Руското настъпление срещу Киев върви бавно

Харков, Чернигов и Мариупол остават в украински ръце
190
Руското настъпление срещу Киев върви бавно
Снимка: БГНЕС

Руското настъпление срещу украинската столица Киев върви бавно през последните три дни, предаде Ройтерс, като се позова на разузнавателни данни, оповестени от британското министерство на отбраната.

Още по темата

Градовете Харков, Чернигов и Мариупол остават в украински ръце, става ясно от британските разузнавателни данни.

"Основното тяло на огромния руски конвой, напредващ към Киев, все още е на над 30 км от центъра на града, тъй като е забавен от решителната украинска съпротива", се казва в изявление на министерството на отбраната.

"Конвоят не е напреднал много през последните три дни. Въпреки тежкия артилерийски обстрел Харков, Чернигов и Мариупол продължават да са в украински ръце. Руски сили влязоха в град Херсон, но военната ситуация там остава неясна", отбелязва министерството.

"Руското министерство на отбраната призна вчера, че досега във войната в Украйна са убити 498 руски войници и са ранени 1597. Действителният брой на убитите и ранените със сигурност е значително по-голям и ще продължи да се увеличава", прогнозира британското ведомство.  /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
2
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Украински МиГ-ове вече няма, за това Кирката ще им прати наще железа, ама файда.
151
4
 
6
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Русия е набутана в ъгъла. Няма избор - около нея американски и английски бази, био лаборатории, Украйна заплаши, че ще възстанови статута си на ядрена държава...САЩ и Англия точат зъби за природните й ресурси.
150
1
 
4
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Причините и целите са различни. След големият пердах във Виетнам, Холивуд направи стотици филми да повишава самочувствието на американците. САЩ смениха тактиката бомбардират и бягат - Сърбия, Ирак, Либия, Сирия и др.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Чакаме ви да ни освободите от американско робство !__________ - Я кажи как робуваш на хамериканците уе! Миеш чинии и тоалетни или ... А-а-а, бягаш от тях с отвращение в гръцко или...
148
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм военен, но чета немски. преди няколко години, тъкмо когато Урзула фон дер Лайен беше министър на отбраната имаше материали колко са зле новите немски танкове. Уж непробиваеми, ама само отпред, И им ги върнаха, не ги харесал купувачът. Че тъй. При следващата им министърка на отбраната пък се разкри огромен теч на оръжие и същестуване на паралелни неонацистки структури в армията, където не била правна ревизия десетина години...Сега си хвърлят шкартото на украинците...
147
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стингърите така са наплашили ВКС че те летят само на височина над 6000 метра за да не дадат фира. На тази височина обаче руските куpници се виждат от АУАКС от 1000 км и могат да бъдат целеуказани на украинските Миг29 оборудвани по натовски стандарт и биват лесно сваляни от американските ракети въздух-въздух които имат два пъти по-голяма далекобойност от руските. Това им позволява украинските мигове без да бъдат в обсега на руските самолети да ги свалят като круши.
146
8
 
9
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Не върви бавно, а по план.....
145
7
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Втората армия в света яде як пердах от 22- та армия в света.
144
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин вместо да си извлече поука от американските провали в Ирак и Сирия се набута в нещо подобно. За почти 20 г. американците изхарчиха 2 трилиона долара, загубиха 7000 войници и накрая позорно напуснаха. Русия няма нито военни, нито финансови ресурси да държи Украйна окупирана. Войската е в мизерно състояние, защото корупцията и кражбите не са по-различни отколкото в другите сектори на руската държава.
143
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава за Русия ! Чакаме ви да ни освободите от американско робство !
142
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще западната военна техника е доста по-добра от руската. Който има пари, коприва западно. В пустиня буря при танкова битка съотношението унищожени танкове беше 500 руски срещу два американски. При самолетите нещата са още повече в полза на запада. Авионилата и радарите са им много много пред руските.
141
5
 
7
 
! Отговори
2S преди 2 години
Ясно. Лавров за ужас на наште русосифилястици говори за отбой,но дали украинската армия му вярва и ще се спре и къде? Стана тя сега хахаха. Макрон трябва пак да ходи на пазарлъци, но не при путин,а при Зеленски
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да и тия 4 държави са с марионетни правителства на Путин.
139
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновенните руснаци, сигурно не знаят въобще какво се случва, само че могат да ги лъжат още известно време. Само отлагат неизбежното.
138
4
 
10
 
! Отговори
...до притеснения преди 2 години
Бате, вчера САЩ внесоха резолюция в ООН, която осъжда агресията на Русия в Украйна и от близо 200 държави 145 гласуваха ЗА, около 50 въздържал се и само 4 против. Така че голяма част от света официално осъди войната. Само *** си мислят, че положението е САЩ и Европа срещу света. Путин е на практика сам
137
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е заповядал на ВКС да засилят охраната на екарисажа на Ленин на Червения площад щото наследниците на Щирлиц са му докладвали че украинците ще ударят светая светих на комунизма Мавзолея на мъpшата Ленин.
136
6
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Джавелина са оказа доста ефикасно оръжие.Яко пържи танковетв на нашественика.
135
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идат кат тигри бягат кат овци. Това Иван Вазов го е писал точно за руските фашисти нападнали Украйна.
134
5
 
9
 
! Отговори
Ново преди 2 години
Нареждане секретно е дошло. Танковете, колкото годни има за парада в масква да тръгват за да се радват руснаците на празника. Интересно дали ще има парад и още по интересно дали руски ще са танковете хахаха
133
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото може да се вярва на говорителите на Кремъл, че никакво нахлуване няма да има, толкова може да им се вярва и на безаналоговата армия. Всичко е пропаганда за гладки путинофилски мозъци с робско мислене.