Ген. Шивиков: Правим се на по-големи ястреби дори от Америка

България май застава на грешната страна, смята той
23 фев 2022 11:22, Ния Христова
238

 
"В пъти руската военна мощ превъзхожда украинската. Няма място за съпоставяне. Русия инвестира страшно много в развитието на съвременни военни технологии. Украйна разполага с морално и технологично остаряла военна техника, наследство от бившия Съветски съюз", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR ген. Димитър Шивиков, бивш командир на 61-ва механизирана бригада.
 
Според него Владимир Путин и руският народ следват своя национален интерес.
 
"Този конфликт беше създаден изкуствено преди 7-8 години. Настроиха се едни срещу други украинци и руснаци на територията на Украйна. Връщане назад няма. Конфликтът няма да се разрасне, ще бъде гарантирана сигурността на Донецка и Луганска област", каза още ген. Шивиков.
 
Той подчерта, че наблюдава как български политици и анализатори се надпреварват да защитават чужда кауза. 
 
"Имам чувството, че пак заставаме на грешната страна. Правим се на по-големи ястреби дори от Америка. През 2003 г. Турция не разреши на САЩ да бъде използвана акваторията, територията и въздушното пространство на страната за нападателни действия срещу Ирак. Ето това е национално отговорно поведение", посочи ген. Шивиков.
 
"Русия има своето основание. Под давление на външни сили беше извършен държавен преврат в Украйна", отбеляза той.
 
"Няма информация, че нелегално е доставено на Украйна българско оръжие. Българската армия е със занижени способности, но в този ограничен ресурс тя достойно изпълнява ежедневните си задачи. В състояние е да допринесе значително за териториалната цялост на България", обясни ген. Шивиков.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
А.И. Лебедь преди 2 години
Заради такива "генерали", които освен за теляци за друго не ги вземат в НАТО и заради техния ограничен от козирката хоризонт и стратегическо мислене, армията ви е на това дередже.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно къде бяха всички "демократи", когато в Одеса т.нар. Десен сектор изнасилваха и палеха живи руснаци. Повече от 40 души загинаха тогава.
161
16
 
8
 
! Отговори
Гост3 преди 2 години
:Генерале; *** го разправяй това на бащите и майките които губят децата си в Украйна!Позор си за миролюбивия български народ!
160
20
 
7
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Пак ще ме изтриете, но ШИВИКОВ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!А сме имали истински генерали като Иван Колев, Георги Вазов, Владимир Вазов, Христо Луков,......
159
3
 
17
 
! Отговори
До 192 преди 2 години
Не знам някой да обстрелва от 8 години насам турчеещите се българи в Кърджали, да им забранява езика, вестниците и телевизиит!?Меко казано, сравненията ти са нелепи!
158
26
 
15
 
! Отговори
Любен. Пандев преди 2 години
Шивикин е руска ***, като повечето "български" генерали. Освен това е и криминал от руски тип - ***, нагъл, алчен мужик.
157
11
 
40
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Айде стига с тая Америка с тоя Изток. ФАЩ
156
16
 
69
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 2 години
До 194:Цървуланко от някакво си поделение, двете неща нямат нищо общо, там в Украйна гейовете сбиха един народ на неговата си територия, а тук в България какво търсят турците, тази земя не е тяхна, изобщо до Босфора нищо не е тяхно. ИМА ЛИ Я РУСИЯ ЩЕ Я ИМА И БЪЛГАРИЯ! Ние сме братски народи-един език, една азбука, една вяра! Какво общо имаме с англо-гейовете?
155
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМ САМО ДА ПОПИТАМ ОЩЕ ЛИ ЧАКАТ ОНИЯ ОТ СЕВЕРА ОТ ДАНИЯ ЛИ БЯХА ИЛИ ОТ НОРВЕГИЯ ДЕТО ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА В НИСЪК СТАРТ ДА НАЛЕТЯТ И ДА НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА И КАКВО СТАНА С ОНАЯ СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО, ПРОСТО КИРЕ НАПИСА ЛИ НОВА И ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ, ВСЕКИ ДЕН ПРОТЕСТИ ПРОТИВ СТРАТЕГИЯТА.
154
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да попитам Шивиков, ако утре Турция следва своя национален интерес, и поиска Кърджали и Родопите. Той на коя страна ще застане. От поделение 32990
153
44
 
23
 
! Отговори
Шивиков Копейки преди 2 години
Е,Референдум в крим имало.То и в Судетите и в Австрия 1938г Адолф правил такива уж "Референдуми" с отрязване на чужди територии.Колко плащат на Костя Копейкин и ген.Шивиков да хвали новия Хитлер на 21 век под името Путин?
152
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един генерал да направи коментар, който си заслужава да прочетеш.
151
13
 
50
 
! Отговори
Симо преди 2 години
Най извратените убийци в света са американците. За последните 20 години САЩ са предизвикали 65 военни кофликта. От тях 11 голями военни операции по целия свят. САЩ разполагат с 783 военни бази извън САЩ и единствения в света концлагер - Гуантанамо.Русия ги превъзхожда във всички компоненти на ядрената триада а икономическите санкции носят само полза на Русия. Спирането на "Северен поток-2" ще увеличи цената на газа на спотовите пазари до 2000-3000$. при което РФ ще има свръхпечалби.
150
25
 
12
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Абе тоя кой беше?
149
58
 
14
 
! Отговори
Ленин преди 2 години
Най извратените убийци на света са руснаците.Затова, никаква милост за тях.
148
16
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точно казано, браво. Това трябва да е българската позиция, а не на ония *** - Митов, Нейнска и др подобни.
147
19
 
87
 
! Отговори
Знайко преди 2 години
Шивиков е мъжкар, човек на място. За това и му скроиха капан и го пенсионираха...
146
16
 
64
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Брей какви смелчаци са се навъдили. Като сте толкова смели хващайте пушките и отивайте да защитавате бандеровците в Украйна. Щели да вземат пенсията на генерала смешни сте . Да не се окаже някой прострян някъде с 9 -ка някъде .
145
91
 
25
 
! Отговори
... преди 2 години
Естесвено - Украйна иска най-после да стане нормална страна и да се отърси от руското влияние, а според руските шилове в българия - ОО това е външна намеса. Това което прави сега Русия е външна намеса.
144
62
 
23
 
! Отговори
Шивиков преди 2 години
Прилича на руски мужик!