Калфин: Единствената добра новина е наличието на преговори

Ако има решение на конфликта, то ще стане чрез посредник
Обновена: 8 мар 2022 10:01 | 8 мар 2022 10:00, Петя Славова
21
Калфин: Единствената добра новина е наличието на преговори
Снимка: БГНЕС

Единствената добра новина до този момент е наличието на преговори между Русия и Украйна, заяви пред Нов тв бившият външен министър Ивайло Калфин. По думите му добра новина е, че преговорите се вдигат на ниво външни министри.

Още по темата

"Ако има решение на конфликта, то ще стане единствено чрез посредник. Дали това ще е Ердоган или някой друг, няма значение. Вдигането на преговорите на ниво външни министри дава някаква надежда, но засега тя е много плаха тъй като виждаме, че Русия няма никакви намерения да спре военните си действия в Украйна", обясни той.

Той добави, че Русия иска от Украйна неща, с които тя няма как да се съгласи.

"Тя иска пълна капитулация на украинското правителство и отказ от част от териториите й, това няма как да се приеме. Двете страни не могат да се договорят дори за важни неща като хуманитарните коридори. Една от причините е, че има спорове около това доколко пътищата са безопасни. Коридорите вероятно биха сработили, ако на хората, влизащи в Русия, после им бъде позволено да напуснат страната. Но да се държат хора като заложници е неприемливо", категоричен е Калфин.

Във връзка с изказването на премиера Кирил Петков България да бъде изключена от санкциите срещу Русия за внос на руски газ, бившият външен министър обясни, че засега санкции на ЕС по тази тема няма.

"Ако се наложат такива, това ще бъде съпроводено с алтернативи за съответния ресурс. Работата на премиера е при разговор с европейските лидери да осигури тези доставки", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
КАЛФИН, преди 2 години
Думата "Преговори не е онова, което прави ПУТИН.Той казва като ДИКТАТОР:"Искам1.,2....ТОВА НЕ Е ПРЕГОВАРЯНЕ!!!ЗНАЕм КОИ ДИКТАТОРИ водеха"ПРЕГОВОРИ" така.УЖАСНО е да наричаш ВОЙНАТА операция, да наричаш нкг.НАЦИСТ, ФАШИСТ..Да не ти пука и да се заиграваш с АЕЦ !!.."СЛЕД мен и потоп...ТОВА прави Путин.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз му се чудя и на Зеленски за какъв дявол се съгласява изобщо на т.нар. "преговори" с Русия? Армията на Путин е затънала в рядката украинска кал и той сега лавира като измисля разни "преговори" да печели време. Това е! И Зеленски го каза наскоро - вместо хуманитарна помощ, руските "освободители" им пращат ракети и бомби!А какви са тези "хуманитарни" коридори към Русия и Беларус? Все едно Хитлер да уреди такива коридори за полските евреи към Берлин и Виена!!!
13
3
 
8
 
! Отговори
Alex преди 2 години
И БНР отразява едностранно. Някаква от ФЖМК сутринта обясняваше как в България малко хора говорели руски език. Уолт дъ фак?!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зрител "Уви! Трите български "национални"телевизии отразяват събитията само от едната гледна точка.Другата я няма нито във времето, нито в пространството. Тяхното време, тяхното пространство." Руснаците нямат "гледна точка". Гледната точка на руснаците беше смазана с репресии със затварянето на последните независими медии в Русия.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичко ким не знае да брои .Но Ким обича да гледа и с телескоп видял прилепи на омамуамуа. И Осми август е забранен в северна корея. Нямаш 8 на циферблата на минутника и денят им точно 25 часа
10
4
 
4
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Питам къде е оня от кремлин и триете,какво лошо съм казал? Все пак не сме в рашанстан
9
4
 
5
 
! Отговори
Васил Левски преди 2 години
Това е народ ! Бие се за свободата !Не, като нашият !!!
8
5
 
7
 
! Отговори
Дедооо преди 2 години
Зрител, не показват, защото другите само лъжат и пропагандират. Ае отиди е някой руски сайт напиши нещо лошо за Путин,или излез и кажи лоша дума за режима и армия, използвай думата война и тогава ще разбереш и сам ще си отговориш нерде Истанбул, нерде путинская демокрация
7
6
 
10
 
! Отговори
Солженицин преди 2 години
Руснаците да спрат братоубийствената война.Върнете на майките, децата им живи.А Путин да освободи Навални и да влезе на неговото място в затвора. ТОВА го искат истинските хора.
6
5
 
3
 
! Отговори
зрител преди 2 години
Уви! Трите български "национални"телевизии отразяват събитията само от едната гледна точка.Другата я няма нито във времето, нито в пространството. Тяхното време, тяхното пространство. /Помним "демократичното" СДС и лозунгът им "Времето е наше"./Тази 100 процентова едностранчивост на отразяване на събитията я нямаше дори и по времето на соца, когато телевизията беше една, но пък директор й беше славният Иван Славков.
5
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
САЩ не дава на Украйна да подпише мир те ще воюва с Русия до последният Украйнец.
4
7
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Наци отрядите държат по градове и села хората за жив щит,това го казват хора избягали по чудо от там,но това се премълчава и фейка продължава...
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците водят преговори само за да поставят капани на украинците и за пропаганда. Първия път "гарантираха" коридори за евакуация и след това убиха цивилни с минометен и автоматичен огън, а вторият път "позволиха" коридори за евакуация, но само към Империята на Злото и слугите им от Белорус. Целта им беше да лъжат, че видите ли украийнците бягат към тях, защото те са "освободители". Цинични жалки терористи.
2
4
 
5
 
! Отговори
Сериозно? преди 2 години
Путин няма интерес в преговори това за него е слабост освен това какви преговори с държава, която не съществуваруски опорни точки
1
10
 
11
 
! Отговори
Спрете войната ! преди 2 години
Руснаци! На бунт срещу озурпатора Путин! От един руснак в България!