Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава

България в очите на Путин е слаба страна, която може да унижава
14 мар 2022 08:50, Елка Василева
178
Ноев: Путин не иска Украйна да съществува като държава
Снимка: архив, БГНЕС

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи. Това коментира пред БНТ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев.

Още по темата
"От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното - не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация", заяви Бойко Ноев.

Разрушените Киев, Харков са "путинизъм в действие", смята бившият министър на отбраната. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена.

Ролята на Турция е като посредник в преговорите между Русия и Украйна е пример за подражание, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

"Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.", коментира Бойко Ноев.

Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас - не може да има политици, които да оправдават войната, които да отказват помощ на украинската страна. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана е сътрудничество с агресора, допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
8
 
! Отговори
7 ракети преди 2 години
7 ракети Калибра вчера за 2 минути унищожиха така наречение "чуждестранен легион".
117
2
 
8
 
! Отговори
Време за разплата преди 2 години
Зверствата на украинските нацисти - гугъл "Горловская Мадонна: два года спустя". Детето разскъсано със забранени касетъчни бомби а майката с откъснати крака го прегръща докато умира от загуба на кръв.
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Южен поток беше построен сега нямаше да има енергийна криза, а България щеше да е глобален енергиен играч в Европа. Евтина газ, евтино отопление за всички, около половин милиард приходи за държавата от транзит, с които ако не се крадат можеха да се строят болници, детски градини, пътища, висoки заплати за учителите, образование и университети.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се изплюха на България с Южен Поток, а българите се гушат свенливо и казват - дъжд вали.
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците също не искат да бъдат роби повече и да ги убиват, както убиваха руснаците, оставете ги на мира, тези хора много изстрадаха години наред, оставете ги да се успокоят, махнете се всички чужденци и неславяни от Украйна! Оставете Украйна на мира!
113
8
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 105 Бе никой не ви вярва на тия приказки за Червената Шапчица и лошия украински вълк!НАТО вече е на границите с Русия - прибалтийските държави!Това първо! И второ - Украйна никога не е искала членство в НАТО преди руското нашествие от 2014 г. в Крим. Това което искаше Украйна беше членство в ЕС, това иска между другото и неутрална Сърбия!Сега обаче Украйна не мисля че ще се задоволи само със членство в ЕС - и така ще бъде следващите 100 години напред най-малко!
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СпокоДа бе... То още 14 година щяха да фалират и т.н.От точни анализи и сметки затова 90% от българите ходят както прошляци... Ай стига вече глупости... Ресурси = Производство. Квтото и да става ще се опраят...КЮЧЕК = не е производство...Ние как ще се оправяме е въпроса...
111
6
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Съжалявам, за умствената недостатъчност на този човек. Той или не може да мисли или му плащат толкова много, за да говори тези глупости. Все такива *** са ни били и продължават да бъдат министри.
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата не можеш да ги излъжеш, децата го харесват и се държат естествено в негово присъствие. Путин поцеловал руку ученице Академии хореографии в Севастополе https://youtu.be/yrsPRsuOMpY
109
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oтстъпващите украински войски извеждат хората от мазетата и бомбоубежищата и ги използват като жив щит, а тези които се съпротивляват или се опитват да избягат, биват разстрелвани.
108
4
 
4
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Урсула ще изолира Русия от глобалния свят и Русия ще Рухне. Освен това Урсула няма да признае Крим, и Путин ще плаче.
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На масата сега е третото предложение на Путин за Украйна. Изключително щедро, което дори предполага частично запазване на държавността на Украйна, разбира се демилитаризирана и денацифицирана. Това още веднъж показва голямата любов и уважение на Владимир Владимирович към украинския народ. Разбира се, четвърто предложение повече няма да има, това е последното.
106
9
 
5
 
! Отговори
Звездите преди 2 години
Русия губи войната на всички фронтове. Украйна и да признае Крим и другите републики , светът няма да ги признае. Следствието е - комунистически режим в Русия, централизирана икономика, репресии. Видяхме , че този строй не просъществува. Вече има руски висши военни в затвора. Русия падне ли, пада руския режим в Чечня, Казахстан, Грузия , Беларус а там има почва за това. А руския народ се оказа страхлив и покорен. Затова в Русия престои военен преврат. Жив съден диктатор историята не познава !
105
4
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Където мине руската армия, знамето на Украйна остава на кметството. Не назначават проруски кметове. Дали искат да няма Украйна, а?
104
5
 
8
 
! Отговори
Z V преди 2 години
Русия победи европейския фашизъм през ВСВ. Русия ще изчисти Украйна от укронацистите:telegra.ph/file/c612b8f2619d590fadc26.png
103
8
 
4
 
! Отговори
Z преди 2 години
Това е нещо което много хора още не разбират, особено на запад. Русия вече не е суровинен придатък, а велика империя. Точка. И всички в нейната зона на влияние ще живят по правилата на Империята. Не искате - тогава се сърдете на себе си.
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
>>Путин не иска Украйна да съществува като държава<< -- Путин не иска НАТО на границите на Русия. Ако унищожи Украйна и присъедини териториите, то ще получи Полша - разбирай НАТО - на границите на Русия. Нещо не се вързва тезата. Путин точно каза какво иска - неутрална, независима Украйна, без нацисти и репресии спрямо рускоговорящото население. И това вече съвпада с наблюденията - тогава Русия няма да има НАТО на тази граница.
101
2
 
2
 
! Отговори
Z преди 2 години
Т.е., да разбираме призива България да е силна с необходимостта тя да доставя оръжие на Украйна. За да има повече жертви и дълго тягостно самоунищожение на руснаци и украинци. Катастрофата от това прелива територията на конфликта и вреди на всички, може би най-малко на САЩ. Е, къде сме ние в цялата работа, какво постигаме? Не беше ли по-добре да затворим отворените двери на НАТО, да вразумим украинските изнудвачи да си гледат държавата и народа. Мирът, макар и "недемократичен" е по-добро решение
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров много бързо забрави как неговият народ така беше клан от руснаците десетилетие назад като искаше да се освободи от руско робство.
99
9
 
8
 
! Отговори
Укро-нацистите вън! преди 2 години
Повтарят едно към едно нацизма, ненормалника Хитлер е взимал руски синеоки деца,за да си оправят генофонда,сега правят същото,правили са експерименти с хората,сега правят същото,създадоха масовия убиец Бандера,сега правят същото,нацистите рушиха Украйна,8 год. правят същото,учиха ги на омраза и нацизъм,сега правят същото, завързвали са деца за стълбове с бодлива тел и сега правеха същото,ограбвали са Украйна нацистите,насилвали са ги да говорят измисления изкуствен украински и сега правят същото