Гутериш: Русия няма да нахлуе в Украйна!

Генералният секретар на ООН е в контакт с висшите руски служители
22 яну 2022 12:41, Петя Славова
65
Гутериш: Русия няма да нахлуе в Украйна!
Снимка: БГНЕС

Русия няма да нахлуе в Украйна, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

По най-актуалния въпрос дали Русия, която е струпала 100 000 войници на границата с Украйна, ще нападне бившата съветска република, Гутериш коментира: "Не мисля, че Русия ще нахлуе в Украйна, надявам се, че съм прав."

Още по темата


Какво го кара да поддържа това мнение? "Защото не вярвам във военно решение на съществуващите проблеми и смятам, че най-рационалният начин за разрешаване на тези проблеми е чрез дипломация и чрез участие в сериозен диалог", посочи Гутериш, като подчерта, че едно нахлуване би имало "ужасни последици".

Генералният секретар заяви, че ООН е в контакт с висши служители в Русия, въпреки че не е пряко ангажирана с кризата в Украйна. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснака треба да зарови " чифте пищовите " и да се отдаде на търговия - нефт, газ и т. н .
33
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ако направи глупостта да влезе в Украйна ще получи една затяжна война с много жертви. Руското общество не разбира защо му е на Путин Украйна и по начало освен платените пропагандисти като Симонян и Соловьов и откачалки като Жириновски никой друг не гори от желание да воюва с укрите. За блицкриг не може и да се говори защото той се прави с танкове а срещу 1000 танка струпани около Украйна има 3000 най-модерни противотанкови средства Джавелин и NLAW плюс 8000 съветски ПТУРС.
32
8
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Говорим за икономически взаимоотношения, не за военни ситуации. След Горбачов Русия имаше шанс да се равни с цивилизования свят, но олигарсите им не позволиха.
31
3
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Щом е толкова категоричен значи УС си изнася г***з0 от източна Европа! Йееее! :)
30
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът няма нужда от война. Те "завладяват" чрез стандард и качество на живот. Хората сами искат да се присъединят. Та нали, за Бога, богатите руснаци също ги влече натам? От такова "завладяване" милионите редови руснаци имат интерес. Това означава инвестиции, нови технологии, нови производства, нов живот! Не са заинтересувани олигарсите, ще загубят властта си. Затова се нуждаят от външен враг.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато османците са нахлули в България 1396 година,защо западните *** не беха загрижени за нас,а дори са помагали на турците да останем колкото се може по дълго под тяхно робство!!
28
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво да каже този плазмодий?Той си е човек на руснаците.
27
4
 
6
 
! Отговори
Къде е Украйна преди 2 години
У края на Русия. Но преди 1000 години е била центърът на Русия.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 28-така плямпахте и за Сирия. Ама заплетохте езици.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8--А СМЕНЕТЕ ПЛОЧАТА ВЕЧЕ ДЕ.
24
2
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Русия няма да нахлуе в Украина,но нашите Трако-Келтски Братя и Сестри Ирландци,Шотландци и Уелсци са пред нахлуване в покоите на английската вещерuца Елизабет,за да й изтръгнат змийските еврейски очи. Мисля,че и англичаните няма да й простят.Бещо такова ще сторят и братята и сестрите ни по робство Чернокожи с очите на Байдън в Белият кеneфъ във Вашингтон! Еврейска мафия фашистка!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човече,наивно се пише с И ,а не с Й.
22
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Един нормален човек най после...
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който вярва че Русия няма да нахлуе в Украйна е руски привърженик, който вярва че ще нахлуе вярва в западната демокрация. Тук просто е въпрос на гледна точка, ние в действителност не знаем нищо за намеренията на Москва. Всеки си говори според симпатии и втрешно убеждение, като нито едното нито другото имат общо с действителноста, ние просто не знаем плановете на Путин и е просто найвно да се смята че той ще ги каже та дори и на Гутереш. Хитлер също беше обещал да не напада Полша?
20
3
 
13
 
! Отговори
Кви ги трускаш бе преди 2 години
На истерясалите западни политици много им се иска да нахлуят, дори според тях вече са го нахлули на Украйната. Хубаво колело беше.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гутериш вярвал.То затова имаш глава ,за да мислиш с нея.Ама той вярвал.Надявал се да е прав.И такива са т нар световни" лидери "и елити.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НЕЩО ДА КАЖЕ ЗА ЗАМРАЗЕНИЯТ ПРОЕКТ НОВОРУСИЯ ЛУГАНСК И ДОНЕЦК ОТКЪСНАТИ ОТ УКРАЙНА И ПРИСЪЕДИНЕНИ КЪДЕ? А КРИМ, ГУТЕРИШ СЛЕД КАТО ДЪЛГО ВРЕМЕ РУСНАЦИТЕ ГОВОРЕХА ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ НЕБЛАГОДАРНИ И ИМАТ МНОГО РУСКИ ГРАЖДАНИ В БГ ДА ОБЯВЯТ БЪЛГАРИЯ КАТО ОВЛАДЯНА ТЕРИТОРИЯ.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11-СЕЩАМ СЕ "МИРОТВОРЦИТЕ" ОТ САЩ. ВЪВ ЛИБИЯ, СИРИЯ, ИРАК, АФГАНИСТАН, ВИЕТНАМ, ЮГОСЛАВИЯ, И ОЩЕ И ОЩЕ. ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО. ЗА 130 ГОДИНИ Е НАХЛУВАЛА ВЪВ 150 ДЪРЖАВИ КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ "ОМИРОТВОРЯВАТ" ПО ЕДНА СТРАНА ВСЯКА ГОДИНА.
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шахматистът от Кремъл вкара Нато и САЩ в такъв филм, подлуди ги! Накара ги да разработват сценарии за нахлуване, да плашат със санкции, да разлайват куучетата! Просто им каза да забравят, че Украйна някога ще влезе в Нато. Мисля, че тоя път най-накрая на Запад загряха какво е червена линия и че няма да я преминат.
15
4
 
0
 
! Отговори
Киро Жарта преди 2 години
Ще нахлуе на мадъра във фризера!!!