Русия поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

Прибината е разработването на биологични оръжия в Украйна
Обновена: 11 мар 2022 09:51 | 11 мар 2022 09:43, Петя Славова
116
Русия поиска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН
Снимка: БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание днес, за да обсъди твърдението на Русия, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия в Украйна, съобщи БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Още по темата


Заседанието е поискано от Русия, която според западните държави изфабрикува това твърдение, за да оправдае евентуалното си бъдещо използване на биологични и химически оръжия в Украйна.

Украинският президент Зеленски във видеообръщение отрече Украйна да произвежда такива оръжия и обвини Русия, че се готви да ги използва срещу украинското цивилно население.

Реагирайки на новината за срещата, говорител на мисията на САЩ в ООН заяви пред „Ройтерс”, че Русия се опитва да "заблуждава света или да използва Съвета за сигурност на ООН като място за популяризиране на своята дезинформация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нормален човек не вярва на нищо, идващо от Русия
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООН ще сформира екип и започват проверки на всички лаборатори в НАТО и САЩ
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сочат се с пръст един друг кой направил белята като първолаци. Яхвайте танковете и да се свършва по-бързо. Сега и вашта сага ли трябва да я слушаме още две години.
48
7
 
34
 
! Отговори
До как се гърчат преди 2 години
Ами не, не се гърчат, а и г-жа "фук тхе ЕУ" го призна публично, като единствената и тревога беше, да не би руснаците да се доберат до разработките. Защо ли?
47
8
 
31
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Хохлите развъждат антракс и спин а ний ги хрантутим 40 лв. на ден :)))
46
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много големи лъжци Ами то се вижда от кадри, кой кого е атакувал! И освен това -бомбардировки не е имало. Нещо повече, украинската охрана е на обекта заедно с руската такава! А сега и Беларус осигурява елзахранването, защото нацитата спряха тока! Хайде -къш!
45
41
 
9
 
! Отговори
как се гърчат преди 2 години
миличките. Първо освобождаваха Украйна от фашисти. После ги атакували защото Украйна разработвала атомни бомби, сега биологично оръжие.Тия в Кремъл се оказаха невероятно *** парчета.
44
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената точка която може да се разисква е как Русия да бъде изхвърлена от ООН.В обществото на народите няма място за средновекова Русия.
43
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До serh 22. Ако не вярваш на "руските свинье", повярвай на американските. Оня ден те казаха същото. Защо сега отричат, не знам.
42
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 "Тази военна операция е съглъсувана с цял свят." ООН осъди със 141 гласа срещу 4 започването на Война от Империята на Злото срещу Украйна.
41
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт 8. Но когато американците повторят една лъжа 100 пъти, тя става на истина. Защо руснаците да не могат?
40
28
 
11
 
! Отговори
Новите нацисти преди 2 години
Нацистите са с новата свастика - смешното З на Латинка Z , което никой не знае какво означава, освен, че ги е срам да са с руското знаме !
39
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лъжци "Като знаем какви изпечени лъжци са руснаците - няма да нападаме Украйна, това е само учение, няма новобранци на фронта," Буквално всяко изказване на руските терористи е лъжа.
38
38
 
13
 
! Отговори
Много големи лъжци преди 2 години
Руснаците бомбардираха и запалиха постройки в Чернобил, но виновна е Украйна
37
5
 
34
 
! Отговори
Juls преди 2 години
Нали Бай ви Гейтс откога се напъва да ни предупреди че скоро ще ни удари още по-зъл вирус.Ами те ти там е заровено кучето - в Украйна.
36
1
 
25
 
! Отговори
До34 преди 2 години
05.02.2003 година реч придружена с размахването на шишенца на Колин Пауъл Пред съвета за сигурност на ООН!Толкова за твърденията придружени с"обвинения"на Империята на "доброто"за притежание на химически и биологични оръжия!!
35
8
 
36
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Западняците стигнаха дъното на своята пропаганда,скоро очакваме да обяват,че Путин яде украински деца...по жалки от западните манипулатори са само тези,които им вярват!
34
19
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 30 - но пък корко красив и одухотворен е Ботоксовия Джуджан с кървясалите очички който смело е застанал на водещия танк от руската колона пред Киев? Направо ти идва да протегнеш ръчица надолу и да масажираш спаружения русофилски инструмент докато не стигнеш до "Ден победы"?
33
0
 
11
 
! Отговори
В. преди 2 години
В Съвета за сигурност са РУСИЯ, КИТАЙ, САЩ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ - победителите от ВСВ. Или нещо промениха състава?
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Прибината??????????????? е разработването на биологични оръжия в Украйна.