Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна

Събитията в Украйна не били холивудски екшън
177
Лавров: Бъдещето на Украйна да се решава от тази многонационална страна
Снимка: БГНЕС

Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно ръководство, трябва да се решава от украинския народ заедно с останалите народи в тази многонационална страна. Това заяви днес външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по теми от актуалния международен дневен ред, предаде ТАСС.

Още по темата

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има абсолютно добро и абсолютно зло, каза Лавров. Той припомни изявление на френския президент Еманюел Макрон, според когото е неправилно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат обвинявани, че там процъфтява нацизъм.

"Френска журналистка, посетила Донбас, описа как е наблюдавала обстрели на едно училище, убийство на две жени, работили в това училище, и как е приканила да се засрамят всички западни дейци, отказващи да виждат това. Разбира се, не са й разрешили да публикува това, но коментарът е достъпен в социалните мрежи", посочи първият дипломат на Русия. "Тъй че ви каня просто да се запознаете с фактите", добави той.

Русия "има военна доктрина, в която са описани параметрите,  условията за използване на ядрени оръжия. У нас няма никаква ескалация с цел деескалация, както се опитват да ни вменят западни аналитици. Сега обаче се говори за ядрена война. И ви моля много внимателно да погледнете прозвучалите изказвания и персонажите, които правят тези изказвания", каза Сергей Лавров.

По време на двустранни контакти с Русия държавите от НАТО "като че ли проявяват разбиране, но щом само се съберат заедно, нещо им става", отбеляза руският външен министър. "Явно (. . .) там вече ръководят САЩ и издават заповеди, разпореждания. Това е печално", коментира той.

"Навремето и Наполеон, и Хитлер си поставяха задачата да подчинят Европа. Сега си я подчиниха американците", заяви Сергей Лавров. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
11
 
! Отговори
До : .......26 преди 2 години
Притеснявай се когато премиерът КИРО ти каже , че бензина е 2лв. и това е лъжа !!!! .....а той е 3.50 лв и това е истина !!!!!!!!
28
12
 
15
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин и Лавров!!!
27
5
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Путинарията няма да бомбардира Париж, Лондон, Ню Йорk, Амстердам, Брюксел, Рим, защото там са децата на КГБе и Политбюро, но няма проблем да избомбят Владивосток или Нижни Новгород!
26
5
 
15
 
! Отговори
До.18 преди 2 години
Независимостта на Украйна е обявена през 1917.Година преди Великата Октомврийска, година преди изобщо някой да е чувал за Ленин.Онзи Ленин,който според Путин бил основал Украйна. Толкоз..
25
4
 
13
 
! Отговори
Маргарет Тачър е преди 2 години
казала: "Руснаците имат за цел световното господство и бързо да усвояват начините да се превърнат в най-силната империя, която светът някога е виждал. Хората в Съветското Политбюро не се тревожат за упадъка и потока на общественото мнение. Те слагат оръжията преди маслото, докато ние слагаме почти всичко преди оръжията."
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подви опашка. Типично ескалация-деескалация. До следващата атака от страна на руската окупационна армия. Да изкара руската окупационна армия от независима Украйна.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос: Народите на територията на федерация Русия заслужават ли и те автономни държави ?
22
2
 
7
 
! Отговори
2S преди 2 години
Това е ново. Поздравления! Русофилите не схващат. Опозиция е Лавров на Путин. Или статията не е точна. Рано ли е да се радваме за края на войната и края на Путин?
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещайте те се и за "нашето" черноморие какво ще кажат след време...
20
5
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
Ако има нещо, за което и Русия, и НАТО си мълчат, то това са огромните залежи шистов газ (нещо от порядъка на 1 трилион кубични метра), открит в Донецк, както и огромните залежи природен газ и петрол близо до Крим. С други думи, Украйна съвсем спокойно може да се превърне в енергиен доставчик за Европата. А стане ли това, то тогава пишете Русия заминала. Та така драги ми друзя и френдове. Големите разкъсват малките за пореден път.
19
4
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Анонимен 21 Позор и за теб, дето пишеш на шльокавица баш на Трети март. И на знаеш "нямам кирилица" в 2022 година не минава.
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И преди санкциите таззи огромна и свръхбогата на ресурси страна беше по-бедна на глава от населението (БВП). Представете си какво ще стане сега, когато най-големия им актив, ресурсите, са спяни или силно ограничени.
17
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А френската джурналистка , дали е забелязала, че Донбас е окупиран от Путиновите орди и затова е легитимна цел за украинската армия.
16
10
 
17
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Кой ли го слуша Конника без глава?Онзи ден цялата зала в ООН се изнесе, когато включиха речта му
15
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров заедно с шефа си преминаха точката от къето няма завръщане.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато обявиха Украйна за независима през 1991 г. нашите историци + съветските написаха остра критика към тогавашния украински президент Леонид Кравчук, че като независима държава, Украйна краде от историята на Русия и България и се злоупотребява с идеологически парадигми, и ако не се вземат мерки, за в бъдеще ще си имаме много идеологически разногласия. Както сега. Те не взеха мерки.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем кой е агресорът в Украйна! Най-добре знаят това украинците и всички народи в тази държава, включително и руснаците. Защо предимно руския Харков не иска да се предаде на Путинската безаналогова армия?
12
18
 
9
 
! Отговори
Чуйте го преди 2 години
Слушайте го човека...че който не слуша Лавров, му говори Шойгу.
11
17
 
12
 
! Отговори
Бай дън преди 2 години
Само да ми сменат памперса и шти кажа аз на теб...
10
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм чул някой от НАТО да говори за употреба на ядрено оръжие, за разлика от русите. Тия там трябва да сменят хапчетата или дилърите