Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан

Държавният секретар на САЩ заяви, че това е урок от най-новата история
9 яну 2022 16:45, Нели Христова
149
Руското посолство в София: Блинкен се пошегува по просташки начин с Казахстан
Снимка: БГНЕС

Руското посолство в София разпространи информация за случващото се в Казахстан, в която не пропусна да критикува държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Причината - реплика на американския първи дипломат, че "един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат". Думите му са във връзка с помощта на Организацията на Договора за колективна сигурност за стабилизиране на положението в Казахстан.

"Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика: "Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат", пише още в съобщението.

"Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени".

"Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у "дома" си тези неканени гости".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войски си тръгнаха от Германия преди 30 години, а американските още са там._________________ Германия ги изгони. Те не си тръгнаха доброволно. И заради заплахата от тях има НАТО, има бази на НАТО, на САЩ там, където народът иска спокоен, мирен живот!
75
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо са там? Питате ли се? Май някой ги иска точно там, гледайки какво се опитват да правят онези от Евразия със съседни, и не само, държави. Те в Германия си живеят ОК. Ние да му мислим с източните...варяги
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От филмите прави впечатление,че не всички от тия отряди са от националната армия на САЩ под командването на Пентагона,там ЦРУ си има отделна армия от отряди,ФБР също,че обучението и наемането им е различно как легионери,армейци,що и обезщетенията в случаи от травми,осакатявания,смърт,че зачитане на права за национален гвардейски корпус.
73
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не се интересува от Руското посолство в София, освен руските слуги и шпиони у нас. След като ни натресе Киро ментата, за премиер, Американското посолство, гони по "популярност" руското.
72
12
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Руски Тролик се загрижил за свободата на "Калифорния"? О, свещена простота! Затова ли мексиканците мечтаят да забегнат там. Представям си, с какви простотии промиват мозъка на обикновения мужик!
71
9
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
САЩ влязоха в Калифорния и Ню Мексико/които са мексиканска територия/и вече над 150год.не се сещат да си тръгнат.Преди да говориш за другите,погледни себе си в огледалото.
70
9
 
13
 
! Отговори
хм преди 2 години
Като чуя "освободители",и все се сещам за "ванка с танка"!
69
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако не е бил берлинския конгрес сега щяхме да сме руска губерния каквато е била целта на войната.
68
13
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Писмо на Васил Левски до Любен Каравелов..."Байо Либене, чух че ти и оная лудетина Ботьова, сте искали да докарате миризливиот казашки ботуш у Бугарско! Ако това е верно, ще дойда и ще ви откъсна чепките със собствените си кунки"...!
67
14
 
16
 
! Отговори
Коментари преди 2 години
Много елементарно се слага знак за равенство между СССР и Русия. Но при напускането на източна Европа от съветските войски логична и отговорна стъпка можеше да бъде напускане на американските части на Западна Европа.И явно по трудния начин , но ще го разберат все пак чугунените глави , че светът не е еднополюсен.
66
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия лафове с Освобождението вече не вървят. След 500 години българите са си носили българските имена още преди 1878. Русофилите са враг на България, не е ли ясно!?!
65
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да е прав Блинкен. Но по нахалитет САЩ са недостижими. И днес имат над 800 бази в 70 държави. Няма отърване.
64
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Блинкен! При 150 хилядна собствена войска, да викаш руски батальон да оправя бакиите, които си забъркал,си е покана към мечка на медена пита. А и въобще историята помни Унгария 1956, Чехословакия 1968, Полшае 1980 и самопоканилите се руските батальони..
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-(ха..) - по-богати сме от Казахстан? Не е май съвсем така:България по статистика е няколко места след Казахстан по GDP PPP (БВП покупателна способност) и по HDI ( индекс на човешко развитие).
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който знае руски,знае как се казва "шега" на техния език. За недоучилите - Ш.у.т.к.а
61
0
 
12
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Прабаба ми разказваше спомените си за злополучния септември 44. За зверствата и страха от петолъчките. Обаче не пропусна да спомене и това, че не са били руснаци, а диваци от съюзна република. Никого не защитавам. В края на краищата точно СССР ни вкара във война, но пък и не забравям, че прадядо е воювал срещу англичаните, а дядо - срещу американците. Няма как да ги броя за приятели. Както и Русия.
60
19
 
16
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Блинкен изобщо не се пошегувал с Казахстан, а е казал истината за руския ботуш! Нагли, лицемерни, и верно нямат изгонване! След 45 годината от нахлуването на Сталин в България, още няма измъкване! Да не говорим, за измислената "македонска" нация и език! Още рецитират какво са им казали от Кремъл и Коминтерна! А на Кремълското Жуже ,азбуките му идват от ..."македонските" земи!
59
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА.... Ти не си виновен виновна е тази която вместо да те роди от там където трябва е направила едно големо г.о в н о
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя как Кокорчовците ше реагират на заплахите идващи откъм руското посолство. Радев и Янев също искам да ги чуя.
57
10
 
11
 
! Отговори
? преди 2 години
Що така са гузни в това посольство ? Да не би да се сещат нещо ?!