Москва: Заплахите на САЩ за санкции няма да навредят лично на Путин

Те биха представлявали прекъсване на дипломатическите отношения
26 яну 2022 14:58, Елка Василева
34
Москва: Заплахите на САЩ за санкции няма да навредят лично на Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди, че налагането на персонални санкции срещу президента Владимир Путин няма да му навреди, но това ще бъде "политически разрушително", съобщава Ройтерс.

Още по темата
Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън каза, евентуалното налагане на персонални санкции срещу Путин, макар и рядка стъпка, може да се разглеждат като част от съгласуван стремеж на Съединените щати и техните съюзници да убедят Москва, че всяка нова агресия срещу Украйна ще доведе до бързи и огромни разходи, припомня БНР.

В отговор на това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че американските конгресмени и сенатори, обсъждащи лични санкции срещу висшите лидери на Русия, не са знаели факта, че на тях им е забранено от закона да притежават активи, имущество и банкови сметки в чужбина.

Индивидуалните санкции срещу Путин "не биха били болезнени, но биха били политически разрушителни", посочи Песков, който по-рано заяви, че подобни санкции биха представлявали прекъсване на дипломатическите отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Ама ти сероизно ли?Като отида да си купя кола и им изсипа чантата с парите и те ще ми кажат неможе? Или другаря Путин пазарува само с кредитни карти може би?Той и Божков така в Дубай като вземе нещо от магазина собственика си пише у тефтера колко му дължи
7
3
 
4
 
! Отговори
Има други санкции преди 2 години
И видните ПУТриоти на власт в Русия ги знаят много добре. Колко ли им е хубаво да си представят, че ги лишават от източените от Русия досега 2 трилиона долара, претакащи се в западната финансова система? Ами скромните къщурки на Запад за по няколко или няколко десетки милиона, ами лозята и личните фирмички? Ами западните паспортчета на цялото им домочадие в много случаи? Ами ако се наложи да си доказват "патриотизма" с принудителен живот само в Русия заедно със семействата - без онези благинки?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милярдите като не можеш да ги ползваш за какво са ти?
5
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си отива.Това е благ.Всички са зависими от лични снакции.
4
6
 
3
 
! Отговори
BG преди 2 години
Напълно съм съгласен,Путин открадна милярди,та как ще му навредят на него
3
18
 
2
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 2 години
През соца куманделите не ни даваха да гледаме ТопГън, да слушаме Бони М, да ходим с дълги коси, да носим дънки, да пеем Борн ин дъ Ю ЕС ЕЙ,да имаме смартфони, да дъвчем дъвки и да се друсaмe! Сега Ю ЕС ЕЙ ни дава всичко това наготово и затова трябва да се бием срещу алкашите с всички сили, иначе пак се връщаме във външния нужник!
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво Русия е зависима икономически от запада че ги плашат със санкции?Или искат чичко Путин да им спре напълно газта и да измрат напълно от студ до края на зимата?
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз проскубания бухал като го видя и не знам ко ми става...