При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции

Фон дер Лайен: Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа
20 яну 2022 14:41, Елка Василева
189
При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа на сфери на влияние, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Ако има ескалация в Украйна, ЕС е готов да отговори "с масивни икономически и финансови санкции", подчерта тя в речта си на събитие на Световния икономически форум.

"Надяваме се атака да не се случи, но ако се случи, ние сме подготвени", каза Фон дер Лайен и добави, че политиката на Кремъл е "опасна".

Фон дер Лайен също така посочи, че през 2022 г. е необходимо доверие повече от всякога, тъй като може да "измести" мисленето на страните от конфликт "към сътрудничество".

В изказването си за Световния икономически форум шефът на ЕК определи доверието като "най-скъпата валута" в момента.

"Доверието между страните може да наклони баланса в международните отношения“, заключи Фон дер Лайен, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Волът рие, на гърба му пада!
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ разрешиха на войниците да се гримират в строя, дано разрешат червилцето и в ЕС армиите, че да няма дискриминация. И ако измислят различни десени и кройки униформи по избор, също ще е добре. Розов камуфлаж със сребърни акценти ще е хит.
29
4
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
700 безделници само прос-то-тии и огромни заплати нато и ес да се разтурятнезабавно тъи като са вредни за човечеството вируси ваксини санкции конфликтиедно свястно нещо не са свършили до сега
28
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мислеща : Все ни се струва, че Донбас е украинкса територия (както и Крим) и Киев може да се разпорежда суверрно на своята си територия (както го направи русия в чечня , убивайки хиляди чеченци и невинни граждани). Та ако Путин нахлуе в Донбас, той нахлува в чужда украинска територия и изппепеляването на хилди вагнерчета в сирия може да му се види детска жмичка в сравенение, да не говорим ще че зачерни много руски майки на млади непрофесионални войничета, невиновни за имперската игра на путин
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гeй, страдащ от сифилис, кой е той?Справка - лежи на червения площад.Жокер - не е ***!
26
14
 
7
 
! Отговори
Много преди 2 години
...са смешни тия, които говорят че Западът щял да спретне "гейпарад"! Засега единствената държава, която си прави парадите и раздрънква оръжие пред мумията на най-великите Гей на миналият век /Ленин/, това е Русия! Още се гордеят с тоя п***Рас! Путин даже го обяви за "светец"! Изперкала работа!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада плати 5 милиарда долара за преврат в Украйна. Те пратиха въоръжени западни сини човечета да стрелят по народа и полицията.
24
21
 
2
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
Изключете ги от SWIFT! И дайте на Украйна тактическо ядрено оръжие!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно предупреждение при положение, че ескалацията в Украйна я създавате точно вие. Кой раздаваше бисквитки на майдана?
22
1
 
19
 
! Отговори
Очевидно е преди 2 години
Реториката подсказва, че цирея скоро ще се спука. На всичките беди една война наблизо само ни липсва. И като почнат да изплуват труповете по плажовете в Бургаския залив и съвсем ще вържем сезона...
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин каза, че ако нр му приемат ултиматума щял да мисли за воеено-технически отговор. Интересно освен безаналоговки, ултиматуми и военнотехнически отговорои тази страна под това тоталитарно ръководство има лу други решения за бъдещето си, или трърдо са решли да си останта в 20век.
20
1
 
16
 
! Отговори
пх преди 2 години
"""""При ескалация в Украйна ЕС готов да отговори с масивни санкции"""" ---- Например??? Шъ отрежете клончето на което седите??? Или както "помогнахте" на Н.аакашвили, когато го насъскахте да нападне на руските миротворчески бази в Южна Осетия??? Шъ съ откажите от руската газ, нефт и редкоземлени минерали??? Нее..., силно се съмнявам! Ми тогава как, може би, както Комар хапе Слон??? -))))))))
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС готов ли е сам да си спре газа и да умре за Украйна?
18
2
 
12
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 2 години
Ако стане мурабе тази първа ще гресира боксерките.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не трябва да се позволява на Русия да разделя Европа"Така е, това е ваш патент - справка Сърбия.
16
0
 
15
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Урцуло, кво правим с двата милиарда дози псевдовацини, дето си ни поръчала за тая година? Ще ги сипваме ли в канала?
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази кикимора от името на сащ ли говори?
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООо щом ще се обърнем към древногръцкият герой Санкций!! О това е много сериозно, Путин сигурно ще се уплаши и ще иде да се моли на Тангра, Санкций да не го погне...Тея *** ли са к'ви са. Нашите деди са си правили чаши, за да предадат съобщението... тея викат Санкций! *** мазни...
13
1
 
20
 
! Отговори
DaDa преди 2 години
Фон ЛайнАРЕн да не говори от името на целия ЕС.
12
1
 
23
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Путин беше пределно ясен- ако украинските войски нахлуят в ДНР и ЛНР, то руснаците няма да се спрат до там, а ще стигнат и до Киев. Какво не им е ясно още на тези не знам?!