САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус

Това може да доведе до ответен отговор, казаха от Вашингтон
19 яну 2022 08:13, Елка Василева
107
САЩ разтревожени - Русия може да разположи ядрени оръжия в Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са обезпокоени от проект за конституционна реформа в Беларус, която би позволила разполагането на руски ядрени оръжия в страната, граничеща с Украйна и Полша. Това заяви  пред репортери високопоставена служителка на Държавния департамент, предаде Франс прес.

Според нея президентът на Беларус Александър Лукашенко планира да прокара конституционни реформи на референдум, който може да бъде организиран през февруари.

"Тези конституционни промени биха могли да означават, че Беларус планира да разреши разполагането на ядрени и конвенционални сили на своя територия", каза тя.

Наличието на ядрени оръжия по границите на ЕС би представлявало риск за европейската сигурност и може да доведе до ответен отговор, предупреди тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Разполагането на ядрени оръжия със среден обсег се регулираше от изтеклия вече договор от1986г според който отсам Урал в цяла Европа не трябва да има такива с наземно базиране. И няма, засега договорът се спазва. Проблемът на САЩ е, че оръжията с малък обсег(до 500км),които не са забранени, разположени в Беларус ще достигат цяла Полша и американските бази там. Което драстично проваля американските планове.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото повикало, такова отговорило! Стара но още валидна българска поговорка!
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са баси и примитивно мислещите - Беларус,! Русия мисли за северния полюс и Куба, Мексико, Колумбия и други по-близки дестинации до ФАЩ от Беларус!
48
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данков Господинчо, нали знаеш какво става с тези дето стоят на 2 стола.
47
17
 
5
 
! Отговори
Голям научен пробив преди 2 години
След вековни научни спорове най-сетне историците стигнаха до единно мнение кои са изконните руски земи. Приеха твърдението на украинските учени историци че това е зоната 2 метра под повърхността на земята.
46
4
 
19
 
! Отговори
Данков преди 2 години
До Анонимен 65Ние играем и с двете страни, никога нема да тръгнем срещу Русия, американците го знаят това нещо :))) Аз може да имам неприятни впечатления от рашките, обаче ако стане война, не бих тръгнал срещу тех, най-малкото защото са ни освободили :)) Самия факт, че Хитлер е искал цар Борис III да прати армия в СССР и ние сме отказали, говори достатъчно :))
45
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луканката е готов на всичко, само и само да се задържи на власт :))) Иначе не вервам да е толкова т*п Лукашенко, че да позволи на руснаците да разположат атомни бомби на територията на Беларус, така ще бъдат мишена при евентуална война :))
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайте предвид, че това изказване става в момент, когато САЩ активно строят военна база до украинския град Очаков, и още една със "седействието" на Великобритания до украинския град Николаев. Също така НАТО, т.е. САЩ има планове за строеж на "нещо си" в българския град Варна.
43
0
 
6
 
! Отговори
бай гого преди 2 години
само седите по форумите вместо да работите. Хора със страшно много свободно време само седят и тролват по форумитеАмерика и Русия ги биете от последните 76г. Продължавайте да воювате :))
42
5
 
11
 
! Отговори
345 преди 2 години
САЩ вече са взети на мушка от КИм Чен Ун ! Балистичните му ракети долитат и покриват цялата им територия! Човека ракета ще ги погребе ако се самозабравят. Въпрос на време да им предадат руснаците и хиперзвуковата технология на ракетите. Тогава САЩ ще бъде в шах и мат. А като гледам турците могат да решат да станат по независими от САЩ и да си /присвоят /национализират американските ядрени бомби на тяхна територия и да какдидатстват за независима ядрена държава.
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашата НАГЛОСТ и ГЛУПОСТ вече излиза от всякакви граници , и трябва да сте щастливи че насреща си имате един РАЗУМЕН , УМЕРЕН и МНОГО ИНТЕЛИГЕНТЕН ПОЛИТИК като Путин , че ако е онзи на СК отдавна да е седнал на копчетата с ракетите , и сте притеснени защото знаете отлично , че започне ли се - Не е много ясно как и кога ще свърши !! Когато света се учи от вас за хубавите неща : Спорт , музика , кино , и т.н сте ОБОЖАВАНИ , но когато сеете смърт по целия свят , няма как да срещнете разбиране !
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 - Какава течаща мисъл и смислен отговор очакваш от един неграмотен БУ..К ?! Няма да те разбере колкото и да му обясняваш !
39
20
 
3
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Русия да се пази на исток не на запад.Рано илли късно Китай ще завладее источните им територии.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хайде 24 Да пращат бомбардировачите на Путин, да му направят кефа да ги отстреля като глинени чинийки. Добре, че от такива като теб нищо не зависи.
37
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското нахалство няма край. Стигна се дотам Русия да постави ултиматум всички източноевропейски страни да напуснат НАТО за да се чувства Русия комфортно и в безопасност, в противен случай била принудена дори изнасилена да воюва за да изгони НАТО от държавите влезнали след 1997г и да неутрализира тия които имат желание да влезнат в НАТО. Забележете че бандитския ултиматум беше отправен в момент когато цената на газа в Европа надвиши 2000 долара за 1000 куб.м.
36
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До АнонименСлед още 8години гавра с "руската кочинна" от Запада май няма да остане много,както вървят нещата.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40: Промит мозък който не вижда на 2 метра пред носа си. Тук говорим за политика а не каква ракия пиеш. ФАЩ унищожи Сирия, Аффанистан, Ирак където никога не намериха измислините химически оръжия но пък точат нефт до ден днешен. ФАЩ имат над 700 бази по цял свят, защо? ФАЩ унищожи 100,000 мирни жители в Хирошима, нещо да кажеш?
34
3
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЩЕ РАЗПОЛОЖИ Я ДА НЯМА С ВАС ДА СИ ИГРАЕ
33
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До Анонимендо 35 А как ще обясниш факта,че Русия не падна при цена на нефта от 30$?Нали щеше да стане същото като със СССР и то за броени месеци?Вече тече осма година,а Русия не само не е паднала,а и контраатакува!Самият Запад е в най-тежкото си състояние от Втората световна насам.СССР падна,защото дъртите ***-феодали поискаха да са капиталисти,тоест сами го събориха.А сега идеология няма,само геополитика,всеки се бори за място под Слънцето.Само силните ще успеят!
32
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно със сигурност. Гаврата с руската кочинна ще продължи :)