2“. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала "Соловьев Live", предаде ТАСС.

Още по темата

„В основата на цялата провокативна дейност /на НАТО/ е отново дивата алергия на САЩ и по принцип на натовската общност – много представители на НАТО, по отношение на енергийно изгодния на първо място за цяла Европа и за отделни европейски страни проект /за газопровод „Северен поток 2“/, каза руският дипломат.

По думите на Захарова членовете на Северноатлантическия алианс външно са се подписали за „невъзможността по-нататък открито да се осъществява политически натиск“ и че агресивната реторика и шантажът също не са донесли очаквания резултат и сега те били преминали „към друг род действия“. „И тази провокативна дейност на натовците в Черноморския регион демонстрира истинността на /техните/ намерения“, добави Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да се хвърлите да защитавате, който и да е си представаете, че първо ви спира интернета, след това телевизията, след това и тока. Става трудно или направо невъзможно да си купите бензин, храна, вода. Стоите по-голямата част от денонощието в мазето на свещи, а отгоре се срутват сгради. Войната не е Габриела Наплатанова да прави режисирани репортажи от Майдана. Дори няма да имате възможност да напишете в Туитър колко е зле положението. Сега се надявайте горното никога да не ни се случва.