Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес четох изказване на Лукашенко, че сутринта преди удара на Русия министерството на отбраната на Беларус се обажда в министерството на отбраната на Украйна, за да каже, че предстои нападението и да се обадят в Москва. Не са се обадили, което говори, че са се надявали на помощ от запад, ама няма.
239
1
 
6
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
Няма какво да се лъжем 5 са вероятните сценарии:1. Някакси се разбират и спират огъня с помощта на Китай, Индия и други неактивни играчи.2. Бърза победа за Русия и смяна на Зеленски. Вероятно раздробяване на Украйна.3. Преврат, на Зеленски. Вероятно ще запазят територията си.3. Дълга и тежка партизанска война. Вероятно изтегляне като на американците от Афганистан. Преврат на Путин.4. Ранен преврат на Путин и смяна на властта в Русия. Приключване.5. Световна война.Избирайте
238
31
 
11
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Пишат за "Змийски остров",че руснаците са избили 13 украински войници.Лъжа е.Живи и здрави са,нахранени,говорят по телефона със семействата си.Предали се доброволно. Но има изненади за укри-слуги на америка-чеченските бойци-снайперисти.Неуловими и жестоки.С Русия шеги не минават.
237
21
 
15
 
! Отговори
Не на войната преди 2 години
Цяла седмица Путин евакуира цивилно население от Украйна и се готви за война. Още първия ден на настъпление, украински гранични полицаи се предават без бой. За 2-3 дена руснаците ще са в Киев. Путин иска да вземе оръжието на платените групировки в Украйна, с които ги въоръжиха проамерик. олигарси. Дано с това войната да приключи и да няма много цивилни жертви. От всяка война страда обикновеното население, а тези които я предизвикват се крият в бункери. Целта е цената на петрола и газта да расте.
236
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обяви война на Дълбоката държава и защитава Русия срещу американските сатанисти. Украйна е агресорът в двете обявени републики, а не Русия. Всички сте ***, ако не разбирате как пак ви метнаха на върбата платените медии на Сатаната, както с пандемията. Гледайте обявяването на специалната военна операция и чуйте думите на Путин. Всичко е нова пропаганда и лъжи. Сега ще спасяваме Украйна. Украйна е превзета от сатанистите и с платени нацистки отряди избива руснаци. Зеленски е техен слуга.
235
20
 
7
 
! Отговори
Шест Шест Шест преди 2 години
До Анонимен Путин е президент, не престъпник. За Ваше разочарование, той е начело на една от най- мощните държави в света и колкото и да не Ви се вярва, цял свят в момента го обсъжда.
234
13
 
7
 
! Отговори
ник преди 2 години
Нищо не е излъгал.Каза ясно,че ако не му приемат предложенията ще предприеме военно-технически и други мерки.Не ги приеха и сега ще има бой в каската.
233
2
 
6
 
! Отговори
Шест Шест Шест преди 2 години
Този, който е писал заглавието, навярно е сред личните лекари с профил психология на презиндента Путин, и говори от първо лице, че Путин няма да може... Ще кажеш, че той трябва да управлява всеки самолет, кораб, танк, или камион и трябва да стреля с всяка пушка... Мненията са повече от *** на този свят, но не се отличават от тях, едните са физически, другите мисловни...
232
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е престъпник!
231
15
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Снощи по Панорама Валери Найденов каза: Все пак трябва да се знаят и двете гледни точки. Путин също си има своите основания. Защо например никой тука не говори за десетките изгорени живи руснаци в Одеса през 2014, които са протестирали срещу Майдана в Киев?
230
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, понеже американците са все миротворци. Те имаха миротворчески мисии у Афганистан, Сирия, Либия, Ирак и къде ли не. Тва миротворческите мисии на америка. А мисирките вече припадат от усилия да заприличат на си ен ен.
229
11
 
30
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Украинският народ иска страната им да бъде в ЕС и искат да живеят по-добре, по-свободно и по-богато!Това Русия и Путин не могат да им го осигурят, следователно фашиста Путин никога няма да спечели украинския народ на своя страна!Това ще бъде пак едно мъчително време за украинците, които ще работят за жълти стотинки, а руските олигарси, ще им ограбват труда, а за свобода на словото даже не ми се говори!Велик и Всемогъщ е Британския Имперски Ум и въпрос на време е да победи Мечката!Барадей!ЦРУ!!!
228
7
 
26
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
На времето Хитлер е започнал войната точно със сащите твърдения,които и Путин използва "Ние с Украйна исторически и духовно сме един народ"АХитлер казва "геманците и австрийците исторически духовно са един народ" и наследващия ден анексира Австрия.След това същото говори за судетите и анексира Чехия.Така е с диктаторите.Имат голям апетит и Путин няма да се задоволи само с Донецк и Луганск.
227
21
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Според чешки медии от сателитни снимки се виждат 150 бойни руски хеликоптера разположени в база в Беларус на 32 км от границата с Украйна. Бог да пази братята руснаци заради тяхната саможертва за доброто бъдеще на Европа!
226
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана му ясно на Путин,че не може да пречупи духа на украинците.Макар и разбити продължават да се бият отчаяно за всяка улица и не се предават.Това много прилича на руснаците когато Хитлер ги разби и стигна до Москва.Но руснаците се биеха отчаяно и победиха.Украинците ще се бият до последно това е ясно.
225
5
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Малко странични въпроси:1.Защо мюсюлванските убийци не посмяха да припарят към Русия? 2.Защо мюсюлманските убийци съсипаха Европа и САЩ от тероризъм,придружен с буйства на невинни деца,жени,младеже? Е,сега кто виждате какво става,разбрахти ли какви трябва да бъдем в отпора на злото.
224
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено ми е жал за невинните украинци,а политиците им трябва да бъдат набучени на кол.Лоша и тотално сбъркана американска политика .Нато създадено от Америка да защитава европа от държави като Македония или България преди да се присъеденим?Напротив беше създадено точно срещу Русия.Кой бомбандира Югославия ? Америка ,Германия и компания .....Стига сте бълвали глупости ,защо е ГЛАДНА БЪЛГАРИЯ ,защото води същата наложена американска геноцидна политика.Приеха ни в EU да си ни заличът като нация
223
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора се загрижили как Путин ще управлява конфликта. Не се кахърете, той си е написал домашното. Мислете ние какво ще правим.
222
12
 
11
 
! Отговори
ACM преди 2 години
Американските противовъздушни ситеми , с които дариха Украйна ,нещо куцат ..
221
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не е вярно Русия няма намерение да нахлува в Украйна стига сте слушали пропаганда