Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан

Държавният секретар на САЩ заяви, че това е урок от най-новата история
9 яну 2022 16:45, Нели Христова
149
Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в София разпространи информация за случващото се в Казахстан, в която не пропусна да критикува държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Причината - реплика на американския първи дипломат, че "един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат". Думите му са във връзка с помощта на Организацията на Договора за колективна сигурност за стабилизиране на положението в Казахстан.

"Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика: "Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат", пише още в съобщението.

"Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени".

"Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у "дома" си тези неканени гости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Скопие с филма за Кирил и Методий декември руснаците не се ли изгавриха просташки с нас?
55
12
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
30 години официалната пропаганда зомбира децата и ги настройва срещу Русия. Ясно си личи, че повечето антируски коментари са от младежи /чул от дядо си/ и сега са се изтъпанили тук да ни учат на политика. Сигурно им плащат, това поколение не върши нищо безплатно.
54
11
 
36
 
! Отговори
До Блинкен преди 2 години
Руските войски си тръгнаха от Германия преди 30 години, а американските още са там.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
64 предлагам теб да те прегледат. Ето виж се.Похитителят на рейса Блажев - блогър и форумец под псевдонима Атила Опитeн психолог описва Блажев като човек, изпаднал в екзистенциална криза, който по неадекватен начин е потърсил решение за себе си и за изява на скритите си претенции към обществото
52
21
 
9
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
В САЩ живеят тонове руснаци които се срамуват да говорят на руски и го раздават аристократи , а като се върнат в Матушката плюят " загубилия " запад и щурмуват макети на Райхстага защото са " патриоти " е такива са *** на които някои тука се кланят . Браво Блинкън много деликатно и пестеливо си се изказъл
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61 ето ти един уисъл блоуърСъществуването на Гладио, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни. Структурата е осъдена и забранена от Европейския парламент през 1990 г.Днес не е безспорно доказано дали дейността на секретната мрежа организации Гладио е наистина преустановена с края на Студената война, нито каква е съдбата на нейните тайни складове с оръжие и на оперативните ѝ агенти.
50
16
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Митрофанова,а изнасилването на Български девойки и жени и коленето на български народни мъже в Македония от сърби кой го допусна? Благородната и уникална Русия не беше ли? А Крим не бе ли Кубратов Български ? Беше! Къде Ви е достойнството,московити?Митрофанова, че американците са престъпници е ясно,ала некак си никой българин си обяснява как така част от родата ти живее в САЩ и Западна Европа. Вие сте позор,руснаци!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото на български българите и индианците се пишат с малка буква. Тук не ви е англосферата да пишете всичко с главни. Разбирам че сте метиси и мулати, черньовци пррдставящи се за натовски генерали по мрежите, ама като ви изхващат сте на два шамара или за по твърдоглавите един приклад.
48
14
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 52. Американци и руснаци окупираха в едно и също време държави. Бейрут...Афганистан....Брежнев и Рейгън направиха това. Нека се каже истината,каквато е. В същото време Тодор Живков и българите не окупираха никого. Бяхме принудени от Москва да окупираме Чехия , но това е друг тип престъпление...престъпление обаче,което ни тегне,независимо,че бяхме принудени да го извършим.
47
18
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
Малей. Много активни постсъветските фекалии, бе. Нещо се чувстват засегнати. Историята и България не ги интересува. Само лапането, а то трябва да се заслужи пред босовете иначе трябва да работят. 8 Абе - раково образование
46
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени". _____________________ А колко хиляди българи не останаха живи след руснаците, когато официално прекъснаха дипломатическите ни отношения и ни обявиха война на 5.09.1944, а войските им нахлуха в България? Колко обрани домове (от дядо знам), изнасилени жени и деца, ...
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53 Не пиши тъпотии. НРБ участва във Виетнам като съюзник на съветите.
44
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците също са отговорили подобаващо пpocташки...
43
17
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Нима? Нима критичният поглед на Митрофанова и сътрудниците й са пропуснали да отбележат факта,какво сториха с Българите руснаците. Ще им припомня! Същото,което и американците с Виетнам,Индианците и Панама. Абсолютно същото.При незаконното ,според международното право ,нахлуване на болшевиките в Царство България бяха поголовно изнасилвани Български девойки и жени. Това е факт,Митрофанова! Защо не би върнете архивите?
42
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан не е бил в Съветския съюз за разлика от Казахстан, да! НО! Кой нахлу през 1979 г. в Афганистан? Кого избушваха, за съжаление и буквално, там в продължение на около 10 г.? Чия военна техника още стои у местните, из планините? Русия цивилизова, казвате... Как? С осакатени милиони хора, деца вкл.? С избити десетки хиляди? С разрушени останки от инфраструктура? Със създаването на талибани и муджахидини, воюващи със съветските "освободители", за да ги изгонят от страната си?
41
11
 
10
 
! Отговори
факт преди 2 години
ние не сме ги канили и ги търпяхме 70г. ! а който ги покани ,,,,, жална му mайка .
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мистър Пропър=============Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени".
39
16
 
7
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Не се шегува а го казва в прав текст . Налазят ли някоя държава варниците маркират територията с паметници на " освободители " като кучетата които записват навсякъде . Блажени са народите които не са били " освободени " от тая чума
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 Джихади Джон ли не избиеал натед? Или онези с виолетовите тойоти? Прочети за операция гладио също
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 и по коя опорка ви казаха да си измислите че монголско нашествие не е съществувало, също като за баташкото клане и присъствието?