351 депутати искат от Путин да признае Донецката и Луганската република

Това би сложило край на Минския мирен процес
15 фев 2022 17:30, Нели Христова
89
351 депутати искат от Путин да признае Донецката и Луганската република
Снимка: БГНЕС

Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането до президента Владимир Путин на резолюция за признаване на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, предаде ТАСС.

В подкрепа на решението гласуваха 351 депутати при 16 "против" и един "въздържал се".

Думата не подкрепи алтернативно предложение за изпращане на текста на резолюцията в руското министерство на външните работи за провеждането на консултации.

Резолюцията ще бъде подписана незабавно и изпратена на президента Путин, заяви председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин.

Предложението да се поиска от руския държавен глава да признае отцепилите се територии беше лансирано за пръв път от депутати на 19 януари, но отне седмици, докато влезе в дневния ред на парламента.

Признаване на двата региона би било сериозна крачка, която на практика би сложила край на Минския мирен процес за Източна Украйна, с който Русия казва, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще иска да предприеме подобна стъпка.

Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти, че руският президент понякога се отнася с хумор към съобщенията, посочващи дати за евентуално планирано от Русия нападение срещу Украйна.

Песков отбеляза, че е невъзможно човек да се отнася с разбиране към такова "маниакално информационно безумие". "Трудно е да се отнасяш с разбиране към това. Понякога (Путин) даже се шегува - иска да узнае не е ли публикувано някъде точното време, часът на започване на войната", допълни говорителят на Кремъл.

"Защото, наистина, не е възможно да се посрещне с разбиране подобно фактически понякога вече просто маниакално информационно безумие, каквото е налице в тази връзка", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
7
 
! Отговори
сериозна работа преди 2 години
Но чекистите работят по въпроса!Зюганов бил в болницата при ваксинирания Жириновски.Из нета се носи,че ПОЛОНИЯ бил в повече у таблетките с виагра дето любовника му дал.Абе жендърска му работа,който изневерява.......
7
9
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛЕД КАТО ГИ ЗАГРАБИ С ОРЪЖИЕ И ВОЙСКА Е ЯСНО , ЧЕ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЕ!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ по внимателно с радиацията...светиш...
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тънките сметки на Кремъл.да се изкара изгода от така създалото се напрежение..Може и хал хабер да няма Путин да напада Украйна,но защо да не се изкарат дивиденти от голямата шумотевица...Каквото и да спечели...берекядверсън...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минския договор е предварителен както Санстефанския.
3
11
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Признай ги Вова-нормалния свят е с теб..Апропо какво ще направи НАТО-сетих се за случката отпреди няколко години дето двама нашенски фермера попиляха от бой шест френски командоса и ги вързаха и предадаха на милицията!Ей тва са военните на НАТО-не мога да си представя руснаците пък какво ще ги напраеят!
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще се сцпеи на 2 и западна ще се обедини с Полша а източна с Русия. Зеленски ще учи полски.
1
12
 
22
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
мисля че това е едиснтвенто решение да бъдат спасени от укро-нацистка агресия от бандеровците !Достатъчно са се мъчили и живеят в страх тези хора там ,признавайте ги и мощно укрепване на новата граница !