Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна

Това става в навечерието на руски учения
127
Сателитни снимки показват войски край границата на Беларус с Украйна
Снимка: БГНЕС

Сателитни снимки на частна американска компания, публикувани днес, показват подробности от военни маневри на границата на Беларус с Украйна в навечерието на съвместни военни учения, обявени от Москва и Минск, които НАТО нарече най-голямото военно разполагане в Беларус от Студената война насам, предаде Ройтерс.

Русия и Беларус потвърдиха, че в периода 10-20 февруари ще проведат съвместните учения "Единна решимост 2022", целящи отработване на отблъскване на атака.

Русия даде някои подробности за ракети и бойни самолети, които изпраща за участие. Новото военно разполагане и планираните учения стават в момент, когато напрежението между Русия и Запада е високо заради руското струпване на войски близо до границата с Украйна.

Западни държави обвиниха Русия, че се готви да нахлуе в Украйна, а Москва отрича да има такива планове.

Снимките от базираната в САЩ "Максар текнолъджис" (Maxar Technologies) показват, че военни части, въоръжени с ракети, реактивни системи за залпова стрелба, както и щурмови самолети, са разположени на три места в Беларус, близо до границата с Украйна, съобщава БТА.

"Максар текнолъджис" съобщи, че е направила снимките на военно оборудване на 4 февруари край Елск, Речица и Лунинец. Всички локации са на около 50 километра от украинската граница.

Сателитни снимки показаха идентифицираните от "Максар" 15 щурмови самолета Су-25 и система за противовъздушна отбрана С-400 на летище Лунинец, както и ракети СС-26 "Искандер" и залпови ракетни установки край Елск.

Руското министерство на отбраната каза вчера, че е изпратило системи С-400 и бойни самолети Су-25 за участие в ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре всички *** марш към Мацква
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На соростията им пише в заглавието Беларус. Обаче ония вече клекнали и признали Беларус за Русия и кой щял напада Русия :)) До вчера тия същите искаха да наппадат Беларус че бил Лукашенко там майдани да му правят. Сега вече кой щял да напада Русия. Смех соросляциии
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
izh петолъчков ти е пентагона на теб. Е малко поокастрен откъм върховете, като пречупеният кръст на германците. Сащ има 30 трилиона дълг. Китай няма оръжие и купува руско. Почвай да схващаш картинката, че си на два шамара живот, а тук си много отворен
18
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой и защо ще напада Беларус и Русия, че да правят учения в близост до Украйна.........? Някой "умен" русофил може ли да отговори на този въпрос?
17
9
 
18
 
! Отговори
НЕНАВИЖДАМ преди 2 години
АМЕРИКАНСКИТЕ ГАДОВЕ И СЛУГИТЕ ИМ !!!!!!!!!!!!!!!! Заради Американските иззроддди сега България е 6.5 милиона и геноцида продължава !!!
16
5
 
7
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
Ще има такъв ОТПОР, на който Светът не е бил свидетел от 75 години.
15
14
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Абе петолъчковци. Мозъчето ви е останало от 1917 година. Тръгнал някой да напада Русия при положение че може да я КУПИ. Утре като си отидат последните от сталинските чугунени кратуни, младото поколение няма само да мечтае за живот и възможности като връстниците си на запад от Беларус. Въпросът е кагебейчето да не направи някоя глупост докато все още може. Целия свят ще трябва да плати
14
3
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе имаше и едни други"снимки" на БОВ в Ирак
13
5
 
21
 
! Отговори
Бандеровските преди 2 години
про-западни мършшши ще си го получат този път
12
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 2 години
До Анонимен1 - Зеленски ли?
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да 11... Сега щеше да живееш в палатка или фургон. Опитай се да си купиш къща или апартамент при капиталистите. Сега и палатка или фургон неможе да си купиш.
10
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Статията е като за струпване на войски, за какво сте сложили снимка на учебен Як-130? Да бяхте сложили барем на някой самолет, който се споменава в статията. Е, случаен човек от улицата по-добра работа ще върши от дипломиран журналист.
9
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ако побърканяците от нато и мушещите им фитиля от Фащингтон престанат да " НАПИНЯТ " към границите на Русия,никой нема и да си прави труда да прави учения..Аз не разбирам толкова ли не им дойде акъла след многото бой,който ядат вече над век,че с "Медведа" трябва да си практичен ,дипломатичен,и да не доказваш непрекъснато че си склонен към самоубийство..Безумието на ЗАДКУЛИСНИТЕ играчи,които бутат действията им ще им изиграе лоша шега..За съжаление,и на нас...Ако не се осъзнаят,разбира се..
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 АнонименИ софия исчезва от света за 11 секунди заедно с тебе а ние от северозапада ще си правиме селфи с огнената гъба
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 АнонименКолко дрогиранСороскиГендар ! Сигурно си вече на втора доза днес
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми пазят се хората от НАТО. Колкото до достоверността - Блумбърг се изцепи прибързано със статия, че Русия е нападнала Украйна. После се извиняваха. Ама какво да се прави - невръстеници.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има бой по червени вагабонти.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2///Преди 100 години американски, британски, японски, полски войски направиха Интервенцията в Съветска Русия, за да я унищожат и разпаднат.//// Ако тези войски бяха повечко, нямаше да има комунизъм в Русия и България и сега светът щеше да е по добър.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен1 Ти гледай Джо Дементи и 330 милиона човешки *** да не яде бахура!
2
8
 
23
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Естествено,че има войска на Беларус и Русия! Да не са uдuoтu,че да оставят украинските фашисти и техните израело-анерикано-английски ръководители да нападнат два миролюбиви народа? Руско-беларуската Армия не е там,за да напада,а да предотврати наоадание. Смъртъ за САЩ!