Руски медии: Световна икономическа криза неминуема, малко остава до Трета световна

Украинската армия държала като заложници милиони мирни жители
Обновена: 12 мар 2022 08:49 | 11 мар 2022 10:51, Елка Василева
404
Руски медии: Световна икономическа криза неминуема, малко остава до Трета световна
Снимка: архив, БГНЕС

Все новите антируски санкции във връзка с Украйна и ответните мерки на Русия неминуемо ще доведат до световна икономическа криза, малко остава и да избухне Трета световна. САЩ ще увеличават заплахите за Русия по руските граници и рискът от световен ядрен конфликт нараства многократно, заявява руският вестник "Труд".

"За да уравновесим заплахите и да стабилизираме глобалния силов баланс, трябва да разположим руски стратегически системи по границите на САЩ. Но това би означавало да се повтори Карибската криза . . . Всичко увисна на косъм", заключава вестникът.

Още по темата
Вчерашната първа среща на външните министри от Русия и Украйна след инвазията на Москва в съседната страна не донесе "никакви пробиви", а според руския първи дипломат Сергей Лавров страните не са и предвиждали споразумения за спиране на огъня, пише "Известия".

По думите на Лавров срещата с украинския му колега Дмитро Кулеба не е целяла да замени "преговорната писта", на която са стъпили Москва и Киев в Беларус.

Междувременно шефът на МААЕ Рафаел Гроси заяви за "Известия", че експерти на агенцията са получили достъп до всички украински АЕЦ; според него заплахи за сигурността няма и се очаква тристранна среща МААЕ-Русия-Украйна, добавя изданието.

"Не се каним да нападаме други страни. Не сме нападали и Украйна", цитират думи на Лавров след преговорите с Кулеба "Комсомолская правда" и "Медуза".

Русия поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН, който да обсъди днес "военно-биологичната дейност" на САЩ в Украйна, пише "Комерсант", като се позовава на заместник-посланика на Русия в организацията Дмитрий Полянски.

Москва твърди, че в Украйна има лаборатории на САЩ, където са били разработвани биологични оръжия - "етнически ориентирани" според Сергей Лавров. Държавният департамент отхвърля обвиненията, пояснява всекидневникът.

Украинските въоръжени сили и местни националисти фактически държат като заложници милиони мирни жители на Украйна -  забраняват им да напускат Киев, Харков и Мариупол и възпрепятстват организирането на хуманитарни коридори за евакуация на бежанци, пише "Взгляд".  

Ръководството на Украйна трябва да осведоми "за човешката гледна точка обкръжените националистически батальони", а руските войски и проруските сепаратисти "имат достатъчно дисциплина, за да спазват всички договорености. И официалните, и джентълменските. Стига да се намерят джентълмени от другата страна", коментира електронният вестник.

Според руски фармацевти и експерти лекарствата от внос едва ли ще изчезнат от пазара в Русия заради санкциите на Запада след нахлуването й в Украйна. Мнозина от тях обаче сочат проблеми с логистиката и плащането на доставките - не само от Европа, но също така от Китай и Индия, където Русия купува повечето суровини за производство на медикаменти, отбелязва агенция РОСБАЛТ, цитирана от БТА.

Специалистите обаче са единодушни, че на фона на събитията неизбежно ще поскъпнат и вносните, и руските лекарства, просто защото рублата падна, а всички покупки в чужбина се правят срещу валута. Може да станат по-скъпи дори жизнено необходимите и най-важни препарати, чиито цени се регулират от държавата, допълва РОСБАЛТ.

Талибанските командири и други джихадисти от Афганистан внимателно следят събитията в Украйна и пряко свързват с тях своите планове, пише "Независимая газета". "Ако Путин постигне целите си в Украйна, това ще означава, че той запазва контрола върху цялото постсъветско пространство. Ако пък руската операция се провали, ще може да се тръгне към преразглеждане на правото на Москва да контролира Централна Азия", разсъждават местни източници на вестника.

