Продължава обстрела над украинските градове, загина семейство с две деца

Планиран е трети кръг на мирните преговори между воюващите страни
Обновена: 7 мар 2022 07:46 | 7 мар 2022 07:40, Анисия Иванова
245

Русия продължава нападението си срещу Украйна, въпреки наложените от Запада строги санкции и международните призиви за незабавно прекратяване на военните действия. Продължава икономическата изолация на Москва, като все повече компании прекратяват дейността си на територията на Русия. Руската армия е засилила обстрела над украинските градове през изминалата нощ, обявиха от украинска страна.

Семейство с две деца е било убито вчера при обстрела на град Ирпен в района на Киев, обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти на място също потвърдиха смъртта на семейството. Снаряд е паднал в града, докато хората се опитвали да достигнат Киев.

Общо 8 души са били убити при опитите за евакуация.

Още по темата

Украински представители на отбраната предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица

Цените на петрола достигнаха най-високият си ръст от 13 години насам.

Военните действия на Русия няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на Москва, заяви Владимир Путин.

Британски военни специалисти заявиха рано тази суприн, че руските сили са постигнали минимални успехи през последните 48 часа, като войските им са останали блокирани от силната украинска съпротива и слабата логистична подкрепа.

Въпреки изявленията на Путин за успехите на руската армия, ежедневния разузнавателен доклад, публикуван от британското министерството на отбраната твърди, че "много малко вероятно Русия да е постигнала успешно планираните си цели до момента".

Потвържадава се, че през последните 24 часа са продължили интензивните руски въздушни и артилерийски удари по военни и цивилни обекти в украинските градове.

Световният ядрен надзорен орган /МААЕ/ заяви, че е силно обезпокоен от съобщенията, че ядрената централа „Запорожие е под командването на руски командир, чиито сили са я превзели, съобщи БГНЕС.

Поредният опит за евакуация на цивилни граждани от южния град Мариупол се провали, като градският съвет обвини за това неспазването от страна на Русия на споразумението за „зелени коридори”. В крайбрежния град при руски обстрел са загинали десетки хора, а украинският президент Володимир Зеленски предупреди войските на Москва, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления в Украйна.

Сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война".

Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.

За днес е планиран трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138 НАТО спряха кървавата баня в Косово. Спряха масовите убийци, диктаторите на Сирия, Ирак, Либия...
120
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремлинския *** тръби, че запада крият информация и пропагандират, но самия *** твърди, че все пак е запознат и знае, че крият истината и каква е тя. Много запознати *** много нещо. В Росия обаче има само путлерови медии, та нз от къде са намерили. езависим източник хахахах
119
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138 Я стига, с тъпите ти лъжи. Руски войник успява да се свърже по телефона с баща си и като му разказва за ужаса, в който е попаднал, че загиват хора, а руските бомби разрушават жилища, инфраструктура, болници...баща му не вярва и отговаря: " не е вярно, нашите стрелят само по военни обекти. Това е операция, която скоро ще свърши".
118
9
 
6
 
! Отговори
Костя Костадинов преди 2 години
"Понеже се е случвало и на НАТО и САЩ да бомбят, е ОК и Руснаците да убиват цивилни, даже няма проблем да дойдат да побомбят малко и в България - НАТО вън, НАТО вън, Русия, Русия! Важно е като свършат с бомбенето Путин да ме сложи за държавен секретар на територията за следващите 30 години"- Костя (Предателя) Копейкин
117
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
135 Лъжа, руска дезинформация. Обикновените руснаци не знаят, какво прави Путин в Украйна. Защото е опънал димна завеса. Забранил е доста медии, работят само тези които разпространяват лъжи.
116
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
самите украинци бомбят киев да обвини русия че бомбят мирните жители а на мариополе фашистите не дават зеленият коридор и пак обвиняват руснаците света вече знае техните терористически действия а турската телевизия показа че укр.сили как си поставят танковете до жилищни згради сащ народ също разбраха и в франция само наще неспособни политици се продават на лъжливата сатана и те мислят че народа им вярва
115
10
 
12
 
! Отговори
Бжежински преди 2 години
украински народ език и държава са пълен нонсенс
114
10
 
9
 
! Отговори
Костя преди 2 години
Нашмърканото украинско президентче не осъзнава че играта загрубява,скоро ще ги приключат
113
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
131 Русия, която мечтае да възстанови Руската империя от времето на царете, в 21 век, провокира света. Агресорът Путин се е подготвял доста дълго за тази инвазия. Няма нищо по-лесно, от руската пропагандна машина, заредена с фейк, да намери повод, за руската инвазия. Следва Прибалтика, Молдова, Румъния, Балканите...пред очите на заспалия запад.
112
15
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
ако руснаците не трябваше да пазят цивилни и атомни електроцентрали, до сега да са превзели Киев и да са вече пред блока ти. До сега разчистват старо си желязо като Т72 и Т80. Още не са извадили модерните свръхзвукови оръжия затова ЕС знае и ги е страх
111
12
 
12
 
! Отговори
Дъртия Бай Дън преди 2 години
Провокирахме Русия, като насъскахме (излъгахме) Украйна ! Ще напълним Европа със поредната вълна бежанци. А санкциите който въведохме на Русия ще съсипят освен тях и икономиката на Европа. Това което започнахме със Ковид 19 ще го довършим с войната ! А ние си седим на хиляди километри отвъд океана пием си уискито и се радваме че нашата икономика ще расте. За пореден път на наша територия (САЩ) не се водят бойни действия, както през Първата и Втората световни войни. Това ни беше целта !
110
14
 
7
 
! Отговори
до 128 преди 2 години
Никой не ти трепе цивилното население. Ти откъде имаш информация, че са издавани такива заповеди? Някой ти пошушна ушето? Естествено, че при война цивилните жертви са неизбежни. Но масово да се трепе цивилно население-съмнявам се, а и никъде не прочетох някой да го е поръчвал.
109
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма хубава война точка. А сестра ми е женена в Сърбия, знаете ли какъв стрес беше за децата това? Да ти вият сирени и бомби да падат над главата ти. Това трябва да спре, навсякъде по света.
108
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 119 Анонимен: украинците биха нацистите през втората световна война. И сега украинците пак ще победят нашественици които искат да ги поробят. Путин е нацист
107
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще спре войната когат Украйна стане република в рамките на РФ където и е мястото.
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е война на избор. Която и да е сутрин, Путин може да се обади и да изтегли войниците си. Защо Путин не сдаде оръжие и не върне войниците си? Защо заповедите им са да стрелят по мирно население?
105
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега гледах един репортаж на бтв, от 2015 г. Деца, които месеци наред са живеели в бункер. Обстрелвани от добрите украинци, защо са ви двойни стандартите.? Жалко е и сега за жертвите, но тогава нямаше санкции за това.
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоша работа, но се питам как тази новина долетя до вас с такава скорост? Трябва ли да и вярваме и как да проверим така ли е? Можете да ни заливате с всякакви фейкнюз. Скоро съвсем ще престанем да различаваме кое истина, кое измислица. Новината трябва да се проверява от поне 3 независими източника. Иначе не е новина.
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бягат ...бяха предупредени!!!Цивилните към коридорите,тези които искат да се бият да действат.
102
2
 
14
 
! Отговори
али преди 2 години
Има много хора, които пишат за жертвите в Ирак, Сирия и т.н. Но не мисля, че това не бива са оправдава жертвите в Украйна !!! Трябва да осъждаме САЩ, Нато и Русия когато се налага, да няма двойни стандарти. Иначе тези войни няма да имат край....Големиде държави винаги ще имат оправдание да нападат по малките....