Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава

Сега Путин е повече от всякога изолиран от света, заяви президентът на САЩ
Обновена: 2 мар 2022 08:12 | 2 мар 2022 06:09, Елка Василева
437
Байдън за Путин: Той няма представа какво се задава
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън бе аплодиран от демократи и републиканци в знак на подкрепа за Украйна по време на речта си "За състоянието на Съюза“, произнесена тази нощ пред Конгреса, предаде Ройтерс.

"Нека всеки от нас, който е в състояние да стане, да стане и да изпрати ясен сигнал към Украйна и света", каза президентът на САЩ.

Още по темата
Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с овации и развяване на украински флагове изразиха подкрепата си за борбата на народа на Украйна срещу нашествието на Русия.

"Преди шест дни руският президент Владимир Путин се опита да разклати устоите на свободния свят, мислейки, че може да го накара да се подчини на заплашителните му методи", каза президентът на САЩ. "Но той много се обърка".

Байдън описа украинския народ като "стена от сила, която /Путин/ никога не си е представял".

Той похвали украинския си колега Володимир Зеленски и украинските граждани за "тяхното безстрашие, тяхната смелост, тяхната решителност, /която/ вдъхновява света".

"Нахлуването на руския диктатор в чужда държава струва скъпо на целия свят", заяви Байдън в речта си.

Но "в битката между демокрацията и автокрацията демокрациите се изправят на крака и светът ясно избира страната на мира и сигурността", каза той.

Светът е "изолирал" Владимир Путин за това, че е изпратил руските войски да нахлуят в Украйна, заяви президентът на САЩ като се зарече, че опустошителните санкции ще "изцедят" икономическата сила на Русия и ще отслабят армията ѝ.

"Сега Путин е изолиран от света повече, отколкото някога е бил", заяви Байдън, като добави, че "той няма представа какво го очаква" по отношение на икономическите санкции и наказания.

Американският президент предупреди и руските олигарси и "корумпирани лидери", които според него са измъкнали милиарди долари по време на режима на Путин: "Идваме за вашите незаконно придобити печалби".

Байдън повтори, че американските сили "няма да участват в конфликта с руските сили в Украйна“.

Съединените щати ще освободят 30 млн. барела петрол от стратегическия си петролен резерв като част от международните усилия за стабилизиране на пазара след нахлуването на Русия в Украйна, заяви американският президент.

По въпроса за борбата с инфлацията в САЩ той отбеляза, че има две възможности. Едната е тя да се ограничава чрез намаляване на доходите и оттам обедняване на американците. По думите му другата възможност е по-добра и тя е да бъдат намалени разходите за живот на хората, а не доходите им, като в страната се произвеждат повече автомобили и полупроводници и бъде изградена още инфраструктура и въведени иновации.

"Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата", предрече той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат модернизирани пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии навсякъде. Според президента предстои изграждането на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електромобили, ще бъдат подменени "отровните оловни тръби" на водопроводите и ще бъде осигурен на достъпна цена високоскоростен интернет "за всеки американец в град, предградие, село и племенна общност".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублата била паднала, на какво се радват oлигoфpeнитe? а петролът и газът подскочиха, Русия продава петрол и газ. Като почне да ги продава за рубли тогава гледайте.
231
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да забравя преди да се проведат изборите за президент на САЩ в предаването Делници по тв Евроком гостуваше международния анализатор Валентин Вацев,същия обяви,че дълбоката държава ще направи и невъзможното и ще се фалшифицират изборите за да отстранят Тръмп.Вацев тогава пророчески обяви,че дойде ли Байдън на власт Вашингтон ще насъскат Украйна на пряк военен конфликт с Русия.Това сега го виждаме с очите си.Тръмп беше неудобен,защото не запали ни една война .
230
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно са безсилни срещу Путин и не са на себе си, но ще свикнат с безсилието си.
229
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще декомунизира сащ, личи си по физиономията на бай дън, че ацки се мъчи.
228
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вгледайте се в сурата на това сартанистко изчадие и се молете Русия,Китай и съюзниците им да надделеят над САЩ и запада,щото ако сатанисткия (елит) зад океана и в Брюксел успеят да подчинят Русия и Китай и реализират пъклените си намерение с хората по света е свършено.
227
13
 
6
 
! Отговори
Тежък русофоб преди 2 години
До всичките русофили искренно се надявам да видите нещата в мирна и просперираща Асвабадителка расия, от първо лице.
226
5
 
20
 
! Отговори
двуличие преди 2 години
Санкционират Русия, а удрят Европа
225
2
 
9
 
! Отговори
>>> преди 2 години
а и тямаш представа къде се намираш....ирански
224
5
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Деменцията отново се е опикал. В речта си е нарекъл украинците "иранския народ" :D :D :D Ако санкциите съсипваха РУсия защо САЩ не ги налагат, а ръчкат ЕС да го прави? За да затъне Европа по начин, от който няма измъкване?
223
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да де, ама отнова както винаги не става ясно за кого става всъщност дума: за първия ли, за втория ли, за другия ли, или за иранците..., а?
222
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради Косово!
221
7
 
29
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
Не разбрах , защо щатите бомбардираха Сърбия !
220
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Друг ъгъл ! А твоята Русия изпълни ли си договора да гарантира украинската тероториална неприкосновеност от 1994 в Будапеща? Според тебе Русия не е длъжна да изпълнява договорите а само контрагентите на Русия. Няма такъв филм таваришч.
219
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кофти беззъб си ти. Вземи един руски паспорт и се опитай да влезнеш в някоя цивилизована страна да видим дали ще ти се получи. Опитай се да прелетиш с руски самолет където и да е на северното полукълбо. Опитай се с руската си кредитна карта да изтеглиш пари където и да е по света да видим дали ще ти се получи. Не си мисли че само със куршуми може да бъде убита Русия има други много по-силни и хуманни начини.
218
2
 
5
 
! Отговори
голям рев преди 2 години
Един слуга по-малко ще имат ....
217
10
 
30
 
! Отговори
Друг ъгъл ! преди 2 години
Би трябвало украинците да се сърдят на Зеленски , защо не изпълнява ДОГОВОРИТЕ които е подписвал , с Русия .
216
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам че руските окупатори са влезнали в Херсон и казват че са го завзели. На кадрите ясно се вижда какви огромни разрушения са предизвикали руските неканени завоеватели почти няма здрава жилищна сграда. Питам нашите запалени русофили и путинисти, ако руските opки дойдат и ви разрушат жилището вие пак ли ще се отнасяте към тях с любов и възхищение, ще продължавате ли да поддържате окупатора Русия и психопата Путин?
215
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е параноик, кара всеки човек да си прави по 3 теста за Ковид преди да се срещне с него.
214
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и наште русофили и путинисти нямат представа какво се задава срещу тая човеконенавистническа Русия.
213
7
 
19
 
! Отговори
на финалЪ преди 2 години
Оставете ''човеко'' , 40г. се бори да стане Президент , и когато стана , то пък акъла му се изпарил !