Москва: Близо 10 руски военни конвоя напуснали Крим след учения

Киев отрече да е обстрелвал т.нар. „Луганска народна република“
17 фев 2022 10:42, Елка Василева
32
Москва: Близо 10 руски военни конвоя напуснали Крим след учения
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 10 руски военни конвоя с едрогабаритни, тежки и опасни товари са напуснали Крим след маневри. Това съобщи днес пред журналисти пресслужбата на Южния военен окръг на Русия, предаде РИА Новости. Не се посочва накъде са отпътували колоните.

Още по темата

Москва заяви тази седмица, че след приключили военни учения в райони край границата с Украйна изтегля частично участвалите в тях войски обратно в гарнизоните.

Служители на Военната автомобилна инспекция придружават колоните, заминали от Крим, и вземат мерки за сигурността по време на движението им.

Войските на Киев обстреляха тази сутрин територията на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) в Източна Украйна, включително с миномети, забранени от Минските споразумения за уреждане на сепаратисткия конфликт. Това заяви мисията на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация на режима за спиране на огъня. Според офицер от мисията силите на Киев са използвали миномети калибър 120 и 82 милиметра, а също така гранатомети и едрокалибрени картечници, предаде БТА.

Украинските правителствени сили обаче отрекоха обвинения на сепаратистите, че са обстрелвали техни позиции в Източна Украйна, предаде Ройтерс. „Макар нашите позиции да бяха обстрелвани със забранени (от Минските споразумения) оръжия, включително 122-милиметрова артилерия, украинските войски не отвърнаха на огъня“, заяви дежурният в пресслужбата на Операцията на обединените сили. Така се наричат правителственото звено, отговарящо за териториите до самообявилите се сепаратистки републики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се защо се церемонят с тези сепаратисти, а не ги щурмуват и унищожат...?
20
4
 
1
 
! Отговори
Войната преди 2 години
Я отложиха за 20 число. Информацията е от същите службички и от същият Jake Sullivan, които са в центъра на разследването на "Durham Report".
19
4
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
На бюрото на Путин вече стои призива на Държавната дума за необходимостта от признаване на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР). Най-вероятно Путин ще почака, може и цяла година, но ако се види, че Украйна няма намерение да изпълнява Минските съглашения накрая Русия ще признае Донбаската и Луганската република и те ще се присъединят към РФ.
18
4
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Валерiй Береза: Какво излиза: вие ще стреляте докато стрелят от Донбас и Луганск, а те ще стрелят дотогава, докато вашите силовики стрелят срещу тях. И как и кога всичко това ще завърши според вас? Съгласно Минските съглашения вие трябваше да дадете на Донбас и Луганск специален статут (самоуправление). Кога мислите да го направите?
17
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 6. Мммм, те щото сега са в клуба на най-богатите.
16
5
 
4
 
! Отговори
война до Валерий Бер преди 2 години
Другарю Валерий,вий който сте аутсорснат в България сте странна птица, щом Stinger и Javellin са ви по важни от мира?!Всъщност 2014 украинци палиха живи руснаци или бъркам?!?Войната започна, адоптирай (как смешно звучи) украинка, те поне стават до към 35 после стават колхоз бате!?У-краина е крайна и за Запад и за Изток, просто равно поле буферна транзитна зона, която продаде националните си интереси й стана една олигархична държава!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бягат руснаците като на страни.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основно от западен и южен военен окръг. След направено проучване се оказало ,че военните от западен и южен военен окръг не са готови и мотивирани да нападат Урпайна пради сходство с европеидната раса и на двата народа. Свикнали са един с друг и не таили мраза. Нито един военен от Северен и източен военен окръг обаче ,не си е заминал. Татаро-монголските орди обичат да убиват бели.
13
5
 
7
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
Сега Украйна ще се наложи да тегли заеми щото реално са фалит, обаче няма да има кой да даде. След изтеглянето на почти всички посолства, се изтеглиха и всички капитали. Богата на ресурси, земя и хора държава - но много много бедна и изключително зле управлявана. ЕС е наточил лиги за Украйна, свеж приток на работна ръка и ресурси, България е вече 'завладяна', както и Румъния, Полша и Унгария отдавна са изцоцани, цъфнали и вързали.
12
3
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Валерiй Береза: "Получихме ги! Заедно със Stinger-ите и Javelin-ите! Други питания?" Да, какво мислите да правите? Ще продължавате ли с обстрела на Донбас и Луганск или ще изпълнявате Минските съглашения и ще търсите мирно решение.
11
2
 
5
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
До Анонимен 10: "А ако ДНР и ЛНР не започнат наистина да изпълняват Минските споразумения, Русия ще признае това"? ..................... Чел ли си Минските споразумения? Сигурно не. Ето ти само първа точка: "1. Незабавно и всеобхватно прекратяване на огъня в определени райони на Донецка и Луганска области на Украйна и стриктното му прилагане" Кой трябва да спре обстрела? Стрелят и от двете страни но ДНР и ЛНР се отбраняват. Нека ЕС поне да изпратят наблюдатели вместо оръжие.
10
3
 
9
 
! Отговори
война преди 2 години
Милло дневниче, ужасът се чете навсякъде из екранчетата на носимите джаджи. 16.02.2022 - започна се и чакаме...Руснаците си го преместиха...17.02.2022 - Ден +1 битката се води основно по форумите. Американските клавиатури взеха превес. Китайските ботове не смогват на ***-медиите.......xx.xx.xxxx - Мило дневниче, готвиме си джавелини и патрнадаши, че няма в окопите нищо.Най накрая САЩ и НАТО наложиха санкции.на Русия, че не нападна Украйна....
9
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 8 "Получихме ги! А вие получихте ли черните чували"? Не съм чул да сме получавали, но ако получим можем да изпратим и тях като помощ към Украjна. Но все пак им пожелавам да не им потрябват. Ако престанат с гражданската война, ако престанат да служат на англосаксонските интереси имат шанс да си оправят държавата. По-добре да дадат специален статут на Донбас и Луганск отколкото да ги загубят.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво следва: На бюрото на Путин вече стои призива на Държавната дума за необходимостта от признаване на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР). Засега го е приел за сведение. Ако Киев не започне да изпълнява Минските споразумения, Русия ще признае ДНР и ЛНР и те ще влязат в състава на Руската федерация._____________________Какво следва, А ако ДНР и ЛНР не започнат наистина да изпълняват Минските споразумения, Русия ще признае това и ще ги "върне" на Украйна ли?
7
3
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До до,,Какво следва,,: Ако ДНР и ЛНР се присъединат към Русия със сигурност няма да са от най-бедните в Европа. Последното място по БНП на глава от населението в Европа си оспорват точно Украйна и Албания.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нищо ново. Получихме ги! А вие получихте ли черните чували?
5
3
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
Руските макета, най макета на света!
4
4
 
3
 
! Отговори
до,,Какво следва,, преди 2 години
Ами да ги присъединят. Още две територии в клуба на бедните.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресорът е ясен, не е Украйна. Ще си изфабрикуват всичко необходимо, за да започнат военни действия срещу независима държава.
2
3
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Валерiй Береза: Получихте ли вече каските от Германия?