Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава
22 фев 2022 08:35, Елка Василева
101
Експерт: За Путин държавата Украйна е измислена от Ленин
Снимка: БГНЕС

Изявлението на руския президент Владимир Путин за признаването на Донецката и Луганската народна републикя беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна. Това коментира пред БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Още по темата
Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

„Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува“, обясни дипломатът.

По думите му с признаването на двете републики Путин затваря страницата, отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и прибалтийските държави и Русия.

Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни, допълни Керемедчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
всякакви преди 2 години
прилики с доктрината на хитлер са "случайни"
76
0
 
0
 
! Отговори
Кво не е ясно? преди 2 години
Хайде да не се правят на изненадани!Няма как да кажеш на 20 млн. рускоговорящи украинци, че са втора категория хора и постепенно да им забраниш всичко руско училища,книгоиздаване,вестници,телевизия,радио,интернет и да очакваш Москва да търпи терора над тях. Не са познали с кого да се бъзикат! Запалиха фитила на бомба,седнаха върху нея, а сега викат "защо ни се пръсна ГЗ?".Няма никакъв шанс Украйна дългосрочно да просъществува като държава,ако остане антируски проект!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди да бъде разделена насам натам киев е столица на Киевска рус и москва без волжка българия с тях са се биели
74
1
 
3
 
! Отговори
джо преди 2 години
Сега разбрахте ли, защо не трябваше да се признава КОСОВО ? Бавно и болезнено Русия ще къса от Тази територия, защото международното право отдавна умря.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то си е така. Има исторически документи. Който има претенции, да ходи на арменския поп. в Киев.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика така излиза. Татари българи гагаузи, роми, казаци, руснаци, гърци, поляци, немци живеят и са измешани в Украйна. Ленин прави Украйна за да я откъсне от Полша и запада, но тя се обръащ после срещу Русия в 1930 г. и Сталин ги наказва жестоко. Украйна е била разделена като Македония в няколко империи преди Ленин най-много в Австроунгария и Германия и Русия..
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате чурки за война бе айде да ви видим ***. Това да не, е да хвърля пиратски от терасата.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада е най-големият ленинист! Днес Ленин е знаме на Запада! Ленин, Сталин, Рузвелт, Чърчил!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания, Франция, САЩ, Япония се биеха срещу Ленин и болшевизма, а сега подкрепят болшевишките идеи и болшевишките държави, ленинските, сталинските и хрушчовските решения в Съветския съюз. Интервенцията на Запада в Русия беше в Украйна за възстановяване на Руската империя и разграбването и от Запада и Япония.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската гражданска война се водеше в Украйна. Бели и червени се биеха в Украйна.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един руски десант в Киев и 200 000 чеченски главорези и от НАТО -вските платени джихадисти ще остане само кафеви петна и търкалящи се зелки безнито есдин украинец да пострада.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешна Украйна - събрани парчета от различни държави в разни времена. Как се разбират помежду си хора от източните и западните части? Първо не си говорят, а после - с бой.б
65
0
 
17
 
! Отговори
ДА преди 2 години
То и Косово е измислено,ама запада го подкрепя!А Кипър?!
64
12
 
10
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Жалко човече е това Путин. А и никой, повтарям никой лидер не трябва да стои на власт 20 години. Властта е опиат и замъглява разума. Затова трябва да се сменят хората на власт периодично. Само преди 10 години, Русия аха се беше позакрепила икономически - ходил съм тогава заплатите бяха прилични, сега вече 10 години надолу е икономиката. След тези безумни старчески глупости на Путин - руснаците ще станат още по-бедни.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Македония по Путиновата логика е измислена страна от комунистите през 1945 ама Путин твърди точно обратното. Така му отърва явно.
62
4
 
14
 
! Отговори
Каломан Асен преди 2 години
Украйна е нещо като Косово, измислено и наложено пак в разрез с ООН....
61
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин разсъждава точно както е разсъждавал Хитлер - за Судетската област, за Чехословакия, за Градска област.
60
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако света действа като Путин ще има трета световна война,защото всеки може да посика самостоятелна нова държава.Може даже и селата да се отцепят.За да продължи човечестяото да съществува,хора като Путин трябва в зародиш да бъдат отстранявани.Ако има поне още 5 като Путин ,света отива по дяволите.Това което е ,трябва да се възприеме иначе големите сили може да си разделят света като едно време и ние малките да сме роби или колонии.САЩ може да има Северна Америка,Бразилия Южна,Мексико,Централна...
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехурко,а Римската Империя Бог ли я създал? Всички държави са измислени от някой и са създадени с някаква цел.Може да се наричат събитията както искате,но държавите преди да бъдат държави не са съществували.Ако погледнете картите на държавите ще разберете ,че всички са измислени.Даже има такива ,които минават по средата на села,даже и къщи.Вече е измислено и няма върщане назад.Путин се върща назад.А това единствено води до войни,омраза.Ако се върщаме назад,трябва да има Персия,Рим,Египет и ...
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре го е казал,а сега да каже кой измислил Русия.Можеби Бог или извънземни?