Военният експерт Юрий Кнутов обяснява пред "Свободная преса" какъв е според него "планът на Запада", свързан с войната в Украйна. "Те се надяват безпрецедентните санкции, наложени от тях, да предизвикат рязко влошаване на социално-икономическото положение на населението (в Русия). Народът ще излезе на улиците и ще поиска смяна на властта. А щом властта под натиска на улицата се смени, Западът частично ще вдигне санкциите срещу отказ от ядрените оръжия и връщане на Крим и Донбас обратно на Украйна. После те ще раздробят страната ни според броя на субектите (на федерацията) на осемдесет и нещо квазидържави", разказва руският аналитик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 14 .03 в сутрешното предаване на БТВ с водещ Златимир Йочев се доказа безспорно манипулиращата функции на тази медия сред обществото и допринася за пагубното въздействие на подобните платени медии за катастрофалното въздействие върху съзнанието на без това лошо ориентирания български народ .Поканен за коментатор по политическата обстановка беше Тити Папазов ,всички знаем че този човек няма задръжки и всичко което му е на сърцето му е и на устата .Той обвини БТВ в манипулация и беше изгонен
272
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
348 Да, всяка империя се разпада. Най-напред се разлага диктаторът -самодържец, после обкръжението му...Колкото по-човеконенавистна и брутална е била империята, с толкова повече жестокост, смърт и разруха, се разпада.
271
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от БКП/БСП, дойдоха на власт с помощта на Съветската армия, с насилие, убийства, грабежи, репресии, затова одобряват агресора Путин. Никога руските БСП, Възраждане, в парламента
270
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отрепките, които дълго са се капели в извратен лукс, оргии, силна власт, безнаказаност, лъжи, са изгубили реална представа от живота. Свикнали само да грабят, да избиват инакомеслещите, това са Путин и обкръжението му.
269
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите на 21 век, руснаците заплашват света с война. Това е всичко, което имат.
268
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех за около 20-30 държавици, ама щом казва 80, ок - нека бъдат 80.и Китай като освободи евенките...
267
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво търсят в Украйна ли? "Освобождават" ги. Най ме е яд на нашите тука съграждани със смачкано самочувствие, дето лелеят за расия. Ами още Раковски им е разбрал мръсна_та игра. Затова е искал сами да отхвърлим османското владичество.Вижте първото българско правителство - пълно с руснаци. Ако някой ви помогне и твърди, че ви е приятел, но непрекъснато ви натяква, че трябва вечно да сте му балгодарен, той приятел ли ви е наистина? Да не говорим, че сме си платили в злато на Русия.А Съединението?
266
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Не се каним да нападаме други страни. Не сме нападали и Украйна" - думи на Лавров. И, после защо никой не вярва на Путин и Русия. След тези думи на Лавров за първи път се уплаших, че лудото джудже и ненормалниците около него наистина може да унищожат света....
265
11
 
15
 
! Отговори
Чао преди 2 години
Дойде времето и на тази империя да се разпадне. Всяка империя си има своят естествен, природен, натурален край. Империята е един консуматор-военна машина, която цеди физически и духовно населението си за да храни един измислен елит, едни измислени лидери, едни измислени каузи. Време е народа да си отдъхне от огромното бреме на една империя.
264
18
 
7
 
! Отговори
Трета световна преди 2 години
Руснаците прогнозират: Трета световна война, но няма да се спрат докато не докопат Домбас и Крим, пък ако ще да се затрие цялото човечество.
263
19
 
21
 
! Отговори
Лавров преди 2 години
"Не сме нападали Украйна". Какво???? А какво *** ви търсите там, а???
262
7
 
6
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Иван Грозни убива сина си.
261
4
 
26
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Змията трябва да се обезглави.
260
6
 
29
 
! Отговори
историк преди 2 години
Много объркани исторически представи имаш хи хи. Русите са варяги - т.е. викинги и нямат нищо общо с Бавканите. Коренното население на балканите са славини, известни и като траки, мизи, даки, но това са нарицателнии имена от древноелинските и римски историци. Илири, които имаме на територията на днешна Албания, Косово. Те са голяма общност славини или скити или славяни и са в цяла Източна, Централна ЕВропа, вкл. европейската част на днешна Русия - но там са малко!
259
28
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук има не русофили, а путинофили!
258
6
 
23
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
Eлка е добре да вземе уроци по руски езин и сериозно да се консултира с преводите , защото толкова объркана и противоречаща статия ни-къ-де не съм чел .
257
34
 
41
 
! Отговори
Мужик преди 2 години
В Русия няма медии, само разпространители на данните от "министерството на истината". Който не е съгласен отива в Сибир при Навални.
256
16
 
44
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
Справедливо е да има руски бази около САЩ, също така отново да почне износ на революция и оръжие разбира се в бившите колониални страни и всички пострадали от агресия, война, цветна революция и т.н. - огледално! Тогава светът ще се балансира и ще има макар и студен, но мир!
255
6
 
35
 
! Отговори
Обама преди 2 години
По голями измишльотини от тези не съм срещал.
254
6
 
4
 
! Отговори
FenIX до 327 преди 2 години
А ти като разбереш какво ще направиш - ще си заровиш главата в задни*а и ще дишаш дълбоко ли хаха