При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции

Фон дер Лайен: Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа
20 яну 2022 14:41, Елка Василева
189
При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Добре, ще изключат Русия от SWIFT. Само ми обясни как при годишен оборот от над $180 млрд между Европа и Русия ще върви търговията - сигурно в Брюксел ще товарят влакови композиции с евраци? Тръмп веднъж спомена за такава вероятност, на което Путин му обясни, че тогава ще поискат САЩ да си плащат не с долари, а със злато. Номер, който спокойно може да врътне и на еврогейците. Хайде са видим тогава кой ще е по-зле?
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия заплашва да си простреля крака като спе доставките на руска газ.
49
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно ще е ЕС небрежно да им хвърли малко оръжие на украинците през оградата. Украинската аармия ще свърши останалото.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фразата "може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество" казана по адрес на руския президент означава "да ни се подчини и да започне да ни слугува, тъй както ни слугуват Лойко, Корко и Кокорко". Можем ли да повярваме, че Государят Путин ще клекне на някого? Не, разбира се.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е по-силна от Ислямска държава, която САЩ и Западна Европа не можаха да победят.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и САЩ не можаха да победят талибаните. Афганистанците предпочитат талибаните пред САЩ и Европейския съюз. Война в Украйна ще бъде велико безплатно шоу. Очакваме тези гладиатори да покажат истинска кръв и убийства пред народите на Европа, не само фалшиви холивудски филми с фалшива кръв.
45
11
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Русофилиштиците верно ли си вярват, че няма да има санкции? Ще има , и те ще са най-жестоките икономически санкции в най-новата история! Отделно, че всички държави ще се юрнат да си продават най-новото оръжие на Украйна!
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вова рие, на гърба му пада.
43
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тия не разбраха ли, че.от санкции файда няма ?!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жокер - не е ***!
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 "Украйна е създадена от Ленин и болшевиките. Крим е даден на Украйна от украинецът Хрушчов. Запада много уважава делата на Ленин и Хрушчов." Затова ли Русия подписа договор за гаранция на целостта на Украйна ( с Крим, разбира се) и до 2014 плащаше наем за базата си там?
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой цака много кинти за рекламна кампания тип обработка на общественото мнение, как Русия щяла да нападне Украйна. Прилича на милионите долари които се дадоха за статии за Садам, а после и за Башар Асад. Сега знаем какво е положението там, само че в случай с Русия най-много Украйна да заприлича на Ирак и Сирия?
39
11
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
Путин постигна нещо уникално: ускори обединението на Европа по въпроса за сигурността й. :))) Голям политик. Дано Тайм още няколко пъти го избере за корица. :))))))
38
2
 
16
 
! Отговори
до Очевидно преди 2 години
Споко, Няма да има война между Русия и НАТО! И едните и другите знаят, че при пряк военен конфликт между НАТО и Русия, в един момент той неминуемо ще премине в пълномащабна термо-ядрена война! Виж, НАТО е готов да воюва срещу Русия до последния украинец, Но без да участва в пряк военен конфликт с Русия!
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции към Русия от ЕС??? Те такова нещо няма и няма да има. Германия без газ, чудо невиждано, няма и да се види. Да няма грам руски туристи по курортите в България, да бе да, ако трябва монголци ще ги записват, ама с хляб и сол ще ги посрещат. Русия трябва да продължи безстрашно да развива стратегическите си задачи.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32-НА ХОХЛИТЕ ОТДАВНА СА ИМ ДАЛИ ОТ ТРИТЕ НАЙ ДЪЛГОТО.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е създадена от Ленин и болшевиките. Крим е даден на Украйна от украинецът Хрушчов. Запада много уважава делата на Ленин и Хрушчов.
34
17
 
7
 
! Отговори
Истината е , преди 2 години
...че Западът само чака Русия да нахлуе с Украйна и да им ударят теслата! Запорират ли им всички банкови сметки и преводи,и така ще сложат ръка над трилиони...! Отделно ще си набутат всичкото оръжие на Украйна! Така че, схемите на Кремъското Джудже, как щяло да бъде "шах и мат", са са и в главите на болните мозъци във Кремъл! Сигурен съм, че като ги усетят че са слаби,Китай ще са първите ,които ще ги треснат зад гърба !
33
12
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Този филм вече го гледахме, както когато Германия и СССР си поделят Полша, а Англия и Франция обевяват "тиха война" на Германия която се изразява в пускане на бюлетини от самолети и гледане със зъл поглед от тяхната страна на фронта! Тия не разбраха ли, че диктаторите разбират само от бой по кратуната? С листи хартия може да се плащат само гаргите! В момента Путин се изживява като новия Хитлер и проверява колкото може да натиска преди Европа да започне да се активизира!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък съм за разпадане не ЕС и всички меки китки да се изгонят от България. Слава на всички славянски православни държави.