Продължава обстрела над украинските градове, загина семейство с две деца

Планиран е трети кръг на мирните преговори между воюващите страни
Обновена: 7 мар 2022 07:46 | 7 мар 2022 07:40, Анисия Иванова
245

Русия продължава нападението си срещу Украйна, въпреки наложените от Запада строги санкции и международните призиви за незабавно прекратяване на военните действия. Продължава икономическата изолация на Москва, като все повече компании прекратяват дейността си на територията на Русия. Руската армия е засилила обстрела над украинските градове през изминалата нощ, обявиха от украинска страна.

Семейство с две деца е било убито вчера при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти на място също потвърдиха смъртта на семейството. Снаряд е паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев.

Общо 8 души са били убити при опитите за евакуация.

Още по темата

Украински представители на отбраната предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица

Цените на петрола достигнаха най-високият си ръст от 13 години насам.

Военните действия на Русия няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на Москва, заяви Владимир Путин.

Британски военни специалисти заявиха рано тази суприн, че руските сили са постигнали минимални успехи през последните 48 часа, като войските им са останали блокирани от силната украинска съпротива и слабата логистична подкрепа.

Въпреки изявленията на Путин за успехите на руската армия, ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди, че "много малко вероятно Русия да е постигнала успешно планираните си цели до момента".

Потвържадава се, че през последните 24 часа са продължили интензивните руски въздушни и артилерийски удари по военни и цивилни обекти в украинските градове.

Световният ядрен надзорен орган /МААЕ/ заяви, че е силно обезпокоен от съобщенията, че ядрената централа „Запорожие е под командването на руски командир, чиито сили са я превзели, съобщи БГНЕС.

Поредният опит за евакуация на цивилни граждани от южния град Мариупол се провали, като градският съвет обвини за това неспазването от страна на Русия на споразумението за „зелени коридори”. В крайбрежния град при руски обстрел са загинали десетки хора, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди войските на Москва, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления в Украйна.

Сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война".

Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.

За днес е планиран трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обстрелът на Сърбия продължи 78 дни. Нещо неясно?
100
22
 
10
 
! Отговори
Алф преди 2 години
Истината ще излезе рано или късно,Русия ще победи,украинците ще научат своя урок по трудния начин,с много загуби и смърт,въпроса е нужно ли беше да се стига дотук
99
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа на незнаещите, че горивото ни за АЕЦа е руско! У нас уран не се копае копае обогатява, та не се правете на бабаити!
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди..." - тук направо повярвахме...
97
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бягат също както нацистите 43-та уж танкове тигър мигър Порше Морше Майбах Майнебах Руснаците пак ги биха ще ги бият и сега.Болният немски народ трябва да се лекува там е проблема.
96
14
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Аз съм за жестоки санкции срещу Русия! Но да не вдигат цените, защото пенсията на баба не стига и след като си купя цигари, и погася вноската за джи-ес-ем-а, остават малко пари и трябва да гладуваме.
95
10
 
3
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Дочо *** да л сплескан тичай да лижеш зад ник а на американците, ***, толкова ти е акъла да участваш в това разрушаване на Европа, започнато от американците и верните им слуги в Украйна.
94
9
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Още Ванга е казала навремето - Киев ке падне. След завладяването на Украйна от Руската империя, кой знае какво ни чака нас (при всички положения - нищо добро, докато все още сме членове на НАТО).
93
6
 
8
 
! Отговори
От Дойче Веле преди 2 години
Едно обаче знаем със сигурност - че тази война беше построена изцяло върху лъжи. На 5 февруари 2003 година, шест седмици преди инвазията в Ирак, тогавашният американски държавен секретар Колин Пауъл държи76-минутна реч предСъвета за сигурност на ООН, вкоято уверявасвета, че Саддам Хюсен притежавабиологически и химически оръжия за масово унищожение. И че режимът в Багдад опитвада се сдобие и с ядрено оръжие. Няколко години по-късно самият Колин Пауъл определятази реч като "позорнопетно" в неговата кариера.
92
12
 
6
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Американофилите с айфончета втора ръка на изплащане искат да живеят и живот втора ръка с гориво за 6 лева и хляб за 8 лева и да си светят с газена лампа за слава на американската варварщина към Европа, наречена демокрация. Аз не искам.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 106"Разгледайте коментарите, ако имате нерви за това за да се обедите какво е нивото на нацията ни." - ми той Борисов преди 9 години още каза, че европеидите са про'стаци.
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109"Руснаците ще бъдат съдени за военни престъпления, а репарациите ще бъдат брутални." - Колкото САЩ и НАТО са осъдени за Афганистан, Ирак и Сирия...
89
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това беше война най-високите неща щяха да са останки от сгради, а руснаците щяха да минават и да изчистват останалата фашистка зган, май забравихте Берлин как е изглеждал след превземането му.Голямата сензация семейство загинало, Еми то в България за денонощие загиват повече хора от катастрофи от колкото в Украйна от куршуми и бомби.
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли някой да обясни, защо от Мариупол евакуират цивилните в Киев?
87
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102 "Пълна пропаганда .Ами това е война *** вие кво искате ?Семейство с деца ама нормално и няма да е едно две или три .Летят бомби коршуми.Вие сензация ли правите ?" Убити са от руснаците по тъй наречените "коридори за изтегляне". Били са убити от руски минометен огън на мост. Мост, който е бил част от евакуационния маршрут, който руснаците са "гарантирали", че е безопасен. Затова пишат за него. Руснаците ще бъдат съдени за военни престъпления, а репарациите ще бъдат брутални.
86
0
 
5
 
! Отговори
Дочо преди 2 години
До ПетровМного си страхлив бе Петров! Баба ти все на газ е живяла до 100 години, а ти *** искаш газ!
85
0
 
4
 
! Отговори
али преди 2 години
и нищо чудно заедно да си планират всичко това ....
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петров Щом искаш да се продадеш за евтин бензин замини за Империята на Злото, другарю. Там бензина е евтин, но не можеш да гъкнеш или да правиш нещо, което Путин не ти позволява. Даже не можеш да пишеш за ВОЙНАТА. Трябва да я наричаш "операция" иначе отиваш в ЗАТВОРА. Путин сложи цена на войничетата си няколко десетки хиляди кървави евро (макар че роднините на тези хора никога няма да видят такива пари), ти си сложи цената на животеца ии свободата на няколко лева по-малко за литър бензин.
83
0
 
3
 
! Отговори
али преди 2 години
Някой се храни от хаоса ...... Едни се сбижават с Русия от страха от САЩ, други се сближават с САЩ от страха от Русия.... И така всички са под контрол.... Вероятно това е новия световен ред.....
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството ,че журналистите стават от глупави по глупави .