Евродепутат за конфликта в Украйна: Потърпевши ще са европейците

Нахлуването в Украйна може да е пагубно за целия свят, каза Петър Витанов
Обновена: 24 фев 2022 16:27 | 24 фев 2022 10:56, Ния Христова
0

Какви санкциите ще наложи ЕС на Русия след военния конфликт в Украйна?

 
"Кадрите от снощи шокираха света. Нямам информация да има подготвен пакет от санкции. Чухме от САЩ и представители на институциите, че се подготвя пакет от санкции. Санкциите няма да бъдат военни поради няколко причини. Първо - НАТО преди няколко седмици обяви, че няма да изпраща войски в Украйна в случай на агресия, това казаха и по-големите страни членки на ЕС", каза пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Петър Витанов.
 
Според него санкциите ще бъдат силно икономически, но най-големите потърпевши ще бъдат европейските граждани.
 
"Пълномащабна световна война е нещо, което никой от нас не иска да си представи. Последните години имаме сериозна девалвация на международния ред и международното право. Това, което се случи снощи, е неприемливо. Това е агресия срещу суверенна държава".
 
Витанов е категоричен - Западът трябва да бъде единен в отговора си. 
 
"Ако газовите доставки биват нарушени, това означава блокиране на голяма част от икономиката на страната. Не знам как ще бъдат решавани битовите въпроси, свързани с отоплението. Последиците ще бъдат тежки", коментира той.
 
"Голяма част от икономическите обороти и активност се пренася на азиатските пазари. Икономическите санкции не биха били продуктивни. Това нахлуване в чужда държава би могло да се окаже началото на нещо изключително пагубно за целия свят", завърши евродепутатът.
 
Очаквайте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари