Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стане ли война не 3 лв а 10 лв ще стане литър бензин,че и повече!
128
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Повторението е майка на знанието.
127
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Западът единодушно да признае Чечения и да обяви купеното проруско правителство за нелегитимно
126
9
 
11
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
Урок или окупаторски акт по-скоро ми прилича. Що не окупират области от Китай като са такива бабаити силни?
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както вървят нещата бензинът ще чукне 3лв
124
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук някои тук защитават руснаците,като лежат на мантрата,че са ни братушки.Те и в Украина мислеха така,докато не влезна руската войска.Е сега са готови с голи ръце да разкъсат руснаците,ама трябваше да се случи това с Крим за да се осъзнаят.Руски ботуш не трябва да стъпва тук!НИКОГА!Иначе всичко ще заграбят и пак от начало ще започваме.
123
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как едно руско корумпе, слугинче на диктатор да ни учи света на каквото и да било. Да си преподава уроците на мужиците и тьотките. Ние не сме такива!
122
8
 
11
 
! Отговори
До 157 преди 2 години
Руснаците ако искаха нашата територия е имало мнооого възможности да я получат. 1878 като ни освобождават, можеше просто да си ни анексират. Само че в Сан Стефано ни дават държава в вграници за които България щеше да е европейска сила. Но В Белин друго се решава. Сегашните ти приятели ни орязаха като краставици
121
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости, точно Вие руснаците не си научихте урока от тогава, какво постигнахте с Абхазия и Южна Осетия, погледнете какво представлява Сухуми столицата на Абхазия и как изглежда Батуми :) в тубата има достатъчно клипове от руски туристи, просто станахте за смях с вашия "руски мир" да не говорим как рублата от 30 за долар стигна 80 за долар, големо постижение нема що
120
9
 
17
 
! Отговори
До 153 преди 2 години
30 години руснаците са далеч от българите и като гледам сме се превърнали в бананова република от африкански тип с прякото участие на ЕС и НАТО. Какво са ти виновни руснаците са високите цени и ниските заплати? Тичай да се оплачеш на арменския поп
119
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюете руснаците, а каква ще кажете за защита на американските интереси там където няма американци?
118
6
 
9
 
! Отговори
Внимание преди 2 години
УТРЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ ПО БГ ЧЕРНОМОРИЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ В ПЪТИ!!! РУСИЯ Е МИЛИОННА ДЪРЖАВА - 156 МЛН. И ТЕ ЩЕ ПОИСКАТ РУСКИ УЧИЛИЩА ПЪРВО. ВЕЧЕ ИМА. А ПОСЛЕ - НЕЗАВИСИМОСТ. ТОВА Е РУСКА СТРАТЕГИЯ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЕК. ВЕЛИКА. РЕСКИ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.
117
4
 
14
 
! Отговори
Дж преди 2 години
Защо украйна от 2015а до днес не започна дори да прилага минските споразумения, договорени с Меркел и Оланд. И подписани от тях. Защото не искат да дадат автономия на 2те руски области. И явно подстрекавани от американците.
116
8
 
14
 
! Отговори
Бисмарк преди 2 години
Предупредих ви да не дразните мечката ! Сега се молете да не излезе от бърлогата. Защото не знам как ще я върнете обратно ?
115
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където Русия се намеси е мизерия за тези републики и народи,Ето Северна Корея е с Русия и Китай и там няма развитие.Обаче Южна Корея изнася КИА в цял свят и не само КИА само пример давам.Венецуела,Куба и те мизерстват като Северна Корея.Дори и ние и другите соц държави сме много по-назад от западна Европа заради руснаците.
114
6
 
5
 
! Отговори
Значи... преди 2 години
...когато Българите в Македония бяха ИЗБИВАНИ И ИМА ДОКУМЕНТИ за това, ОЩе ТОГАВА трябваше да обявим война на Югославия / ако бяхме добре въоръжени както сега Русия/ и тя щеше днес да е в пределите на БГ. Така ли?!? По- силният военно винаги печели? Но така ли е наистина??? Това е доктрина на отживели и сатрапски времена!
113
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски опозиционер го каза: Спечелихме Крим, но загубихме 40 мил. украинци завинаги!
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно!
111
13
 
15
 
! Отговори
77 преди 2 години
Империята на Злото, пак прилапа чужда мръвка, пак "миротворци", пак "рефепрендуми"....позната история. Внимавайте с руските туристи/ колонисти в България, да не се наложи да ги защитават !
110
0
 
1
 
! Отговори
До 143 преди 2 години
Напиши жертви цивилни в чичко ти гугъл и ще ти излезат куп документи. Видеа, статии.